marți, 1 decembrie 2020

Televiziunea AMC continuă în luna decembrie seria de filme emblematice

Probabil cel mai bun film cu un Moș Crăciun rău, două „must-see” ale genului western și un film cu vampiri scris de Tarantino sunt în programul lunii decembrie al televiziunii AMC. Astfel, în ultima lună a anului, Bad Santa (2003), Unforgiven (1992) și 3:10 to Yuma (2007), plus From Dusk Till Dawn (1996) continuă seria de filme emblematice difuzate de AMC, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com. Iată, mai jos, de ce merită aceste filme să fie strecurate în programul AMC, în următoarea perioadă.

Regizorul James Mangold regăsește esența westernului în filmul Drumul dreptății/3:10 to Yuma (2007), difuzat pe 6.12.2020, ora 22:00, cu oameni care trăiesc și luptă departe de civilizație. Șerifi și indieni, feroviari și bandiți trăiesc fiecare după propriile legi. Cu un final pe care l-am numi înduioșător, drumul la Yuma - alături de banditul Ben Wade (Russell Crowe): tâlhar de diligențe, șef al unei bande și urmărit general și fermierul Dan Evans (Christian Bale), fost luptător în razboiul de secesiune - merită făcut.

Clint Eastwood și Morgan Freeman fac roluri antologice în Necruțătorul/Unforgiven (1992), difuzat pe 13.12.2020, ora 22:00. Mai mult, Eastwood avea în buzunar scenariul acestui western deja clasic încă din 1976, dar a aşteptat pentru a putea interpreta rolul principal. Lăudat pentru modul cum explorează violenţa şi cum revizuieşte temele western, Unforgiven a fost atât un succes de casă, cât şi de critică. Este al treilea western din istorie recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film, iar Eastwood a pus mâna şi pe Oscarul pentru Cea mai bună regie. Filmul e, categoric, un must al genului.

„De ce nu pui într-un sac daruri și în altul rahat, să vezi care se umple mai întâi?”, spune Billy Bob Thornton, costumat în Moș Crăciun, în Moșul cel rău/Bad Santa (2003), difuzat de AMC pe 24.12.2020, ora 22:00.  Sunt multe povești emoţionante de Crăciun, dar nu fiecare Moş Crăciun are un „Miracol pe Strada 34” în voluminoasa mânecă roșie. 

O tradiție cinematografică mai mică, dar totuşi semnificativă, este povestea lui Moş Crăciun cel rău, atât în comedii, cât și filme de groază sau în seriale cu episoade dedicate evenimentului. AMC programează probabil cel mai reușit film cu un Moș Crăciun rău - anume filmul în care Billy Bob Thornton îl joacă pe Willie T. Stokes,  al cărui spirit de Crăciun vine în formă de alcoolism, jaf, mizantropie și o înclinație pentru intimate ieşită din tipare. 

În data de 28.12.2020, AMC a pregătit un lungmetraj regizat de Robert Rodriguez şi scris de Quentin Tarantino, De la apusul la răsăritul soarelui/From Dusk Till Dawn (1996), de la ora 22:00. ilmul cu răufăcători şi urmăriri prin Texas se transformă în film cu vampiri în toată puterea cuvântului.

Este lungmetrajul cu care George Clooney a făcut trecerea de la Spitalul de urgenţă la marele ecran. Actriţa mexicană Salma Hayek joacă rolul lui Santanico Pandemonium, principala atracţie de la Titty Twister, ale cărei reprezentaţii seduc, dar aduc şi fiori. Când uşile sunt ferecate, însă, totul devine înfricoşător. 

În decembrie, AMC aduce telespectatorilor filme și seriale emblematice, perfecte pentru o lună relaxantă, alături de familie! ”Stories with impact” este sloganul campaniei AMC luna aceasta, ceea ce înseamnă că vom vedea pe micul ecran o mulțime de povești care au marcat cinematografia, precum: trilogia Matrix (difuzate pe 2, 9 și 16 decembrie), Kill Bill Vol I și II (în programul AMC pe 22 și 29 decembrie), Harry Potter și Piatra Filozofală (pe 20 decembrie), Harry Potter și Camera Secretelor (difuzat pe 28 decembrie) și Harry Potter si prizonierul din Azkaban (pe 2 decembrie), Wild, Wild West (difuzat în seara de Anul Nou, pe 30 decembrie), Terminator 3: Supremația roboților (difuzat pe 23 decembrie) și multe altele, în fiecare zi, pe canalul preferat al Americii, AMC. 


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea AMC continuă în luna decembrie seria de filme emblematice”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile