marți, 7 martie 2023

Filme românești de dragoste, în martie la Focus Sat

Focus Sat TV a pregătit trei filme autohtone perfecte pentru îndrăgostiții de toate vârstele, în prima lună a primăverii. Peliculele programate sunt "Un film cu o fată fermecătoare" din 1966, care va fi difuzat pe 8 martie, la ora 20:25, "Declarație de dragoste" din 1985, care va fi difuzat pe 11 martie, la ora 20:25 și "Divorț... din dragoste" din 1991, care va fi difuzat pe 25 martie, la ora 20:20. Aceste filme vor fi disponibile și în aplicația operatorului, începând cu ziua premierei la Focus Sat.

Filmul "Declarație de dragoste" va fi difuzat de Focus Sat pe 11 martie, la ora 20:00 - Imagine remisă în comunicat de Focus Sat pentru publicare pe HD Satelit România

"Un film cu o fată fermecătoare" este povestea Ruxandrei (Margareta Pâslaru), o fată superficială care vrea să devină actriță. Asemănător stilului peliculelor din Noul Val francez, filmul a fost interzis timp de 23 de ani de către oficialii comuniști și este o ocazie de neratat acum.

În "Divorț... din dragoste", intriga este legată de un ordin absurd al Direcției Spațiului Locativ, care dispune ca proaspeții însurăței, Angela (Emilia Popescu) și Dan Cantemir (Horațiu Mălăele), să împartă noul lor apartament cu un chiriaș. Pentru a putea locui singuri, cei doi se văd nevoiți să divorțeze, dar procesul se transformă într-unul monstruos.

Piesa de rezistență a lunii martie este "Declarație de dragoste", o peliculă emblematică pentru cinematografia autohtonă, care va genera garantat o porție de nostalgie după anii de liceu. Filmul este un "Love Story" (1970) autohton, care va împlini în curând 40 de ani de la lansare și a fost urmărit de peste 5 milioane de români în cinematografe. Eroii scenariului sunt liceenii Ioana (Teodora Mareș) și Alexandru (Adrian Păduraru), care rămân împreună în ciuda obstacolelor sociale și familiale. Filmul a fost primul din seria de 4 pelicule "Liceenii", în care Tamara Buciuceanu a făcut un rol de neuitat în ipostaza faimoasei profesoare de matematică Isoscel.

Focus Sat a discutat cu actorul Adrian Păduraru despre experiența sa în filmul "Declarație de dragoste", care a fost al treilea în care a jucat. El a recunoscut că acum, la distanță de patru decenii, simte uneori că rolul lui Alexandru este jucat de altcineva, dar crede că este doar o impresie. Cu toate acestea, Adrian Păduraru nu este un susținător al continuării poveștii prin intermediul unui sequel, deși regizorul Nicolae Corjos i-a propus această idee. El consideră că primul film dintr-o serie este de neegalat și că încercarea de a continua povestea ar putea duce la o imitație a originalului.

Întrebat despre liceenii de astăzi, Adrian Păduraru a remarcat că aceștia au mai multe opțiuni și că valorile societății s-au schimbat, dar că unii dintre ei reușesc să-și construiască o cale frumoasă prin viață prin noblețe, prietenie, sacrificiu și onestitate. El crede că aspirațiile și sensibilitatea liceenilor de astăzi sunt la fel ca ale generațiilor anterioare și speră că aceștia își vor urma visurile într-o lume în care valorile materiale domină adesea.

Adrian Păduraru îi invită pe toți telespectatorii să se bucure de cinematografia autohtonă și de fiecare moment de artă pe care îl oferă aceasta, cu speranța de a le face viața mai frumoasă.

În plus, biblioteca VOD a aplicației oferă și iubitorilor de seriale europene o experiență captivantă prin Canal+ Original și alte sute de filme, seriale și documentare. Este posibil să accesezi această ofertă chiar și dacă nu ești client Focus Sat, prin intermediul unei perioade de test gratuită de 7 zile.


Despre Focus Sat

Focus Sat este primul furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit din România, lansat în 2004, cu scopul de a aduce bucurie și divertisment de calitate în casele românilor. Focus Sat oferă o experiență completă de vizionare prin soluțiile sale de livrare de conținut și prin aplicația OTT de ultimă generație - Focus Sat App - care poate fi accesată de pe orice dispozitiv smart fix sau mobil și care oferă funcții interactive, cum ar fi reluarea programelor TV preferate sau acces la servicii video on demand premium. Focus Sat este o marcă înregistrată de Canal+ Luxembourg S.à r.l., unul dintre cei mai mari operatori Pay TV din Europa, care include și alte branduri precum Canal Digitaal și Online.nl în Olanda, TV Vlaanderen și TeleSat în Belgia, M7 în Germania, HD Austria în Austria și Slovacia, Direct One în Ungaria, Skylink și FreeSAT în Republica Cehă.


Niciun comentariu despre subiectul „Filme românești de dragoste, în martie la Focus Sat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile