vineri, 10 iulie 2020

Preparate fără gluten și secretele bucătăriilor italiene, britanice și americane - în iulie, la TVPaprika

Luna aceasta suntem invitați de către gazdele emisiunilor TV Paprika să reinventăm modul în care mâncăm, dar și să aflăm secretele bucătăriilor italiene, britanice și americane, în patru seriale culinare, anunță televiziunea print-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Primul sezon al show-urilor gastronomice „Jack Stein: Bucătăria mobilă” (lansare: 19 iulie), „Silvia Colloca: Gătind italieneşte” (lansare: 21 iulie) și „Bunătăţi fără gluten” (lansare: 21 iulie) se difuzează în premieră la TV Paprika luna aceasta. Serialul „La drum cu Gordon, Gino şi Fred” revine din 12 iulie cu sezonul 2.

Cine poate pretinde că a renunța definitiv la făinurile din grâu, secară, ovăz, orz - cereale ce conțin gluten - spunem adio copturilor sau preparatelor ce ne încântă papilele gustative?! Helen Tzouganatos, gazda emisiunii „Bunătăţi fără gluten”/„Loving Gluten Free”, demonstrează - pe parcursul celor zece episoade - că poți face pizza, pâine, paste, cruste pentru fripturi, budinci, taco și produse de patiserie, ba chiar un gustos tiramisu ultilizând făina de orez, porumb, tapioca și hrișcă, plus lapte de cocos în loc de cel de vacă. Chief-ul Helen Tzouganatos ne invită - practic - să ne reinventăm modul în care mâncăm! Evitarea glutenului ne poate ajuta să ne simțim mai bine chiar dacă nu avem boală celiacă. Partea bună a regimului fără gluten este că renunțăm definitiv la mâncarea procesată.

Pe parcursul episoadelor, bloggerul cu origini grecești invită nutriționiști și alți experți
bucătari pentru a ne împărtăși experiența lor cu preparatele fără gluten. Tzouganatos descinde în mai multe restaurante cu diferite specificuri pentru a afla noi și noi rețete fără gluten.

În noua emisiune „Cook Like An Italian / Gătind italienește”, Silvia Colloca - blogger culinar și bucătar amator - va deschide propria cămară telespectatorilor TVPaprika și ne va călăuzi în lumea minunată a bucătăriei tradiționale italiene, aducând în fața camerei experința mamei și a bunicii ei, două generații de italience get beget. Asta pentru că majoritatea bucătarilor italieni nu au învățat rețeta perfectă de paste ori pizza din cărți, ci din tradiția transmisă din generație în generație.

De-a lungul episoadelor vom învăța să gătim prăjitura cu măr, scorțișoară și mascarpone a mamei Silviei, tocana cu sos bogat servită pe un pat de mămăligă a bunicii și faimoasele gofre în stil Abruzzo, specialitatea mătușii Silviei. De-a lungul celor zece episoade vom învăța să gătim risotto cu creveți și lămâie, mini-pizza din resturi de pâine, paste Orecchiette, spaghetti cu chiftele umplute cu ricotta, gogoși siciliene făcute după o rețetă străveche, plăcintă rustică provenită din nordul Italiei și altele.

Jack Stein, cu o experiență de bucătar de peste 25 ani, călătorește în Singapore, Darwin, Malmö, Zagreb, Girona, Cape Town, Rotterdam, Tallinn și prezintă zece bucate britanice clasice, în noua emisiune „Jack Stein: Bucătăria mobilă”/„Inside the Box with Jack Stein”.

Telespectatorii vor învăța cum se gătește pește pané cu cartofi („fish and chips”), budinca Yorkshire și Plăcinta păstorului/Shepherd's pie și altele, împărtășind povestea lor și aflând părerea localnicilor.

Sezonul 2 al serialului culinar „Gordon, Gino And Fred's Road Trip/ La drum cu Gordon, Gino și Fred” îi urmărește pe starul britanic Gordon Ramsay, chief-ul italian Gino D'Acampo și cel francez Fred Sirieix în aventura lor americană. Este o călătorie pestriță, cu poante fără perdea (știați că „avocado” derivă din echivalentul mexican al cuvântului „testicule”?) și pariuri din care pierzătorul trebuie să mănânce cea mai iute farfurie cu chili. Destinațiile includ Las Vegas, Grand Canyon, Los Angeles și San Francisco. Se vor opri și în Mexic, în Tijuana și Ensenada, înainte să-și încheie călătoria în Texas.


Niciun comentariu despre subiectul „Preparate fără gluten și secretele bucătăriilor italiene, britanice și americane - în iulie, la TVPaprika”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile