luni, 9 martie 2015

Telekomtv.ro: „Nu ești abonat la acest canal”

Dacă întâmpini mesajul "Nu ești abonat la acest canal" pe portalul web TelekomTv.ro, desi ai cont creat pe Telekom.ro, confirmat prin email si verificat prin SMS pe numarul de telefon asociat la Telekom.ro si desi esti logat in portalul telekomtv.ro prin intermediul contului telekom.ro si deja ai activat in contul Telekom.ro ( My Account ) serviciul Telekom Tv si Optiunea Mini ori alte extraoptiuni, mesajul este totusi afisat din cauza ca nu ai creat si un Alias in contul Telekom Tv, nu l-ai confirmat si nu te-ai delogat din contul principal si apoi logat cu noul Alias. Cu contul principal Telekom TV nu functioneaza deocamdata redarea televiziunilor live din portalul Telekomtv.ro, probabil din motive de protectie sau securitate.

La data publicarii acestui articol, accesul la canalele live de pe telekomtv.ro este fie gratuit ( de exemplu pentru abonatii la serviciile de televiziune Telekom Romania, cu grila de canale în funcție de  abonamentul tv S, L sau M ; sau de exemplu pentru clientii la servicii de voce și/sau internet mobil, ce au acces la 21 canale gratuit, plus extraoptiuni ), fie cu plată ( pentru clientii Telekom Romania doar la internet fix sau telefonie fixa ) plus extraoptiuni .

Initial asigurati-vă că ati creat contul dvs. pe Telekom Romania, l-ati confirmat prin email si SMS pe numarul de telefon asociat si ati apoi ati accesat accesat My Account si ati urmat toate procedurile pentru activarea si confirmarea extraoptiunilor Telekom Tv Mobile si Canale TV Mini. Desi acest articol nu este dedicat acestor proceduri initiale, totusi am adaugat mai jos o imagine a setarilor si stărilor finale necesare din contul My Account, din meniul Administrare Servicii > Extraoptiuni.

Crearea aliasului presupune crearea unui cont suplimentar si subordonat contului principal, prin introducerea unui email si alegerea unei parole.

IMPORTANT: Emailul trebuie sa fie altul decat cel pe care l-ati utilizat la crearea contului Telekom Tv si sa nu mai fie asociat cu un alt cont pe websiteul Telekom Tv si nici cu un alt numar de telefon de la Telekom Tv. Daca nu mai aveti la dispozitie un astfel de email, e necesar sa va creati un altul nou, dedicat special pentru crearea acest alias.  Recomadăm serviciul de email Gmail, am observat că se primesc instant emailurile de la Telekom.ro, comparativ cu alte servicii gratuite de email, unde a fost nevoie sa asteptam mult timp pentru primirea mesajului de confirmare.

Am testat si cu mai multe aliasuri, toate se creaza cu indicativul Postpaid, iar pe TelekomTv nu se mai afiseaza la niciun astfel de alias mesajul "Nu ești abonat la acest canal". probabil este absolut necesar sa aiba indicativul POSTPAID, daca are prepaid nu va functiona ( serviciul nu este gratuit pentru cartele prepaid, iar daca aveti abonament este afisat PREPAID, este o eroare si e necesar sa apelati telefonic relatii Clienti Telekom Romania la 1234). Mesajul poate fi afisat si cand esti logat cu contul principal si nu cu un alias ( in testele efectuate, era afisat prepaid la contul principal).

Fiind logati pe Telekom.ro in MyAccount, accesati in meniul din stanga Contul Meu - > Creare alias, introduceti un email care indeplineste conditiile mentionate mai sus si o parola cu cifre si litere, de doua ori. Apasati butonul Creaza.

Accesati emailul pe care l-ati introdus anterior si dati click pe linkul de confirmare din mesajul pe care il veti primi de la Telekom.

Dupa click, va fi afisat mesajul de confirmare a activarii Aliasului nou creat.

Acest alias il veti putea utiliza si in aplicatiile mobile ale Telekomtv, pentru vizonarea canalelor.

Accesati Telekomtv.ro, deconectati-va de pe contul principal ( in eventualitatea ca sunteti deja logat). Inchideti browserul web si redeschideti-l ( am testat pe Internet Explorer 10 ). Conectati-va cu aliasul nou creat ( email si parola asociata acestui alias). Finalizati procesul de inregistrare, dand click pe "click aici".

Veti fi redirectionat catre pagina Telekom. ro. Reveniti la Telekomtv.ro siconectati-va din nou cu noul alias. Apoi veti fi deconectat, trebuie sa va conectati iarasi cu noul alias si parola asociata.

Dati click pe Contul meusi verificati in meniul Abonamente daca aveti abonamente active ( in exemplul de mai jos este activ doar abonamentul "Canale Tv Mini" ).

Daca nu este afisat niciun abonament activ Telekom Tv Web, desi ati urmat procedurile de activare, este necesar sa asociati aliasul cu extraoptiunea Telekom Tv Mobile cu aliasul nou creat, intrand in contul dvs. de pe Telekom.ro, in meniul din stanga, la Administrare Servicii > Extraoptiuni si dand click si selectand aliasul nou creat si apoi dand click pe butonul "Aplica" de jos ( nu este vizibil in imaginea de mai jos, ca ar fi fost prea inaltă imaginea, dar e prezent pe Websiteul telekom.ro, in contul dvs ). Daca aliasul nu este selectabil, desi ati efectuat toate procedurile de mai sus, fie asteptati pana la 24 de ore, fie apelati relatii clienti Telekom Romania la 1234 si solicitati sa analizeze situatia si sa rezolve lipsa posibilitati selectarii.

Daca este afisat un abonament activ, accesati un canal tv. Mesajul "Nu ești abonat la acest canal" nu mai ar trebui sa mai fie afisat, daca ati respectat toate cele mentionate anterior.

Daca vizionati pe PC prin browser web, mai sunt necesari cativa pasi. Noi am continuat testul pe Windows 8.1 64 bits.

Instalati pluginul Verimatrix ViewRight, dand click pe butoul "Instaleaza acum":

Dupa pornirea instalarii, este recomadat sa opriti toate browserele web.

Dupa finalizarea instalarii pluginului, reporniti browserul Web ( am testat pe Internet Explorer ), alegeti un canal si porniti redarea acestuia ( la Internet Explorer a fost necesar sa acceptam rularea pluginului, solictare de securitate care a fost afisata in parte de jos a browserului web).

Canalele live la care sunteti abonati sau pe care le primi gratuit in conditiile precizate la inceputul tutorialului ar trebui acum sa functioneze, asa cum se observa si in imaginea de mai jos.

Daca nu ati reusit, e necesar sa apelati Relatii Clienti Telekom Romania pentru rezolvarea situatiei. Mai multe sfaturi nu am să vă dau in plus față de toate cele mentioante mai sus, poate doar să incercați ștergerea contului principal și crearea altuia nou, dacă reprezentantii Telekom Romania vă vor recomanda aceasta  ( optiunea de stergere a contului se gaseste in pagina "Setari securitate" din cadrul sectiunii "Contul meu". Pentru a putea sterge contul, trebuie sa reintroduceti parola ). Dar subliniem să efectuați aceasta dezactivare cont doar ca ultimă soluție si doar la sfatul reprezentantilor Telekom, daca e posibil sa rezolve anumite erori, prin crearea ulterioara a altui nou cont principal Telekom.ro.

Daca ati reusit, vizionare placută !


18 comentarii despre subiectul „Telekomtv.ro: „Nu ești abonat la acest canal””:
Anonim

exact in situatia aceasta sunt si eu de aproximativ 3 saptamani...am discutat cu cei de la serviciul clienti, dupa zeci de indicatii/variante, a ramas ca vor reveni cu un apel cand vor depista problema...
tin sa mentionez ca am efectuat toti pasii descrisi in articol, creare de alias nou etc, dar, cel mai probabil,e o problema in sistemul lor.

Anonim

Si eu am avut probleme dar odata ce mi-am creat alt al 3-lea alias si mi-a aparut POSTPAID a mers. Celelalte 2 aliasuri create initial (PREPAID) nu functioneaza nici nu pot fi modificate sau sterse.

Anonim

Mi-am activat in luna noiembrie 2014 o optiune de 2.99 euro/luna ca sa vizionez posturile pe tableta cu net RCS-RDS (sa precizat la lansarea portatului www.telekomtv.ro ca nu conteaza ce netul utilizat), dar surpriza cand am vrut sa ma loghez cu aplicatia primeam un mesaj de eroare de genul "Nu aveti drepturi vizionare" desi pe PC functiona foarte bine in browser. De mentionat, daca intre timp cei de la Telekom Romania nu si-au rezolvat problemele cu alicatiile mobile, sa o faca si dupa aceea voi activa optiuni de toata jena pentru un operator asa mare.

Anonim

Din pacate nu si-au rezolvat problema pe Mobile. Singurele posturi care merg sunt AgroTV si Mooz. E cam jenant... platesti Web&Mobile dar nu poti folosi decat Web.
Si ce-i mai nasol e ca problema ramane nerezolvata de mult timp.

Anonim

Buna vineri mam facut cont pe telekom web tv si am primti un e-mail de la telekom cu un link si scrie ca url nu este valid adica linkul adica e-mailul pe care lam primti de aia lam primti ca sa activezi contul dar cand am dat click p el din nou mo aparut ca crere cont ma poate cineva ajuta

Anonim

E valabil doar 30 minute acel link de activare. Creaza alt cont sau resolicita trimiterea altui email de confirmare, cu link nou.

Anonim

da paote sa im mearga unelele canale gratis ca eu numai internet fix am de la telekom????

Anonim

Nu.

Anonim

Scrie si in articol ca raspunsul este NU, chiar spre inceput, al treilea paragraf. NU sunt oferite canale gratis daca ai doar internet fix :

"La data publicarii acestui articol, accesul la canalele live de pe telekomtv.ro este fie gratuit ( de exemplu pentru abonatii la serviciile de televiziune Telekom Romania, cu grila de canale în funcție de abonamentul tv S, L sau M ; sau de exemplu pentru clientii la servicii de voce și/sau internet mobil, ce au acces la 21 canale gratuit, plus extraoptiuni ), fie cu plată ( pentru clientii Telekom Romania doar la internet fix sau telefonie fixa ) plus extraoptiuni."

Anonim

si tot in legatura cu telekom, cu serviciul my account, de la inceputul luni, nu pot vizualiza factura in format pdf, nu mai exista optiunea de a descarca factura si anexa, apar doar datele generale: nr factura, suma de plata, data scadentei....

Anonim

Eu vizionez Dolce Sport Hd cu net de la rds de 2 luni. Platesc 2,5 euro pe luna si nu am avut probleme. Conteaza si procesorul, viteza de net si trebuie instalat playerul lor.

Anonim

Si se vede bine Dolce Sport HD?
Eu folosesc tot cu net de la RDS Dolce 1-4 variantele SD si se vede bine, dar nu-i HD. Folosesc contul socrilor care sunt abonati Dolce.

Anonim

Pacat ca nu vom mai avea access la dolce web TV la dolce web tv era destul internet de la Telekom si mergea foarte multe canale gratis pacat

Anonim

Se vede lacrima pe HD.

Anonim

Vreau sastiu daca receptorul IPTV Pirelli de la Romtelecom se poate folosi si in alte retele?

Anonim

Nu.

Anonim

Cineva spunea pe un forum ca trebuie schimbata adresa mac, dupa care merge...Stiti ceva amanunte?

Anonim

Nu ai spus la ce alt operator vrei sa il refolosesti, dar mai mult ca sigur viitorul operator iti va oferi receptorul lor propriu. Eu nu prea vad utilitatea unei refolosiri a receptorului. Poate explici mai detaliat ce vrei sa faci, cu date exacte.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile