joi, 4 iulie 2019

LG 88Z9, primul televizor OLED 8K

LG Electronics (LG) a anunțat lansarea primului televizor OLED 8K (modelul 88Z9), precomenzile pentru modelul de 88 de inchi începând deja de săptămâna aceasta în Coreea de Sud. Televizorul va fi lansat pe piețele cheie din America de Nord și Europa în al treilea trimestru al acestui an.


Fiind cel mai mare televizor OLED de la LG până în prezent, acesta utilizează un panou avansat, cu peste 33 de milioane de pixeli, asigurând, conform LG, "cele mai realiste culori într-un unghi larg de vizualizare, un raport de contrast infinit și negru adevărat. Imaginile sunt extrem de clare pe televizorul de 88 de inchi datorită rezoluției 8K (7,680 x 4,320), cu de 16 ori mai mulți pixeli decât rezoluția Full HD și de patru ori mai mulți decât în cea 4K".

Performanța superioară a panoului OLED al televizorului LG 88Z9 este îmbunătățită de procesorul smart 8α (Alpha) 9 Gen 2 8K, care crește calitatea imaginii și a sunetului printr-o tehnologie de învățare, dar și prin acces la o bază vastă de informații vizuale.

"Aceste tehnologii permit procesorului să optimizeze conținutul prin recunoașterea calității sursei și prin implementarea celui mai bun algoritm care garantează imagini uluitoare. Televizorul are capacități îmbunătățite de procesare, cu o eficiență ridicată pentru upscalarea la rezoluție 8K și cu o reducere a zgomotului imaginii, îmbunătățită la 6 trepte de la 4 câte erau la versiunea 4K, rezultând cea mai bună imagine atunci când vizionați conținut 4K (3.840 x 2.160) sau 2K (1.920 x 1.080). Procesorul analizează, de asemenea, condițiile ambientale de lumină, pentru a regla nivelul perfect al strălucirii ecranului", mai precizează LG.

"Televizorul LG 88Z9 are de asemenea performanțe audio impresionante. Calitatea sunetului este stimulată de un algoritm inteligent care permite up-mixarea sunetului pe două canale pentru a furniza sunet surround 5.1 virtual convingător. Învățarea profundă îmbunătățește semnificativ performanța prin analizarea conținutului sursei, pentru a produce efecte sonore îmbunătățite în filme, bas mai profund în muzică și voci mai clare în evenimentele sportive. Utilizatorii pot ajusta sunetul pentru a se potrivi condițiilor de vizionare sau pot lăsa televizorul să stabilească cele mai bune nivele de sunet în funcție de mediul înconjurător", mai explică LG.

"Pentru a completa experiență HDR remarcabilă, televizorul LG 8K OLED este livrat împreună cu Dolby Atmos pentru un sunet incredibil de realist și compatibil cu Dolby Vision. Televizorul acceptă HDMI 2.1, permițând spectatorilor să se bucure de conținut 8K la 60 de cadre pe secundă. De asemenea, televizorul acceptă modul automat de latență redusă (ALLM), rata de reîmprospătare variabilă (VRR) și Enhanced Audio Return Channel (eARC)", precizează LG.

În unele piețe, televizorul LG 8K OLED va încorpora atât Google Assistant, cât și Amazon Alexa, pentru o flexibilitate maximă, confort și control al televizorului și a dispozitivelor inteligente conectate.

"Fiind prima companie care a lansat primul și cel mai mare televizor OLED 8K din lume, ne demonstrăm angajamentul de a fi lideri în segmentul televizoarelor premium și de a oferi o experiență vizuală de ultimă oră. LG a fost un pionier în lansarea televizoarelor OLED pe piață și vom continua să lansăm tehnologii de ultimă oră, care vor împinge limitele a ceea ce este posibil în divertismentul acasă", a declarat Brian Kwon, președintele companiilor de comunicații mobile și de divertisment de la LG.

Prețul televizorului LG 88Z9 va fi de 50.000 de KRW în Coreea de Sud, ceea ce înseamnă aproximativ 42.000 de dolari USD. La pre-comandă, prețurile încep de la aproximativ 34.000 dolari USD.


2 comentarii despre subiectul „LG 88Z9, primul televizor OLED 8K”:
Giony

Ce să comentez? Am rămas cu gura căscată!

Anonim

Jos pălăria în fața firmei LG pentru ceea ce face în domeniul OLED.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile