miercuri, 19 mai 2021

Amazon, proprietarul Prime Video, cumpără studiourile MGM

Amazon ar fi în discuții pentru a cumpăra MGM Studios cu suma de 9 miliarde de dolari, conform BBC. MGM este unul dintre cele mai renumite studiouri de la Hollywood, cu o istorie de aproape un secol. Vânzarea ar oferi serviciului de streaming Prime Video al gigantului tehnologic Amazon acces la un vast catalog de conținut de referință, anunță televiziunea BBC.

Amazon și MGM Studios au declarat pentru BBC că nu comentează zvonuri sau speculații. Zvonurile au apărut la doar câteva ore după ce gigantul telecomunicațiilor AT&T a anunțat că va fuziona WarnerMedia cu Discovery, într-un acord pentru a crea un nou gigant de streaming.

MGM Holdings, compania-mamă a studiourilor MGM, ar fi explorat posibilitatea o vânzare încă de la sfârșitul anului trecut, potrivit zvonurilor media. 

Achiziționarea de către Amazon a MGM Studios ar marca un pas major pentru serviciul său de streaming Prime Video. Studiourile MGM au un catalog imens de filme și emisiuni de televiziune din ultimele zece decenii, de la Epoca de Aur a Hollywood-ului până în prezent. Compania a produs franciza filmului James Bond și seria TV The Handmaid's Tale.

Fondată în 1924, MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) a înregistrat un succes uriaș de-a lungul anilor cu filme precum Vrăjitorul din Oz, Ben Hur și Cântând în ploaie.

Anul trecut, Amazon a cheltuit 11 miliarde de dolari pentru crearea, achiziționarea sau licențierea de conținut de televiziune și film, în creștere de la 7,8 miliarde de dolari comparativ cu anul 2019. Netflix a cheltuit anul trecut aproximativ 17 miliarde de dolari pentru conținut.

UPDATE 27 mai 2021: Amazon a confirmat că a semnat un acord pentru achiziționarea MGM pentru un preț 8,45 miliarde dolari.

Amazon a declarat că MGM are aproape un secol de istorie cinematografică și completează activitatea studiourilor Amazon, care s-a concentrat în primul rând pe producția de programe de emisiuni tv.

Amazon va contribui la conservarea patrimoniului și a catalogului de filme MGM și va oferi clienților un acces mai larg la aceste filme existente. Prin această achiziție, Amazon va împuternici MGM să continue să facă ceea ce fac cel mai bine: povestiri grozave.

Vicepreședintele senior al Prime Video și Amazon Studio a declarat: „MGM are un catalog vast de peste 4.000 de filme - 12 Angry Men, Basic Instinct, Creed, James Bond, Legally Blonde, Moonstruck, Poltergeist, Bull Raging, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Stargate, Thelma & Louise, Tomb Raider, The Magnificent Seven, The Pink Panther, The Thomas Crown Affair și multe altele filme reprezentative, precum și 17.000 producții TV - inclusiv Fargo, The Handmaid's Tale și Vikings - care au câștigat în total peste 180 de premii Oscar și 100 Emmy. Adevărata valoare financiară din spatele acestei înțelegeri este tezaurul cinematografic pe care intenționăm să îl reimaginat și să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată a MGM. Este foarte interesant și oferă atâtea oportunități pentru povestiri de înaltă calitate”.

Kevin Ulrich, președintele consiliului de administrație al MGM, a adăugat: „A fost o onoare să facem parte din transformarea incredibilă a Metro Goldwyn Mayer. Pentru a ajunge aici, a fost nevoie de oameni foarte talentați, cu o credință adevărată într-o singură viziune. În numele Consiliului, aș dori să mulțumesc echipei MGM, care ne-a ajutat să ajungem la această zi istorică. Sunt foarte mândru că leul MGM, care a evocă Epoca de Aur a Hollywood-ului, își va continua povestea, iar ideea născută din crearea United Artists va trăi într-un mod pe care inițiatorii l-au dorit de la început. Oportunitatea de a fuziona istoricul MGM cu Amazon este oferă o adevărată inspirație”.

Finalizarea acestei tranzacții este supusă aprobărilor de reglementare și a altor condiții obișnuite.


Niciun comentariu despre subiectul „Amazon, proprietarul Prime Video, cumpără studiourile MGM”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile