luni, 27 iulie 2020

Consiliul Concurenței a autorizat afacerea RCS RDS - AKTA

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică realizată de filiala din România a Societății RCS RDS prin dobândirea controlului asupra unor active deținute de intreprinderile Akta Telecom S.A., Digital Cable Systems S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L. Consiliul Concurenței a supus dezbaterii publice, în luna iunie, propunerile RCS RDS în contextul contractelor de operare a rețelelor AKTA Telecom, Digital Cable Systems și ATTP Telecommunications.


RCS RDS a informat investitorii și piața că la data de 24 iulie 2020 Consiliul Concurentei a emis decizia nr. 38/21.07.2020 („Decizia CC”), prin care a autorizat operațiunea de concentrare economica realizata prin dobândirea controlului unic de catre RCS RDS asupra anumitor active, conform contractelor încheiate la data de 28 noiembrie 2019 intre filiala din Romania a Societății, acționând în calitate de cesionar si Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., respectiv ATTP Telecommunications S.R.L. (cedenții).

În baza Contractelor, RCS RDS va opera rețelele cedenților si va furniza servicii de comunicatii către clienți, în schimbul plății unei chirii.

Condiția suspensiva a aprobării concentrării economice de către Consiliul Concurentei a fost indeplinita; decizia de neobiecțiune fiind însă condiționată de respectarea de catre RCS RDS a angajamentelor asumate si acceptate de catre autoritatea de concurenta („Angajamentele”).

Angajamentele au fost oferite de RCS RDS pentru a inlatura anumite ingrijorari concurentiale ridicate de catre Consiliul Concurentei privind concentrarea si au, in principal, doua dimensiuni:

- relația RCS RDS cu clienții preluați potrivit Contractelor si
- relația RCS RDS cu furnizorii de Canale Tv.

Angajamentele asumate cu privire la clientii preluati au o durata de 3 ani de zile de la data autorizarii si se refera, in principal, la obligatia RCS RDS de a dezvolta retelele si de a oferi in beneficiul a cel putin 95% din numarul total de clienti preluati de servicii de comunicatii la acelasi nivel de calitate din punct de vedere tehnic cu cel oferit clientilor existenti. In plus, RCS RDS va oferi tuturor clientilor posibilitatea de a beneficia de pachetele si preturile oferite clientilor existenti si nu va majora preturile pentru aceeasi perioada de trei ani.

Angajamentul asumat de catre RCS RDS cu privire la furnizorii de Canale Tv este valabil pentru o durata de 5 ani de la data autorizarii. Acesta are ca obiect obligatia asumata de catre RCS RDS ca, in cazul in care nu ajunge la un acord comercial cu orice furnizor de Canale Tv pentru retransmiterea respectivelor Canale Tv in Pachetul de baza al RCS RDS, sa ofere respectivului furnizor posibilitatea ca acestea sa fie incluse in Extra - optiuni ale RCS RDS, ce vor fi oferite clientilor RCS RDS in schimbul platii unui tarif suplimentar, care va fi in principal stabilit de catre furnizorul de Canale Tv.


9 comentarii despre subiectul „Consiliul Concurenței a autorizat afacerea RCS RDS - AKTA”:
Bogdan

Hopa, apar noi extraoptiuni, conform ultimei părți din articol

BOSSX

Nu ai citit atent, scrie asa: "sa ofere respectivului furnizor POSIBILITATEA ca acestea sa fie incluse in Extra - optiuni ale RCS RDS".

Deci concluzia corecta este că e POSIBIL, dar NU GARANTAT, sa apără extra-opțiuni, nu că sigur "apar noi extraoptiuni".

Anonim

Lucruri bune, diferența de posturi din grile o sa se vada 2 extraoptiune. Ce au în plus unii văd ceilalți extraoptiune și viceversa

Anonim

asteptam noi programe tv in urma preluarii de digi a firmei kta bravo digi

Unknown

Digi ușor ușor acaparează toată piața

Cosmin D.

Serios? Va cumpăra si pe Telekom, Vodafone si Orange? Sau la ce piața te refereai?

Gigi

Nu e rau deloc, Digi este peste Akta la multe capitole. Clientii au de castigat

Cristy

Digi mai are acum de cumpărat Parte Mobilă Telekom

Cosmin D.

Ce tot aberezi, Cristy? Nu a anunțat nici Digi, nici Telekom un astfel de acord. Ai citit tu pe vreun site de duzina un astfel de zvon? Nu ma interesează, citește pentru tine acele zvonuri, nu insinua informatii neverificate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile