luni, 22 februarie 2021

A fost lansat standardul DVB Home Broadcast, iar standardul DVB-TA a fost actualizat

Consiliul de conducere al organizației DVB a aprobat o actualizare pentru standardul DVB-TA , dar și specificațiile pentru noul standard DVB Home Broadcast. 


Standardul DVB Targeted Advertising (DVB-TA) a fost actualizat (prin BlueBook A178-1r1) pentru a include watermark-ul ca o modalitate alternativă de a semnaliza unde poate fi inserat conținutul într-o transmisie. Publicat pentru prima dată în decembrie anul trecut, standardul DVB-TA permite radiodifuzorilor să ofere campanii publicitare mai bine direcționate și promoții prin rețelele cu difuzare liniară. O nouă opțiune cheie a fost adăugată la prima parte a specificației, astfel încât watermark-ul poate fi folosit acum ca modalitate de semnalizare. 

DVB Home Broadcast (BlueBook A179) este o soluție care permite redistribuirea la domiciliu a serviciilor tv, redifuzate prin IP către dispozitivele client. Noua specificație DVB Home (DVB-HB) este concepută pentru a permite dispozitivelor client precum telefoanele smart, tabletele sau dongle-urile HDMI să acceseze și să redea conținut retransmis prin IP de către un server (inclusiv receptor cu funcție de server) situat în aceeași rețea locală. Standardul este capabil să convertească orice dispozitiv compatibil IP într-un receptor TV, permițându-i să recepționeze serviciile tv retransmise local.

Astfel, dispozitivele client, inclusiv cele care nu pot accesa direct serviciile de difuzare liniară (de exemplu, din cauză că nu au un tuner, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, sau alte dispozitive, din cauză că sunt echipate doar cu un tuner terestru și nu unul pentru recepția prin satelit) pot primi semnalul de la un server local DVB-HB, în loc să îl primească de pe Internet, deoarece aceste servicii sunt deja disponibil la calitate maximă la mufa de acasă a antenei.

Două funcții generale pot fi identificate pentru un server local DVB-HB:
- Semnalizarea serviciilor disponibile local prin LAN și expunerea capabilităților dispozitivului;
- Acordarea la un semnal de radiofrecvență (RF) la cererea unui client DVB-HB și redistribuirea ulterioară a conținutul prin rețea IP, posibil după transcodare audio / video, pentru a se potrivi cu capacitățile dispozitivului care găzduiește clientului DVB-HB.

Pot fi identificate patru funcții generale pentru un client DVB-HB:
- Prezentarea către utilizatorul final a unui catalog al serviciilor disponibile;
- Schimburi de semnalizări cu un server local DVB-HB;
- Recepția de conținut de la un server local DVB-HB;
- Afișarea și / sau prelucrarea conținutului recepționat.


2 comentarii despre subiectul „A fost lansat standardul DVB Home Broadcast, iar standardul DVB-TA a fost actualizat”:
Anonim

Cu DVB HB vezi in casa ta pe laptop, telefon, tablete, diverse dispozitive cu Android etc, ceea ce receptioneaza receptorul tău de acasa, daca poti seta receptorul ca server. Ceva similar oferă de peste 10 ani receptoarele cu Enigma 2, prin WebIf, desigur, transmițând cu standardul original DVB-C sau DVB-S/DVB-S2, nu cu cel DVB HB.

Eu folosesc de multi ani asa ceva, imi pare bine ca se fac pasi ca ideea sa fie standardizata. Sper ca orice receptor va avea astfel de functii de streaming in reteaua locala a ceea ce receptioneaza de pe cablu si /sau satelit. Acesta e pasul firesc pentru evolutia receptoarelor obisnuite de acasa. Aceasta tehnologie nu trebuie sa fie prezenta doar pe receptoare profesionale sau semi profesionale cu Enigma 2 si alte sisteme de operare, ci pe orice receptor.

Cristi

Mai sunt la fel si tuner-ele de la HD Homerun, care iti convertesc semnalul DVB-T2 / C in format compatibil telefonului mobil, dongle sau aplicatie smart tv aflate in aceeasi LAN.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile