luni, 5 mai 2014

Cum trimiți SMS gol de pe telefoane cu Android ?

Unele servicii sau optiuni de telefonie mobilă pot fi activate sau dezactivate prin trimiterea unui SMS gol ( deci fără text sau alt conținut media, fără caractere, inclusiv fără caracterul spațiu ). De asemenea, diverse concursuri sau servicii cu plată prin SMS pot avea aceasta cerință.

Însa sistemul de operare Android, folosit de către unii producatori, are un sistem de trimitere a mesajelor scurte care iti permite să dai SMS gol, neactivandu-se butonul SEND până SMS-ul nu are un continut.

1. O posibila solutie pentru activarea butonului de trimitere SEND ar fi apasarea tastei ENTER sau RETURN de pe tastatura virtuală a telefonului.

Insă probabil si Enter / Return ( care coboara o linie mai jos textul ) este tot o informatie si deci in realitate SMS-ul nu este gol. Dar merită incercat, pentru ca e posibil ca unele servere ale operatorilor, care verifica daca SMS-ul este gol, sa nu considere ENTER ca si caracter si deci sa accepte SMS-ul ca unul fără continut.

Pentru unele telefoane trebuie instatala o tastatura diferita de cea a telefonului, care să aibă inclus si butonul ENTER sau RETURN. Există pe Google Play foarte multe astfel de tastaturi gratuite. Mie aceasta metoda mi-a activat butonul SEND, insa SMS-ul nu a fost trimis decat daca am folosit o aplicatie suplimentara, mai exact Fast SMS, care poate fi descarcată de AICI. Dar poate că la alti operatori de telefonie functionează direct, fără o aplicatie suplimentară.

2. Pe o logică similara cu cea de la punctul 1, dacă nu functioneaza cu metoda ENTER/RETURN, merită incercată si trimiterea SMS-ului cu un singur spatiu scris, desi acesta e clar un caracter, insa poate fi considerat ca si caracter NULL de unele servicii sau operatori, atunci cand analizează mesajul primit.

3.  De asemenea, exista mai multe aplicatii in Google Play, care pot fi descarcate si instalate si care pretind ca pot trimite SMS-uri goale. Send Blank Empty SMS ( download de AICI ) este una dintre acestea.


Bineinteles, niciuna dintre aceste metode nu trimite in realitate un SMS cu adevarat "gol", insa pot functiona pentru activarea/dezactivarea serviciilor care necesita astfel de SMS-uri. De aceea, asteptam cu interes solutiile dvs. pentru trimiterea de SMS gol de pe telefoane cu Android, mai ales ca e posibil ( dar nu obligatoriu ) ca atunci cand se solicita trimiterea unui SMS fără text, unele servicii destinatare sa nu se mai verifice textul inclus.


13 comentarii despre subiectul „Cum trimiți SMS gol de pe telefoane cu Android ?”:
Anonim

Cand se cere un SMS gol, e probabil si varianta ca operatul nu verifica deloc continutul mesajului.
Ex.: la DIGI mobil cand trimit sms la cost control, pot sa scriu orice caractere la continut, operatorul imi trimite oricum raspuns.

Goos

Sigur nu se verifica continutul mesajelor cand se cere sa trimiti un sms gol, deci nu conteaza ce scrii in sms.

Anonim

buna am si eu problema asta
eu de exemplu trebuie sa trimit o confirmare pentru recuperare cont pt un server de jocuri si am doar trei optiuni US pentru America, Ru pentru Rusia si EU pentru Europa si fara text pentru restul lumii. Orice altceva scriu ( spatiu, virgula, enter ala ), nu primesc confirmarea. O sa incerc si programele astea si daca nu reusesc ce fac ?

beny

Incearca de pe un telefon normal non-smart sau de pe un Nokia cu Symbian. De ce nu incerci si cu EU ? Ca doar esti in Uniunea Europeana.

Anonim

De-aia "imi place" mie evolutia tehnologica. Cu timpul devine extrem de greu sa faci lucruri simple pe care sistemele ne evoluate le puteau face. Cum ar fi butonul de start de la win 8 care in final a reaparut, X-ul (inchiderea programului) de la ferestrele windows care disparuse, etc.
Mi-am luat un telefon destept si am stat o ora sa setez o simpla alarma de ceas sa ma trezesc dimineata. Ma intreba cate alarme vreau sa setez, daca sa mearga in fiecare zi ori o singura data, daca in fieare zi atunci poate nu vreau in weekend, apoi ce melodie, de cate ori sa se repete, sa inceapa cu volum crescatori ori nu, ce melodie sa aiba la primul semnal, ce melodie la a doua incercare, etc. In final cica trebuia sa dau save ca am vazut dimineata ca nu m-a trezit si am revenit tot la vechiul telefon pentru alarma de dimineata. Si mai am o gramada e lucruri... gen Windows Movie Maker care in versiunea de XP avea mult mai multe optiuni de format video si audio, putea taia filme fara sa schimbe formatul, nu face transcodare pentru taieri de bucati video, etc. Lucrurile banale usor de facut inainte devin complexe... si uneori iti trebuiesc artificii complicate sa le faci. Este incredibil cum "evolueaza" tehnologia.

Anonim

PS: Si apropo legat de subiect. Multe receptoare de satelit nici nu-ti permit sa vezi parametrii tehnici ai transmisiei prea in detaliu. Iti trebuiesc unele profesionale.
Dar ce sa-i faci cand aparatul trebuie sa fie folosit si de baba chioara din mocartzanestii din deal....
Exista o vorba:
Daca faci lucruri pe care sa le poata folosi orice prost, atunci doar acestia vor dori sa le foloseasca.

Unknown

Samsung Galaxy S2, functioneaza perfect cu " functia " enter...

Anonim

am incercat cele 2 metode.la mine nu merg .la a doua metoda imi da generic failure.solutii? apropo am incercat de pe lg p 500ț

Anonim

Pai incearca si a treia metoda, cu aplicatia aceea Send Blank Empty SMS.

Anonim

Aplicatia Send Blank Empty SMS de pe App Store e cea care, cu siguranta va merge.

Anonim

De ce nu amintiti nimic despre noul receiver amiko a3 android

cristi7

Ce legatura are cu subiectul ? Poate oamenii nu au un astfel de receiver. Ce sa faca, sa cumpere unul ca sa scrie un articol ? Normal ar trebui ca producatorul sau o firma care se ocupa de comercializarea unor astfel de receptoare sa il ofere pentru teste si apoi sa fie de exemplu pus ca premiu la vreun concurs pe site. Daca ai tu un astfel de receiver, trimite-le un articol cu poze si teste si sigur ti-l vor publica.
Sa revenim la subiectul despre trimiterea de SMS gol pe Android.

Anonim

A mers cu aplicatia Send Blank SMS .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile