joi, 14 martie 2019

DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură care au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS, precum și un portofoliu limitat de abonați

DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură care au fost anterior  în proprietatea grupului AKTA | DCS, precum și un portofoliu limitat de abonați. Nu este vorba despre o tranzacție între DIGI | RCS&RDS și oricare dintre societățile din grupul AKTA | DCS. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS, dar au fost cumpărate de la ATTP Telecommunications S.R.L.

Un cititor hdsatelit.com (pseudonim: "csachiri") ne-a transmis că, atunci când a apelat numărul de telefon al serviciului de relații clienți al AKTA (0377/77 88 99), a fost redirecționat către serviciul de relații clienți al RCS RDS. Acest cititor ne-a transmis o înregistrare audio-video a convorbirii, în care este precizat:

"Bine ați venit la Digi, call center-ul dedicat clienților RCS RDS. Vă informăm că serviciile de telecomunicații au fost preluate de către compania noastră. Vă mulțumim anticipat pentru încredere și vă asigurăm că alături de noi veți beneficia de cele mai performante servicii de cablu tv, internet, telefonie fixă sau mobilă din România".

Același cititor ne-a trimis și un mesaj SMS care oferă informații suplimentare. Numărul de telefon este al RCS RDS, cititorul este abonat AKTA. Mesajul conține următorul text (au fost șterse informațiile confidențiale):

"Bine ați venit la DIGI. Serviciile de telecomunicații au fost preluate de către compania noastră. Vi s-a emis factura (...) în valoare de (...) lei, cu scadența la data de 31.03.2019. Acesta este noul cod de client (...) cu care puteți achita atât facturile anterioare emise de AKTA / DCS, dar și cele emise de Digi. Plata o puteți face în magazinele DIGI, online pe siteul companiei sau la orice punct PayPoint, Payzone".


De asemenea, Albert, un alt cititor al hdsatelit.com, ne-a trimis imaginea unei discuții (efectuate prin Messenger) cu reprezentanții paginii de Facebook a Digi România, în care se observa confirmarea preluării unei parți din clienții AKTA.


UPDATE 14 martie 2019, ora 20:30 :  RCS RDS a remis către hdsatelit.com următorul comunicat:

"Cu privire la informațiile apărute în spațiul public în cursul zilei de astăzi, 14.03.2019, în legătură cu o eventuală preluare de către DIGI | RCS&RDS a activităților deținute de grupul AKTA | DCS, facem următoarele precizări:

Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS &RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

Precizăm că nu este vorba despre o tranzacție între DIGI | RCS&RDS și oricare dintre societățile din grupul AKTA | DCS, cum în mod eronat se precizează în informațiile vehiculate public."

UPDATE 15 martie 2019, ora 01:30: Îi mulțumim jurnalistului Radu Banciu pentru menționarea, promovarea și aprecierile adresate comunității HD Satelit în emisiunea "Lumea lui Banciu", difuzată de televiziunea B1 TV în data de 14 martie 2019.


UPDATE 15 martie 2019, ora 09:00: Un cititor anonim din zona Botoșani ne-a trimis o un screenshot a unei discuții efectuate prin Messenger cu reprezentații paginii de Facebook a Digi România, conversație prin care este transmis următorul răspuns: "Momentan beneficiați de vechile tarife, dar și de vechea grilă de la AKTA. În momentul în care va fi posibilă trecerea la pachetele DIGI veți fi anunțat, inclusiv prin intermediul agenților de teren."



67 de comentarii despre subiectul „DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură care au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS, precum și un portofoliu limitat de abonați”:
csachiri

Buna sursa aveti :))

Unknown

Perfect ! Inca o miscare buna pentru DIGI in a-si marii aria de acoperire prin fibra optica ! Ideal ! ma refer la zona rurala !

HD Satelit România

@csachiri, mulțumim încă o data pentru informațiile și imaginile pe care ni le-ai trimis.

Bogdan Tm

E confirmata 100% ,in loc. Giarmata Vii jud. Timis azi au venit de la digi si au schimbat cablurile , am trecut pe fibra optica , sa schimbat si contractul , grila tv, etc.

Unknown

Asta e bine pentru abonatii din mediul rural , sincer la mine nu exista akta , insa e la 4km de mine akta cu fibra lor , ma gandesc ca va fi mai rapida cablarea de la 4km decat de la 40km cum stiam eu ca vara asta DIGI cabla tot judetul Buzau ... deci un punct forte !

Anonim

Asta inseamna ca si Cine Est si Cinemaraton va intra in grila de cablu al Rcs-Rds din apriilie

mariustm

deci să înțeleg că firma de cablu AKTA nu va mai exista că, a fost cumpărată de .... interpuși ?? păi ce-o să se întâmple cu programele CINEMARATON și COMEDYEST ? vor intra și la rds/digi ? ce se va întâmpla cu programele care sunt în grilă la AKTA și nu sunt la rds?digi...adică, cu programele Orizont TV, Kapital TV, Bucuresti TV, Medika TV, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD,DocuBox HD, DocuBox, Arcadia World TV, Bollywood Clasic, Arcadia World TV HD, The Fishing&Hunting HD, Deutsche Welle, Cinethronix, Magic TV HD, Magic TV, Rock TV, JimJam, AMC, Investigation Discovery, Auto Motor Sport, Extreme Sports, LOOK PLUS HD, LOOK SPORT HD, Investigation Discovery HD, Epic Drama HD, Cinemaraton HD, TNT HD, Crime & Investigation Network, Outdoor Channel, Hustler TV, Private TV, etc....vor intra și la rds/digi ? sau vor ieși din grilă de la Akta ?....

Lucian

Am sunat si eu dar au raspuns cei de la Akta ,poate nu au cumparat in toate zonele,eu sunt din Bt

HD Satelit România

La fel si in cazul meu... De aceea cred ca e posibil sa fie o preluare parțială.

Bogdan C

Sper sa fie adevarat, la mine in zona (Jud Tulcea) cand apelez serviciul relatii cu clientii nu-mi spune nimic de Digi robotul acolo la inceput, am lasat sa sune pana raspunde un operator, si mi-a zis ca nu stie nimic de aceasta modificare

Anonim

Ori e preluare in anumite zone, cum scrie, ori nu au actualizat peste tot.

Anonim

Întâmplător aflandu-ma la Izvoarele jud. Galați la părinții mei pe strada mea contactat un tip care umbla sa semneze noile contracte...la fel că în articol am sunat la numărul de contact și am fost redirecționat către RCS... Pe contul Alta online figurez cu 0 lei...pe contul Digi... 27 lei ca în vechiul contract cu akta...deci cel puțin unii au fost preluati

Anonim

Preluarea totala a telecomunicatiilor Akta de catre Digi se va face pana la inceputul lunii apriilie

Anonim

Digi emite facturiile in data de 6 a fiecarei luni iar in imaginea alaturata facturiile emise de catre Akta este in 3 a fiecarei luni poate din apriilie facturile vor fii emise doar de Digi

Anonim

Dar raspunsul celor de la Digi de pe mess Facebook? Ca acolo ei zic ca "doar o parte din clientii companiei".

HD Satelit România

Am actualizat articolul, am adăugat de asemenea și comunicatul RCS RDS remis către HD Satelit.

Anonim

E bine ca au preluat si doar in anumite orase. La mine au preluat, ma bucur enorm! Bv RCS!!!

Anonim

Mai pe scurt AKTA rămâne AKTA

marian

Surpriza va pentru noi clienti digi (de la akata)cand vor ramane fara canalele hd care sa recunoastem sunt bune..

Anonim

si la mine este mutarea
ce super, voi prinde Digi sport HD!!

Anonim

Ar trebui să actualizați articolul cu zonele în care s-a confirmat preluarea pentru a avea o situație mai exactă.

HD Satelit România

Din păcate nu știu localitățile și nici nu au fost comunicate. Singurele informații în privință acestor localități sunt cele publicate de diverși cititori la comentarii.

Anonim

Timis, Arges, Dolj, Sibiu, Hunedoara si altele.

mariustm

în Timișoara eu am sunat acuma...încă este dispecerat AKTA !, deci nu dezinformați, poate a preluat rds/digi numai în unele localități din județ !

Anonim

Ce dezinformez?? Unde am scris eu Timisoara???

Anonim

In Dambovita, Akta este prezenta in multe sate dar si in orasul Moreni, stie careva daca acolo in oras Akta a fost preluata de catre RDS? Precizez ca in oras sunt trei operatori cu cablu si internet: UPC, Tlelekom si Akta.

mariustm

pentru o cât mai exactă ”știre” puteți suna la nr. 0377778899, dacă răspunde dispecerat AKTA atunci acea localitate a rămas în portofoliu AKTA, dacă vă direcționează spre dispecerat RDS/DIGI atunci acea localitate a trecut la RDS/DIGI !
...
menționez că poate suna oricine chiar dacă nu sunteți implicați într-un fel în fenomen...până răspunde cineva de șa dispecerat la RDS/DIGI durează timp, iar la dispeceratul AKTA nu mai este nimeni ...deci aveți timp să închideți, așa ne putem da seama cât din AKTA s-a „dus”...
...
când postați spuneți orașul,localitatea și județul și ce dispecerat a răspuns ...AKTA sau RDS/DIGI !
...
spor la sunat...

mariustm

pentru anonimul cu dezinformarea, scuză-mă de confuzie, ai dreptate Timișoara este în Regat nu în jud.Timiș..

Anonim

@mariustm, nu mai fi rautacios. Eu nu am spus ca tot judetul Timis. Am spus Timis, ma gandeam ca se subintelege ca in anumite localitati din judetul Timis. Nu am mentionat Timisoara. La fel si in alte judete despre care am mentionat, nu e vorba de tot judetul in cauza, ci de localitati diverse din acel judet.

Anonim

Bravo digi,Cinemaraton tv in grila digi tv.?

mariustm

dacă precizai de la început că POATE în unele localități din județele Timiș,Argeș,Dolj,Sibiu,Hunedoara nu-ți spuneam nimica, dar când precizezi doar județe se SUBÎNȚELEGE că tot județul ar fi fost preluat/trecut la RDS/DIGI, de aceea EU am făcut precizare că poate unele localități din județ au trecut la Rds !, oricum nu mai are importanță ... în Timișoara AKTA n-a fost preluată de Rds încă !

dintre-noutati blog - manChi TV - incerc dulciuri scump vs ieftin taste test review

Azi (14 martie) v-a citat domnul Radu Banciu în direct în emisiune privind acest articol 😁

HD Satelit România

Mulțumesc, @dintre-noutati, am incorporat în articol segmentul de emisiune la care ai făcut referire.

Îi mulțumim de asemenea jurnalistului Radu Banciu pentru menționarea, promovarea și aprecierile adresate comunității HD Satelit în emisiunea "Lumea lui Banciu", difuzată de televiziunea B1 TV în data de 14 martie 2019.

Bizar Costel

bravo B1 felicitarI banciu

Anonim

Mi-au confirmat cei de pagina Digi Romania ca au luat nu doar in Botoșani ci peste tot unde AKTA are abonati. Imaginea mai jos cu discuția dacă vreți s-o băgați în articol.
https://ibb.co/y0yZs06

Niculae

Cred ca se refera ca au preluat toate contractele care apartineau de AKTA din zona Botosani, dar au raspuns la intrebarea ta despre zona Botosani fara sa mai repete in raspuns zona.

Anonim

Am sunat și la Digi in CC și mi-au confirmat, puteți și voi să faceți asta pentru a afla dacă au preluat zona respectivă . 0314004600

Anonim

eu cred si sper ca pana la urma digi va cumpara in timp mai scurt sau mai lung toata AKTA si vor trece abonatii toti la Digi

Anonim

In Botosani intra inca relatii clienti akta.

Anonim

O sa asistam in perioada urmatoare la schimbari masive pe aceasta piata, digi preia o parte din akta, vodafone o sa preia upc-ul de prin vara, cei de la orange se zvonea ca ar vrea sa ia serviciile fixe de la telekom si cine stie ce o sa mai fie

Dragos

Interesanta tranzactie.
Firma ATTP Telecommunications in 2017 avea 0 cifra de afaceri :) La fel si in 2016.
Dar poate ca au jucat la loto si au facut bani sa cumpere o parte din AKTA si apoi sa vanda la DIGI :)

Anonim

Se pare ca digi a cumparat o socetate numita ATTP care era in componenta akta. Deci akta va exista inainte .

Anonim

@Dragos, se pot face aporturi in numerar, in natura si in creante la capitalul unei firme, chiar daca are cifra de afaceri zero.

Dragos

Sau se poate ca AKTA a trebuit "sparta" in 2 sau mai multe societati ca tranzactia sa nu aibe nevoie de aprobarea Consiliului Concurentei :)

Anonim

Ar putea sa o cumpere pe toata AKTA din prima, nu ar fi nicio problema in Romania, exista si alti concurenti foarte mari, Vodafone, Telekom, etc, nu sunt doar RCS si AKTA operatori pe piata.

Dragos

Nu stiu daca poate sa cumpere fara avizul Consiliului Concurentei ca s-ar putea sa fie monopol.
Sau (nu stiu sigur) in Romania e o lege care spune ca orice achizitie mai mare de anumita suma trebuie aprobata de Consiliul Concurentei.

DTH Fan

Dragos, nu exista o astfel de prevedere legala in Romania privind limita sumei achizitiei. In alte tări exista, in Romania nu.

In Romania există in aceasta privinta doar LEGEA CONCURENTEI Nr. 21 din 10 aprilie 1996, care nu are prevederi privind o limita a sumei achizitiilor. Chiar daca RCS ar avea 99% din piata, nu ar exista limite de achizitie si nici nu ar fi necesare aprobari ale Consiliului Concurentei.

http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/concurenta/LEGEA_CONCURENTEI_Nr_21.pdf

Chiar si daca ar avea monopol absolut de 100% (adica daca ar fi singurul operatorul din Romania, ceea ce e imposibil practic si teoretic), ce ar putea sa faca statul ar fi doar sa limiteze pretul abonamentelor timp de 3 ani si atat, dar oricum cred ca RCS are printre cele mai mici preturi, din cate stiu.

Art. 4 ")În sectoarele economice sau pe pieţele unde concurenţa este exclusă sau substanţial restrânsă prin efectul unei legi sau datorită existenţei unei poziţii de monopol, Guvernul poate, prin hotărâre, să instituie forme corespunzătoare de control al preţurilor pentru o perioadă de cel mult 3 ani, care poate fi prelungită succesiv pe durate de câte cel mult un an, dacă împrejurările care au justificat adoptarea respectivei hotărâri continuă să existe. "

Deci pica ipoteza cu monopolul.

Eu cred ca pur si simplu RCS nu au dorit sa cumpere tot, ci doar anumite zone ce le detinea ATTP Telecommunications S.R.L, iar pentru AKTA a fost totusi ceva convenabil, sa vanda lui ATTP Telecommunications S.R.L o parte din firma, pentru ca pe viitor ce ramane de vandut va fi o parte diminuata, cu pret mai mic, deci mai usor de vandut.

Ar fi insa interesant si corect de stiut ce inseamna anumite active si cat de limitat e numarul de clienti obtinuti. Adica limitat inseamna ca nu sunt toti, dar pot sa fie limitati la 40%, la 90%, si chiar la 99%. Un numar limitat la acele procente, nu neaparat un numar mic, asa cum se intelege la prima vedere.

Oricum, la un momennt dat, RCS va trebui sa faca public numarul de abonati la cablu si internet, iar atunci se poate compara cu ultimele cifre anuntate inainte de achizitie si va fi usor de dedus cati clienti a preluat de la AKTA.

Unknown

Update 15.03.2019: Digi a preluat infrastructura si abonatii din judetele Covasna, Arges, Dolj, Timis, Hunedoara, Sibiu;

Anonim

Asa de mult? 6 judete? Ziceau in comunicat ca doar cateva localitati. Sau doar unele localitati din aceste judete, nu peste tot unde are AKTA in aceste judete?

Anonim

In aceste judete exista infrastructura fixa rds ? Daca da au facut o laie.
Trebuiau sa se axeze pe judetele unde nu au infrastructura ca de omorat "concurenta" akta se omora la pret.

Unknown

In Iasi va prelua digi akta?

anonim

In judetul Arges in cateva zone nu tot judetul

Anonim

si in zona maramures si satu mare rds au preluat retelele de aici.

Anonim

In Maramures nu prea avea ce sa preia avand in vedere ca digi are acoperire in judetul MM in proportie de 95% :D

Anonim

Botosani nu a fost trecut la digi ,a ramas la akta.

Monroe

Digi a preluat Akta in Prejmer si Lunca Calnicului, Jud. Brasov!! In Zona mea in Comuna Dobarlau, Jud Covasna, in a este Akta!!

Unknown

sunt sanse sa ca rcs-rds sa preia clientii akta si in giurgiu

Unknown

Digi a preluat Akta si in Bod, jud. Brasov

Anonim

Era inainte retea digi in acele localitati ?

Anonim

In Maramures au preluat cateva localitati unde nu statea chiar asa de bine, cu clientii preluati de la akta

Anonim

In zona mea aflata in mediul rural exista inca AKTA, dar serviciile sale lasa de dorit, atat la capitolul TV cat si internet, cu intreruperi dese si de durata. De curand a venit UPC, cu servicii mai scumpe dar mai bune, iar cei aflati la sfarsit de contract au migrat. Acum este ok. Cam asta despre AKTA, la nivelul consumatorului care am fost.

Anonim

in orasul fundulea judetul calarasi akta a pierdut in luna martie foarte multi abonati iar din aprilie a venit rcs-rds si au inceput sa intinda fibra optica ,deci vor functiona in paralel ... desi cred ca akta va disparea.

Anonim

În Moreni db știe careva a cunparat akta RDS?

Anonim

AKTA a fost preluat de RDS si in Comuna Sanpetru, Judetul Brasov

Unknown

in Jud. Gorj com.Bălești a preluat Dogi?

Anonim

Au preluat RDS în moreni db?

Unknown

stie cineva cand se va apuca digi de cablat in jud buzau?????

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile