marți, 19 noiembrie 2013

Condamnat pentru card-sharing, chiar dacă nu obținea profit

Un tribunal din Belgia a confiscat o sumă de bani impresionantă de la o persoană care oferea accesul altor telespectatori la vizionarea neautorizată de canale tv, prin schimb de linii de cardsharing, dar fără a solicita o plată. Suma confiscată a fost de 111.000 euro si a fost găsită in locuința bărbatului, care nu a putut-o motiva. Din aceasta cauză, instanța a considerat-o ca provenind din activitati de card-sharing.

Bărbatul, care era angajat ca specialist în Administrația de Stat, a fost condamnat și la 150 de ore de muncă în folosul comunității sau la 6 luni de închisoare, în cazul în care nu prestează munca.

Avocatul bărbatului a susținut că de fapt inculpatul nu a efectuat un hack al sistemului de criptare si nici nu a obtinut foloase materiale necuvenite, ci doar a schimbat abonamentul său legal la televiziunea cu plată cu alți pasionați, fără să solicite o sumă de bani.

Însă o altă persoană, cu care a facit schimb de abonamente si pe care instanța a considerat-o complice, ar fi acționat ca un distribuitor, folosind datele de decriptare primite prin internet în timp real de la respectivul funcționar public, prin schimb de linii de card-sharing, pentru a le revinde prin alte linii proprii, create în serverul de card-sharing cu plată propriu.


Acest complice a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare de patru luni de închisoare și confiscarea profiturilor găsite in locuința sa, aproximativ 2.000 euro.

Cei doi trebuie să plătească de asemenea fiecare daune de 1000 euro operatorului de televiziune reclamant.


Furnizori de servicii

AKTA (75) Digi (508) Focus Sat (239) FREESAT (24) iNES (23) Nextgen (80) Orange (204) Telekom (296) UPC (267) Vodafone (59)