marți, 3 decembrie 2013

Cum să rulezi pe televizorul LG Smart serviciile portalului Spotlight, oferit prin Google

Va prezentăm modalitatea de a transforma un televizor LG Smart intr-unul capabil sa ruleze serviciile portalului Spotlight, portal oferit gratuit ( inclusiv cu o colectie de aplicatii terțe optimizate pentru televizoare smart ) prin celebra companie Google ( unele dintre serviciile incluse sunt totusi premium).

Așadar, portalul tv oferit de Google se numeste Spotlight si cuprinde o colectie de alte siteuri optimizate pentru televizoare, inclusiv cel de radiouri online Tune In sau de jocuri, care pot fi controlate doar din telecomanda clasica.

Multe dintre acestea arata ca o aplicatie de televizor sau de Playstation 3 si navigarea prin meniuri si optiuni se face doar din telecomanda obisnuita, folosind săgetile SUS-JOS-STÂNGA-DREAPTA, FĂRĂ CURSOR, situatie care nu ar fi fost posibila ( adică FĂRĂ CURSOR și cu funcții de aplicații tv ) dacă ar fi fost accesate pe rând linkurile din colectia portalului Spotlight, introducându-le in bara de adrese a web-browserul televizorului ( si nici chiar daca se introducea adresa web a portalului Spotlight).

1. Va creati cont pe http://developer.lge.com

2. Va logati in contul nou creat si accesati http://developer.lge.com/apptest/retrieveApptestReg.dev

3. Completati formularul ca in imaginea de mai jos, inclusiv linkul:

http://www.google.com/tv/spotlight-gallery.html

la rubrica URL, precum si fisierul jpg de mai jos la App Icon - Browse:

 Astfel va arata formularul completat:


4. Apasati SAVE si asteptati cateva secunde:


5. Va apare o pagina de genul celei de mai jos. Dati click pe butonul download si salvati arhiva undeva pe hard-disk.6. In interiorul arhivei va fi un folder format din cifre. Dezarhivati acel folder cu fisierele aferente pe un stick USB FAT 32, intr-un folder denumit installed din alt folder lgapps , ca in imaginea de mai jos.
Bineinteles, in locul acelor cifre 123456.... din imaginea de mai jos vor aparea cifrele pe care vi le vor oferi cei de la LG, in aplicatia dedicata pentru dvs.7. Logati-va pe televizor folosind contul de LG Developer pe care l-ati creat la punctul 1.

8. Introduceti stickul in USB-ul televizorului pe care scrie USB Apps.

9. Stingeti televizorul si reporniti-l. Asteptati cateva zeci de secunde.

10. Apasati butonul HOME pe telecomanda si alegeti Aplicatiile mele.


11. Comutati din telecomanda pe semnul de USB si alegeti apoi dati OK pe aplicatia nou creată Google Tv ( dvs o puteti denumi si ca Spotlight sau altfel, dar noi am preferat aceasta denumire ).


12. Aceasta aplicatie a pornit si va puteti bucura de ea, oferindu-va de la portaluri video, televiziuni online, jocuri care pot fi jucate de pe telecomanda, radiouri online si multe alte aplicatii care transforma cu adevarat televizorul dvs. LG intr-unul smart TV, totul controlabil cu telecomanda ( in majoritatea cazurilor doar cu cea standard, nefiind necesera decat in putine cazuri telecomanda magică de la LG ).PS: Puteti folosi alternativ ( pentru a crea si testa alte aplicatii ) si unele dintre link-urile de mai jos ( am testat cateva, de exemplu cea pentru Youtube si cea pentru PRO 7 ):

ARD Start
http://itv.ard.de/ardstart/index.php

ARD Teletext
http://itv2.ard.de/ardtext/index.html

ARD EPG
http://itv.ard.de/ardepg/

ARD News
http://www.tagesschau.de/itv/hbbtv/hbbtv.cehtml

ARD VOD
http://hbbtv.daserste.de/index.php

ZDF
http://itv.mit-xperts.com/zdfmediathek/

PRO7
http://hbbtv.prosieben.de

SAT1
http://hbbtv.sat1.de/portal/startbar

Kabel1
http://hbbtv.kabeleins.de/portal/startbar

ARTE
http://cehtml.arte.tv/fr/2764896.cehtml

France Television
http://hub.hbbtv.francetv.fr/index2.xhtml

Roland Garros
http://rolandgarros.wiztivi.com/rolandgarros-frontend2013/dojoroot/app/pages/hbbtv/index.jsp

TF1
http://frontnettv.tf1.fr/hbbtv/home

M6
http://hbbtv.m6.fr/

France 24
http://philips.playintv.com/portal/france24/application.cehtml

RTVE
http://www.rtve.es/hbbtv/index.html

TV3
http://www.tv3.cat/iptv/nettv/index.cehtml#inici

Euronews
http://www.euronews.net/_partners/philips/#de

Fashion TV
http://nettv.berlinfashion.tv/

Bild.de
http://json.bild.de/tv/cehtml.cehtml

Spiegel TV
http://tv.mytvscout.de/spiegeltv/

Kochbar
http://hbbtv.kochbar.de/main/

Süddeutsche Zeitung
http://sztv.connectedvod.com/

Germany‘s next top model
http://hbbtv.prosieben.de/microsite/topmodel/

Prometheus
http://deploy01.sim-technik.de/hbbtv/prosieben/prometheus/

Volkswagen
http://volkswagen.tv/de/web/vw-de/beetle

Acetraxx
http://rolandgarros.wiztivi.com/rolandgarros-popup/index.jsp

HSE24
https://hse24.aps.de/hse24/sat/

Channel 21
http://itv.mit-xperts.com/channel21/index.php?autoshow=1

Kicker
http://cetv.kicker.de/#/fussball

TV Movie
http://tvmovie.nettv.xooz.de/

Welt der Wunder
http://hbbtv.weltderwunder.de/

Maxdome
http://mini.maxdome.de/mini-2.0/default

Videoweb
http://portal.videoweb.de/home/myindex2/

Youtube
https://www.youtube.com/tv#/browse

Reversi
http://yaks.co.nz/reversi/


50 de comentarii despre subiectul „Cum să rulezi pe televizorul LG Smart serviciile portalului Spotlight, oferit prin Google”:
Eduard

Foarte tare, acum testez, mai am putin si vin cu rezultate. Multumim !

Anonim

Pentru Samsung Smart Tv vreo idee?

Administrator

@Anonim, Nu detinem un televizor Samsung, ca v-am ajuta cu placere...
@Eduard, Testeaza cu incredere, mare parte din aplicatiile Spotlight functioneaza foarte bine. Am testat chiar si cateva jocuri, care surprizatorul pot fi foarte bine controlate cu telecomanda clasica. Chiar apare scris intr-un colt ca sunt optimizate pentru LG.

Ideea mi-a venit incercand sa accesez controlat din butoanele telecomenzii clasice portaluri Hbbtv, dar am ajuns sa descopar altceva, la fel de util. :)

Eduard

Am reusit. Merg mai multe aplicatii ( unele sunt optimizate pentru LG, unele nu ). Dar merg si jocuri, si cel mai tare e ca functioneaza Tune In, aplicatia de radiouri online ! Totul il schimbi din telecomanda normala, cum ati zis, si imaginea e pe tot ecranul. LIKE !

Anonim

eu vin cu intrebari : se instaleaza ca si app si modifica interfata smart a tv-ului
modifica intreg firmware-ul ?
se poate reveni la varaianta originala smart?

Administrator

Nu se instaleaza niciunde, se copiaza doar pe un stick USB si se ruleaza direct de pe stick. Nu prezinta nici un pericol si nici o modificare pentru televizor si nici pentru firmware. Se ruleaza "on the fly" de pe USB. Scoti USB, aplicatia dispare. Deci nici macar nu se instaleaza, e exact cum ai ascullta melodii sau ai viziona filme de pe stick USB . E o comparatie forțată, dar ca să intelegi care sunt modificarile aduse firmwarelui televizorului: adică niciuna. :)

Laurentiu

@ Anonim 3 decembrie 2013, 17:00 cred ca pentru Samsung intri direct prin browserul web pe adresa http://www.google.com/tv/spotlight-gallery.html , dar vei naviga cu cursorul, nu vor functiona ca aplicatii, ci ca siteuri web.

Anonim

Merci, Laurentiu. Asta fac, dar e infinit mai simplu pe aplicatie. Am optiunea de a activa hbbtv intrand in meniul ascuns, dar trebuie sa dau si reset, lucru care nu este ok.... Eu folosesc nstream (aplicatie cu peste 1000 canale tv) doar ca nu sunt active streamurile intotdeauna, nstreamlmod, poate va ajuta si pe LG,... am si un LG dar nu am gasit varianta nstream pentru el....

Anonim

mda, am creat cont pe site gen ,,nume,, cu tara ro ,dar pe tv nu ma lasa sa introduc la user decat sub forma de adresa de email, deci fara id .Se mai poate face ceva?
Am incercat sa pun stikul cu logare pe tv pe alt user decat cel din site dar imi da un ecran gri fara sa booteze ceva.

Anonim

rezolvat , acum merge, nu introdusesem la file upload linkul url cum trebuie: http://www.google.com/tv/spotlight-gallery.html
merci:
am mai testat 2 aplicatii iptv care merg smartiptv si ssiptv, ultima ofera introducerea de playlist-uri

Unknown

Am trei intrari USB pe tv si pe nici unul nu scrie USB apps, si nici nu recunoaste nimic de pe folderul creat. Am Lg 32Ln575s.Cum pot crea aplicatia? ...

Laurentiu

Aplicatia o creezi pe http://developer.lge.com/apptest/retrieveApptestReg.dev.
1. Sigur te-ai logat pe televizor CU CONTUL de pe siteul http://developer.lge.com ? Ca nu ti le vede daca te-ai logat pe tv cu alt cont.
2. Ai restartat televizorul cu stickul USB introdus ? Restarteaza pe rand, incercand toate cele 3 USB. De obicei USB 3 e USB Apps sau cel mai de sus, dar nu e regula.
3. Ai dezarhivat folderul din arhiva pe care ai downloadat-o de pe LG, in radacina USB / lgapps / installed , ca in poza de la punctul 6 ?

Unknown

Problema e ca nici macar nu apare semnul de Stick la fereastra cu aplicatiile mele, ca la punctul 11 !!...oricum multumesc pentru sugestii!

Anonim

@Attila Szabo, si mie imi merge. E formatat stickul FAT 32 ? Incearca cu alt stick. Gresesti pe undeva, din moment ce mie si celorlalti le functioneaza.

Unknown

chiar functioneaza pe un 42la860v.bravo.se stie ceva de aplicatia plex pe smart tv 2013?

Unknown

Am incercat si functiobeaza bravo,merci,se stie ceva de plex media pe smart tv gen2013?

Laurentiu

Nu iti trebuie aplicatie instalata in televizor pentru Plex. Pornesti serverul Plex in pc/ laptop si iti apare automat serverul in televizor, la surse de intrare. Plex foloseste tehnologie DLNA, care este incorporata deja in firmware-ul televizorului tău.

Anonim

am LG32lm660 am executat pasii dar no merge,cand dau pe aplicatiile mele,aleg usb,apare Failed to load Apps

iulica

Eroarea asta iti apare daca nu esti logat pe televizor cu contul de LG Developer. Așadar, ai omis punctul 7 si te-a logat cu alt cont. Nu merge sa te loghezi cu alt cont, ci doar exact cu contul de LG Developer:

7. Logati-va pe televizor folosind contul de LG Developer pe care l-ati creat la punctul 1.

Eu asa am facut si mi-a functionat perfect.

Anonim

Merci... de ajutor,am facut exact pasii cu login in LG dev pe televizor....tot asa imi scrie,fisierul meu are 19257 si e de 64kb....poate nu mai merge aplicatia...

iulica

Functioneaza, am repetat eu procedura acum cateva ore pentru un alt link, gresesti tu ceva, insa nu imi dau seama ce....

Ce fisier? Trebuie DEZARHIVAT acel fisier si copiat doar folderul din el care contine mai multe fisiere.... Nu copiezi pe stick FISIERUL ARHIVĂ, ci FOLDERUL CU FISIERELE din acea arhiva pe care ti-o da LG. Dezarhiveaza arhiva cu Winrar de exemplu. Sigur gresesti ceva, altfel ar merge. Citeste cu atentie fiecare punct din tutorial, de exemplu in cazul acestei ultime explicatii ale mele punctul 6. 100% functioneaza. Daca nu iti functioneaza, gresesti tu ceva.

Unknown

Am reusit sa creez aplicatia de pe contul LG dar nu ma pot loga pe TV cu contul de developer. Tot timpul imi zice Incorrect user ID or password. Am creat doua conturi de dev. Pe acelasi email am mai creat de pe tv un alt cont simplu si degeaba. Trebuie setat in TV la tara alceva decat ro? Se poate sa creati voi un alt cont sa verificati ca merge si apoi sa il trimiteti pe adresa mea de mail sa incerc cu el?

Anonim

Țara la mine e stata in tv pe Romania si merge. Acum o ora am incercat si a mers pe contul meu de developer. Ai confirmat contul de developer ? Sau nu ti-a venit email de confirmare ? Vezi cand te loghezi, trebuie sa incerci sa te loghezi si cu emailul de developer, daca nu merge cu numele de utilizator.

Unknown

Am confirmat contu si am incercat si cu emailul. Pe site-ul de developer pot intra din browser pe contu meu, doar de pe TV nu merge

Anonim

Nu imi dau seama de ce nu îti merge, mie mi-a mers din prima... :( E posibil sa fie si de la serverul lor, mai incearca si maine, poate sunt erori...

Unknown

ma poate ajuta si pe mine cineva cu,citeva linkuri de applicatii romanesti?eu sunt in italia si nu pot seta tv-ul pe romania pt ca sunt doar cateva tari din vest am un lg 42la660s.merci

Anonim

imi zice eroare 404 nu se mai poate conecta la server lg32la667s

gean

Pai si ce legatura are cu articolul asta? Ca nu inteleg. Te referi la LG Smart World ? Nu trebuie sa intri pe LG Smart Word pentru tutorialul asta. Ala e alt serviciu, au ei dificultati de server suprasolicitat. Încearca mai tarziu. Dar pentru tutorialul asta NU iti trebuie LG Smart World de care vorbesti tu ca iti da eroare.

Anonim

la voi mai porneste ?

Laurentiu

Functionează perfect, acum am verificat.

Unknown

buna ziua. as dori sa stiu daca prin aceasta aplicatie pot avea acces si la alte aplicatii din google play.. mai exact aplicatia de spice tv care o am pe android pentru program eromanesti sau unde pot gasi mai mulle aplicatii de testat

Anonim

Nu are nicio o legatură aceasta aplicatie cu Google Play sau cu aplicatii dedicate pentru sistemul de operare Android. Citeste cu atentie articolul, nu confunda Spotlight Google Tv cu sistemul de operare Android.

ALEX POPA

Hello! Am reusit si eu sa instalez aceasta aplicatie :) Insa, referitor la aplicatiile de Radio - TuneIn si iHeart - nu se aude nimic. Pe TuneIn arata ca reda postul de radio, insa nu se aude absolut nimic. Se mai confrunta si altcineva cu aceasta problema? Pe de alta parte, cand redau video - de exemplu de pe Euronews, atunci are si pista audio. Multumesc pentru sfaturi.

Anonim

Daca ai reusit sa instalezi aplicatia si rulează, dacă unele dintre serviciile conținute in aceasta nu functioneaza partial sau total, nu ai ce face. E din cauza serviciilor respective.

ALEX POPA

@Anonim Multumesc frumos. Exista un link asemanator doar pentru TuneIn TV app?

Laurentiu

@Alex, acum am verificat, functioneaza perfect in continuare TuneIn prin aceasta aplicatie, inclusiv cu sunet. Am incercat mai multe posturi de radio romanesti prin aceasta aplicatie. Imediat porneste sunetul. Ai selectat si apasat butonul Play, după ce ai aleas un post de radio ?

Linkul direct al tuneIn pentru Tv este http://tv.tunein.com . Alt link nu există.

ALEX POPA

@Laurentiu Multumesc! Am selectat play, si arata chiar "Playing', insa... Asta s-a intamplat aseara. Voi mai incerca in seara asta, sper sa mearga. Multumesc mult pentru link(trebuia sa-mi fi dat seama :p)
Weekend placut!

catalin l.

pe un 42la 660s nu vrea , cind bag stickul prima oara il vede , apoi cind dau restart la tv nu il mai vede in aplicatii ?

Anonim

Pai deci merge. Stick-ul trebuie sa il lasi in televizor. Daca l-ai scos din televizor, dispare aplicatia, ca nu se instaleaza, ci se ruleaza direct de pe stickul USB.

catalin l.

Nu prea , am urmat pasii descrisi, ma loghez , introduc stickul , inchid tv , deschid, iar in aplicatiile mele sus in dreapta nu imi arata stickul , deci implicit aplicatia .

Anonim

Mie imi functioneaza perfect, gresesti tu ceva...
- Esti logat in contul de developer pe televizor?
- Ai introdus stickul in USB dedicat pentru aplicatii si nu in altul ?
- Ai incercat pe alt stick ?
- Ai dezarhivat aplicatia si ai copiat folderul aplicatiei din arhiva in folderul indicat ( denumit installed din alt folder lgapps ) ?
Daca mie si la altii le merge, e logic ca e o problema de la tine si nu de la metoda.

bulky

eu am creat contul de developer la fel ca si cel de lg normal si a mers ok fara sa schimb logarea din tv

Anonim

Putem vedea si posturi romanesti cu aceasta aplicatie ? gen ***** incorportata in aceasta aplicatie ?
Sau alte sugestii ..
Multumesc

Anonim

Nu, din cauza ca aplicatia asta e pentru altceva, pentru transmisii gen HBBTV sau accesare websiteuri dedicate televizoarelor smart.

Pentru ce vrei tu incearca aplicatia SSIPTV, a aparut oficial in magazinul LG pentru Romania, dar nu vor functiona nici prin aceea toate canalele ( de exemplu nu cred vor functiona canalele difuzate prin Sopcast).

cristian ionut

Salutare
Imi pote explica si mie cineva ? incerc sami fac cont pe developer si nu reusesc , nu stiu ce user id sa pun ? IMI POATE EXPLICA MAI PE INDELETE /

Anonim

Iti creezi cont de developer aici:

http://developer.lge.com/main/RegisterCheck.dev

Alegi LG Developer Member registration, si dai click pe "Country other than Korea".

Bifezi ca accepti Termenii si conditiile si Privacy Policy si apesi OK, apoi iti introduci datele contului ( tot ce e cu steluta) si codul Captcha si apesi butonul Save. E o inregistraree obisnuita ca pe orice website, te descurci.

Anonim

User ID e nickname-ul ales de tine ( cum ai la Google+ de exemplu critian ionut ). Alege unul de 6-12 caractere si apasa check in dreapta lui sa vezi daca e liber ( de exemplu, critianionut nu e luat de altcineva ca si cont de LG Developer, il poti pune pe acesta ).

cristian ionut

Imi da eroare asta CHECH THE ID AVAILABILITY /Imi poti spune ce nu am facut bine ?

cristian ionut

MULTUMESC /

Anonim

Pai ai pus ID cum am spus eu, adica

critianionut

si apoi ai apasat check in dreapta lui ( adica se verifice daca e disponibil ) ?

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (80) Digi (540) Focus Sat (250) FREESAT (24) iNES (25) Nextgen (80) Orange (220) Telekom (303) UPC (278) Vodafone (81)