luni, 5 august 2019

Premierele FilmCafé din luna august

"În luna august, postul FilmCafé programează o serie de filme care au înscris câteva recorduri, scriind istoria în această industrie", anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com. Filmul „Django dezlănțuit” (10 august) ni-l arată pe Leonardo DiCaprio pentru prima dată într-un rol negativ, cel al infamului proprietar de plantație Calvin Candie, producția „Trainspotting - Din viață scapă cine poate” (17 august) a rămas în istoria filmului ca pelicula ce capturează cel mai acut oroarea dependenței; pe de altă parte, filmul „Cel care dansează cu lupii” (25 august) a înregistrat momentul de maximă glorie din cariera lui Kevin Costner iar pentru pelicula „Îngeri și demoni” (30 august), Tom Hanks ar fi primit cel mai mare onorariu al tuturor timpurilor (suma vehiculată se ridică la 50 de milioane de dolari).

Iată când sunt programate filmele și detalii despre acestea:

Django dezlănțuit/Django Unchained (2012)

difuzat pe post sâmbătă, 10 august, de la ora 22:00
reluări marţi, 13 august, ora 00:05 și Vineri, 16 august, ora 02:15

Iubirea este cea care îl impulsionează pe Django și care-i dă forța să o caute pe Broomhilda pentru a o elibera din sclavie. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense. Întâlnirea cu infamul Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) va fi mai dificilă decât preconizaseră cei doi.

Povestea filmului a început în anul 2002, când regizorul și scenaristul Quentin Tarantino a avut ideea personajului principal, Django. Numele Django este familiar fanilor genului western. Cel care a interpretat pentru prima oară personajul cu acest nume a fost Franco Nero, în 1966. „Dintotdeauna mi-am dorit să fac un western, deoarece filmele de genul western-spaghetti-au fost preferatele mele”, mărturisește regizorul Quentin Tarantino. Pentru el, acestea reprezintă, în esență, înfruntarea între Bine și Rău.

Actorul Christoph Waltz a declarat că „în Austria, de unde sunt eu, toate filmele de genul western-spaghetti aveau, în versiunea germană, numele ‘Django’ în titlu, chiar dacă în film nu exista niciun personaj cu acest nume. Era un fel de cuvânt-cheie, care indica imediat despre ce gen de film e vorba”.

„Ceea ce mi se pare extrem de interesant la Sudul dinaintea Războiului Civil este faptul că plantațiile lucrate de sclavi erau echivalentul marilor corporații de azi, cu deosebirea că erau afaceri de familie”, continuă regizorul.


Trainspotting - Din viață scapă cine poate (1996)

Se difuzează pe post sâmbătă, 17 august, ora 22:00 și în reluare marţi, 20 august, ora 02:20

Cei patru prieteni de-o viaţă/asociaţi/duşmani crânceni - Mark Renton (Ewan McGregor), Spud, Sick Boy şi Begbie au ajuns la Londra ca să vândă o pungă de heroină, obţinută prin violenţă. În timp ce toţi dorm, Mark Renton fuge cu toată prada: 16.000 de lire sterline. El lasă într-o cuşetă-seif 4000 de lire pentru Spud. Un dar amabil, dar şi otrăvit, pentru un destinatar care e în mod clar dependent de heroină.

Sick Boy, care n-a fost niciodată bântuit de frământări legate de loialitate, simte furie şi în mod egal invidie. Dacă trebuia ca cineva să-şi trădeze prietenii, acela trebuia să fie el. Acum regretă din cauză că s-a dovedit a fi un sentimental şi visează să se răzbune. Frank Begbie a fost toată viaţa lui matură ca o grenadă pe două picioare. Renton tocmai i-a scos cuiul. Furia lui poate deveni distructivă, dar el nu va fi singurul care va suporta consecinţele.


Cel care dansează cu lupii/Dances with Wolves (1990)

Se difuzează pe post duminică, 25 august, de la ora 18:00
în reluare pe 29 august, de la ora 16:00 şi pe 30 august, dimineaţa de la ora 9:40

Actor principal, regizor şi producător al filmului, Kevin Costner a cunoscut momentul de maximă glorie în 1991, când filmul câştigă şapte Oscaruri, Kevin Costner urcând personal pe scenă pentru a primi statuetele pentru Cel mai bun film (ca producător) şi Cel mai bun regizor.

Film de aproape trei ore (director's cut-ul are patru ore), Dansând cu lupii a devenit o adevărată senzaţie în lumea cinematografelor: la un buget de doar 22 de milioane de dolari, producţia şi-a terminat şirul de proiecţii cu încasări de nu mai puţin de 425 de milioane de dolari. În februarie 1991 primeşte 12 nominalizări la Oscar, din care câştigă şapte, inclusiv Cel mai bun film, deşi toate pariurile prevesteau că GoodFellas al lui Martin Scorsese urma să primească statueta.

Locotenentul John Dunbar (Kevin Costner) devine un adevărat erou după ce, în mod accidental, obține o victorie de proporții în timpul Războiului Civil. Nu după mult timp află că nu este totuși singur, întâlnind un trib indian cu ai cărui membri se împrietenește.

În mijlocul tribului, transformat în a doua sa familie, devine ,,Cel care dansează cu lupii”. Războiul nu îi ocolește însă, iar în momentul în care trupele americane avansează spre ei, John se află în poziția ingrată de a decide între poporul său și cei printre care a trăit în ultima perioadă și care îl consideră acum unul de-al lor.


Îngeri și demoni/Angels & Demons (2009)

Se difuzează pe post vineri, 30 august, de la ora 19:00

După ce un recipient ce conţine antimaterie, o substanţă extrem de explozivă, este ascuns în inima Vaticanului, Robert Langdon (Tom Hanks) are doar 24 de ore la dispoziţie pentru a descoperi locul exact unde se află recipientul.
Pentru asta, trebuie să parcurgă „calea iluminării”, un şir de teste ce-l vor purta de-a lungul întregii Rome revelându-i locul secret de întâlnire al misterioasei organizaţii oculute Illuminati.


Niciun comentariu despre subiectul „Premierele FilmCafé din luna august”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile