duminică, 23 februarie 2014

Aplicația SMART IPTV a fost lansată pe LG Apps România

Deja celebra aplicatie Smart IPTV, care permite redarea de streamuri IPTV si Over-The -Top ( OTT ), a fost lansata oficial în magazinul LG APPS Romania, de unde se poate instala gratuit ( downloadul, instalarea si rularea aplicatiei sunt gratuite, însă nu și uploadul playlist-urilor proprii, daca nu ai deja MAC-ul televizorului activat din perioada anterioară, când era procedura de activare gratuită).

Noi am testat-o pe un televizor LG Smart LM 620S ( model 2012 ) si a functionat exemplar. Aplicatia se putea rula anterior doar printr-o procedura mai complicată, prin intermediul unui cont de LG Developer si folosind un stick USB. Acum nu mai este nevoie de acestea, ci doar de contul normal de LG Romania.

Aplicatia ruleaza pe baza unui playlist compatibil, care se poate uploada pe websiteul dedicat al aplicatiei.

Aplicatia redă streamuri audio-video cu protocol HLS, HTTP, MMS, UDP si altele, conform prezentarii acesteia ( a se vedea imaginea de mai sus ):
 - HLS inseamna HTTP Live Streaming și este un protocol de comunicare mass-media prin streaming bazat pe HTTP și implementat de Apple Inc, ca parte din software-ul lor QuickTime și iOS. Deoarece cererile folosesc HTTP, standardul HSL este capabil de traverseze orice firewall sau proxy server care permite trafic prin HTTP, spre deosebire de protocoale bazate pe UDP, cum ar fi RTP.
- Microsoft Media Server (MMS) un protocol de streaming lansat de Microsoft, care transfera date unicast în serviciile mass-media pentru Windows (numit anterior NetShow Services). MMS poate fi transportat prin UDP sau TCP. Portul implicit MMS este UDP / TCP 1755. Microsoft a renuntat la MMS în favoarea RTSP (TCP / UDP port 554) în 2003, in acelasi timp cu lansarea Windows Media Services 9, dar a continuat să asigure suport pentru MMS, pentru compatibilitate. S-a renuntat la suportul pentru protocolul MMS în Windows Media Services 2008.
- UDP ( User Datagram Protocol ) foloseste un model de transport simplu, cu un minim mecanism de protocol. Nu oferă nicio garanție de livrare sau duplicat de protecție. UDP oferă cifre sumă de control pentru integritatea datelor, precum și numerele de port pentru a aborda diferite funcții la sursă și la destinație. Totusi, aceasta il recomanda pentru streaming audio-video cu un numar mare de utilizatori. În cazul în care sunt necesare corecții a erorilor la nivel de interfață de rețea, o aplicație poate utiliza Transmission Control Protocol (TCP) sau Stream Control Transmission Protocol (SCTP).

Dar să ne indepărtăm de aceste explicatii teoretice și sa revenim la aplicatia Smart IPTV, despre care trebuie mentionat că nu include niciun canal e televiziune online, ci este doar un instrument de vizionare a acestora ( un player IPTV).

Pentru a converti o lista m3u in txt, intrati pe pagina http://siptv.eu/converter/, apoi descarcati lista convertita ( ar fi compatibil si cu playlist din sursă receptoare satelit cu Enigma 2; netestat ).


Intrati apoi pe pagina http://siptv.eu/mylist/ si dupa ce scrieti MAC-ul televizorului dvs. LG Smart, uploadati lista txt convertita.

Aici apare o prima problema, fiindca respectivul website nu mai activeaza MAC-uri noi decat după ce faceți o mică donație. Noi l-am activat în perioada când se activa MAC-ul televizorului fără donație ( pe atunci nu exista aplicatia pe LG Apps Romania).  Pentru activarea unui nou MAC ( al televizorului dvs. de exemplu ), trebuie sa solicitati informatii la needz@siptv.eu, unde probabil vi se va solicita să faceti o mică donație pentru sprijinirea proiectului. Mai multe detalii nu putem sa va oferim, fiindca noi am activat MAC-ul televizorul în perioada cand era gratuită aceasta procedură.

Odată cu aceasta lansare, ar fi fost recomandabil sa permită activarea gratuită de noi MAC-uri, cel puțin o perioada, pentru popularizarea aplicației.

PS: Vă rugam sa nu postati la comentarii playlisturi către streamuri sau la care sunteti abonat dvs.( IPTV ). Testele de mai sus au fost realizate prin teste de streaming provenite din reteaua locală, de la un pc cu tuner de satelit ( detalii in articolul de aici.). Însă aplicatia Smart IPTV este dedicată în principal streamurilor online, avand surse de pe internet ( de exemplu, sunteti abonat la un operator IPTV sau doriti sa vizionati o televiziune online dintr-un flux gratuit oficial).


17 comentarii despre subiectul „Aplicația SMART IPTV a fost lansată pe LG Apps România”:
Anonim

puteti sa explicati mai mult in detaliu

Anonim

Pai eu am inteles tot. Dupa ce esti logat in contul tau pentru Romania de LG pe televizorul Smart, descarci aplicatia aia pe direct din tv ( din LG Smart World sau LG Apps, de unde iei de obicei aplicatii ) . Apoi bagi o lista de canale online in format .m3u ( e treaba ta de unde o iei ) in convertorul ala din articol ( probabil nu e nevoie daca ai lista direct .txt compatibila). Ce rezulta descarci si o uploadezi in lista ta ( e link si pentru asta in articol ), asociata MAC-ului televizorului tau. Daca nu ai MAC-ul activat, platesti la rusii aia sa il activeze ( e email in articol ). Pornesti aplicatia si apar canalele, pe care le schimbi din telecomanda.

Anonim

este functionala dar are si unele buguri si deficiente: daca adresa streamului este incorecta sau nu mai este valabila aplicatia se blocheaza si este necesar oprirea tv-ului , nu stie mms si rtmp din ce am testat pana acum....doar direct http:// sau udp

Anonim

Ca sa nu se mai blocheze, lasă sa dea retry de vreo 10 ori si isi revine. La mine nu e necesara oprirea Tv-ului, daca totusi se blocheza, doar ies din aplicatie ( apăs de mai multe ori butonul Back sau butonul Exit) si repornesc aplicatia. Ei zic pe pagina lor ca stie si mms. Vezi sa bagi mms in forma care o cere aplicatia, au ei instructiuni pe pagina oficiala.

bogdan

am gasit niste liste M3u dar nu le converteste, unde gasesc o lista actuala in TXT?

Anonim

Pai ai cumparat activarea MAC-ului ? Cum ai facut ?

bogdan

am avut mac-ul activat, am folosit aplicatia si pe USB, acum pare mai bine realizata, nu am o lista valabila

Anonim

Pai cauta si tu pe net "IPTV playlist", gasesti tu ceva, iti faci tu propria lista care va fi valabilă cateva zile si apoi iar o iei de la capat :)))

Anonim

stie cineva ce tarif percepe ,,ca si donatie ,, rusul ?
aplicatia nu mai functioneaza dupa 2 zile de test decat dupa donatie .

Anonim

Am trimis email eu si donatia trebuie sa fie de minimum 5 euro.

Anonim

A incercat cineva si aceasta alternativa? http://ss-iptv.com/en/ pentru LG? Functioneaza? Este 'safe'? Multumesc.

Anonim

Pe http://siptv.eu nu mai gasesc emailul "donatii" ci doar unul pentru "support". Aplicatia nu mai necesita donatie pentru activarea MAC-ului tv-ului?

Administrator

@Anonim 5 martie 2014, 11:08, o mai folosesc eu, dar nu e atat de compatibila cu streamurile, comparativ cu aplicatia din acest articol. Vezi ca ai tutorial si pentru aplicatia Simple Smart IPTV: [link]http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/03/aplicatia-simple-smart-iptv-ss-iptv.html[/link]

@Anonim 5 martie 2014, 11:22, introdu MAC-ul televizorului tău aici: http://siptv.eu/mylist/ si uplodeaza o lista. Daca il accepta, inseamna ca nu mai trebuie activat cu donatie. Daca nu accepta, acesta este emailul autorului, unde poti cere lamuriri: needz@siptv.eu

Anonim

Multumesc frumos pentru legaturi, am sa incerc zilele astea pe LG

Anonim

Am incarcat lista de programe dar nu functioneaza:
La cele din Ro apare in dreapta jos ,,Live'' si nu se intampla nimic
La cele din alte tari apare ,,Cannot connect'' in locul msg ,,Live''

Anonim

Pai uplodeaza o lista functionala, probabil linkurile canalelor nu functioneaza. Oricum, chiar daca sunt functionale, in cateva zile iar devin nefunctionale. Verifica linkurile intai sa vezi daca merg in VLC player.

Unknown

https://ulango.tv/?locale=en

Incercati aplicatia Ulango Tv pentru TV Samsung Smart Tv. Se explica pe pagina de mai sus cum se face instalarea aplicatiei pe tv. Dupa aia se pot folosi liste m3u proprii.Adica uploadul listelor se face pe calculator. Tv- ul se syncronizeaza singur cu calculatorul si listele sunt pe tv.Abonamentul lunar e momentan 3€ s-au 0€ ptr. cei care incarca multe liste si ajuta pe cei care se ocupa de site!

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile