miercuri, 29 aprilie 2020

NHK a prezentat Aktina Vision, un sistem de proiecție 3D care nu necesită ochelari

Japonezii de la NHK au prezentat „Aktina Vision” (Aktina, din grecescul „rază de lumină”), un sistem care este capabil să proiecteze imagini 3D vizibile fără ca privitorul să poarte ochelari 3D.

Un astfel de sistem, dacă ar deveni comercial, ar fi „Sfânt-ul Graal” al proiecțiilor 3D, reproducând prin raze de lumină obiecte a căror imagine a fost captată din puncte de vedere diferite, pentru a obține o proiecție 3D corectă indiferent de locația privitorului în zona de vizionare.

Prin creșterea numărului de imagini capturate din unghiuri diferite, dar și a rezoluției fiecărei imagini, se poate realiza o proiecție video 3D de înaltă calitate chiar și atunci când privitorul se deplasează pe orizontală și vertical în zona de vizualizare. Sistemul dezvoltat proiectează 72 de imagini ale aceluiași obiect, captate din diverse unghiuri, iar rezoluția video este crescută folosind un proiector 8K cu o metodă de compensare a pixelilor. Un sistem optic special multiplexează razele de lumină ale celor 72 de imagini de înaltă rezoluție. Proiecția rezultată are o rezoluție crescută de la aproximativ 300.000 de pixeli (obținuți în versiunea anterioară a sistemul de proiecție 3D) la aproximativ 2.000.000 de pixeli, la nivelul HDTV”, au explicat cercetătorii de la NHK.

NHK spune că intenționează să își continue cercetările în domeniul imaginilor 3D și compresiei video pentru a dezvolta un nou sistem de televiziune de generație următoare.

NHK (Nippon Hoso Kyoka) este singurul televizor public din Japonia. În calitate de radio-difuzor public finanțat din taxe primite de la telespectatori, NHK oferă o gamă largă de programe atât în Japonia, cât și în străinătate. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți creatori de tehnologii și standarde de televiziune.


3 comentarii despre subiectul „NHK a prezentat Aktina Vision, un sistem de proiecție 3D care nu necesită ochelari”:
Anonim

3D fara ochelari nu-I o noutate, dar costa cat nu face.

Dorin

Nu spune nimeni ca ar fi o noutate ideea, dar nimeni nu a reușit până acum o proiecție 3D fara ochelari la rezoluție așa buna cum au reușit japonezii aceștia de la NHK.

Anonim

Ramane de vazut cat de mult se va preta din punct de vedere comercial. Ca stiri despre televizoare 3d fara ochelari vin de multi multi ani, dar totul s-a terminat intr-un laborator.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile