joi, 26 septembrie 2019

Facebook Horizon va revoluționa socializarea virtuală?

Oculus a anunțat Facebook Horizon, un nou spațiu de socializare prin intermediul realității virtuale (VR) care va fi lansat în anul 2020 pentru ochelarii Oculus Quest și Oculus Rift S.

Începând într-un oraș în care oamenii vor interacționa virtual, experiența Facebook Horizon se va extinde apoi într-o lume virtuală interconectată, unde utilizatorii pot explora noi locuri, juca jocuri, construi comunități și chiar crea propriile noi experiențe.

Înainte de a intra în universul Horizon pentru prima dată, utilizatorul își va proiecta avatarul prin combinarea unui set de opțiuni. De acolo, portalurile denumite telepod-uri vor transporta utilizatorii către noi lumi virtuale. La început, utilizatorii vor experimenta jocuri și lumi construite de Facebook, precum Wing Strikers, o experiență aeriană multiplayer.

Dar acesta este doar începutul: utilizatorii vor putea călători în diferite alte lumi ale universului virtual Facebook Horizon, construite folosind World Builder, o colecție de instrumente creative ușor de utilizat. Toată lumea va avea puterea de a construi noi lumi și activități, de la insule tropicale până la arene cu acțiune interactivă, toate de la zero și fără să fie necesară o experiența anterioară de programator.

Indiferent dacă utilizatorii vor decide să construiască, să se joace sau pur și simplu să interacționeze unii cu alții într-un spațiu virtual, Horizon va asigura un mediu primitor prin intermediul noilor instrumente de securitate și cu ajutorul ghidurilor umane, pentru a răspunde la întrebări și pentru a oferi asistență, dacă este nevoie.

"Pe măsură ce ne concentrăm eforturile pe lansarea Facebook Horizon în 2020, vom închide Facebook Spaces și Oculus Rooms pe 25 octombrie. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au fost alături în aceste experiențe și ne-au urmat în această călătorie și așteptăm cu nerăbdare să vă alăturați platformei Facebook Horizon în 2020", anunță reprezentanții Oculus.

Etapa beta pentru Facebook Horizon se va lansa la începutul anului viitor. Înscrieți-vă la oculus.com/facebookhorizon/sign-up pentru a fi anunțați despre data calendaristică exactă a lansării etapei beta în 2020.


3 comentarii despre subiectul „Facebook Horizon va revoluționa socializarea virtuală?”:
Anonim

Conceptul este similar cu fostul
PlayStation Home, doar că în acest caz e VR.

Anonim

Va fi interesant daca va putea sa fie utilizat și fără ochelari VR. Va rămâne în obscuritate daca va fi doar cu ochelari, prea putini își permit sa dea câteva sute de euro pe ochelari de realitate virtuala Oculus.

Anonim

Practic ne apropriem din ce în ce,mai tare de scenariile din black mirror.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile