miercuri, 29 ianuarie 2014

The Piratey Bay, ajutat de doi provideri de internet, învinge în instanță

Un tribunal olandez a anuntat furnizorii de servicii de internet să restabilească accesul la websiteul The Pirate Bay.

Furnizorii de servicii de internet fuseseră obligati în anul 2011 să blocheze accesul la adresele de internet ale site-ului de torente menționat.

Dar Curtea de Apel de la Haga a anulat decizia, considerand că măsura s-a dovedit a fi ineficientă în reducerea fenomenul încălcării drepturilor de autor.

Ba mai mult, grupul anti-piraterie Brein a fost obligat să plătească furnizorilor de internet suma de 400.000 de euro, ca și cheltuieli de judecată. Grupul antipiraterie poate face apel la decizie, la Curtea Supremă a Olandei.


Hotărârea olandeză marchează o victorie pentru Ziggo și XS4ALL, doi furnizori locali care au susținut că măsura a negat abonaților accesul liber la informații. Providerul XS4ALL a deblocat deja accesul abonaților săi la Pirate Bay.

The Pirate Bay nu găzduieste conținutul care încalcă drepturile de autor, ci mai degrabă oferă liste de fisiere care permit descărcarea de filme si seriale piratate, muzica si carti, prin file-sahring, intre utilizatorii websiteului.

Organizatia antipiraterie BREIN a încercat inițial să determine The Pirate Bay să elimine aceste fisiere. După ce a eșuat să facă acest lucru, aceasta a convins instanțele olandeze să oblige la blocarea accesului utilizatorilor la website.

Dar Curtea de Apel a fost informată că utilizatorii de internet au ocolit interdicția, prin utilizarea unor modalități alternative de a accesa site-ul ( cum ar fi utilizarea unor proxy sau VPN, pentru a masca localizarea lor ) sau au utilizat alte servicii de file-sharing.

"Aceasta blocadă impusă reprezintă o încălcare a libertății de bază a activității comerciale a furnizorilor, fără a avea o justificare insuficientă", s-a specificat în hotărârea instanței olandeze.


Niciun comentariu despre subiectul „The Piratey Bay, ajutat de doi provideri de internet, învinge în instanță”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (76) Digi (531) Focus Sat (246) FREESAT (24) iNES (25) Nextgen (80) Orange (213) Telekom (302) UPC (275) Vodafone (76)