miercuri, 2 octombrie 2019

Emoția picturii în trei dimensiuni: Tilt Brush, aplicație de pictură 3D în realitatea virtuală

Tilt Brush este o aplicație de la Google pentru pictură 3D în VR. Utilizatorilor li se oferă o paletă virtuală din care pot alege diverse culori și pensule. Prin mișcarea controlerului în spațiul tridimensional, utilizatorul pictează cu "vopsele" virtuale în mediul VR. Utilizatorii pot exporta creațiile VR în format .fbx, .usd și .json. De asemenea, aceștia pot captura instantanee, imagini GIF animate, videoclipuri .mpeg sau la 360 ​​de grade.


Aplicația Tilt Brush a fost dezvoltată de Skillman și Hackett și a câștigat numeroase premii. Google a achiziționat Tilt Brush în anul 2015. Tilt Brush a fost lansat pentru HTC Vive pe 5 aprilie 2016, gratuit, la precomanda căștilor VR HTC Vive. Pe 24 februarie 2017, Tilt Brush a devenit disponibil atât pentru Oculus Rift cât și pentru Vive. În acest moment este o aplicație cu plată (pe Steam costă 19,99 euro).

Website-ul Tilt Brush poate sa fie accesat AICI. Mai jos găsiți creații virtuale de pe canalul de Youtube Anna dream brush.


2 comentarii despre subiectul „Emoția picturii în trei dimensiuni: Tilt Brush, aplicație de pictură 3D în realitatea virtuală”:
Nicolae Damian E

S-a spus de ani buni realitatea virtuală nu va fi niciodată capabilă de ceva cu adevarat frumos, dar aceasta demonstrează că a fost găsită o utilizare artistică puternică pentru tehnologie. Cu aceasta ne putem bucura de artă și ficțiune în tărâmuri generate 3D. În plus, odată cu distrugerea siturilor istorice actuale și a zonelor cu o frumusețe naturală deosebită, VR ar putea deveni alternativa cea mai bună pentru o a vizita aceste locuri fără a le afecta.

Anonim

Pacat ca sunt deocamdată prea scumpe pentru mine castile VR de acest tip, as picta in fiecare zi cu acest program. :(

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile