marți, 13 iulie 2021

Ce tehnologii vor fi încorporate în 6G?

Cu noi tehnologii la orizont, cum ar fi autoturismele și taxiurile aeriene, videoconferința holografică, robotica omniprezentă și realitatea augmentată imersă, cercetătorii de la Universitatea din Texas au lansat 6G @ UT, un nou centru de cercetare care va pune bazele 6G, următoarea generație de tehnologie wireless, în colaborare cu companii majore din industrie, inclusiv Samsung, NVIDIA și multe altele.

5G a fost lansată ca tehnologie după ani de cercetare și inovație care include contribuții importante ale cercetătorilor și absolvenților UT Austin. 

Progresele din ultimul deceniu în ​​comunicațiile fără fir și în învățarea automată au fost incredibile, dar separate”, a explicat directorul 6G @ UT. 

Afiliații 6G @ UT, Samsung, AT&T, NVIDIA, Qualcomm și InterDigital vor finanța fiecare cel puțin două proiecte timp de trei ani. Cercetătorii din companii vor lucra alături de membrii facultății și studenților UT pentru a dezvolta algoritmi de învățare automată a optimizării ratelor fără fir, tehnologii avansate și inovații de bază pentru rețele, care vor constitui coloana vertebrală a tehnologiei 6G.

Următoarea generație de telecomunicații va utiliza sisteme de învățare automată, dar și un spectru de frecvență mai mare din benzile mmWave și THz. Aceste tehnologii vor fi în centrul cercetărilor care se desfășoară la 6G @ UT și vor juca un rol vital nu doar pentru dispozitivele și aplicațiile 6G, ci și în gestionarea rețelei în sine.

Undele radio facilitează comunicarea, dar și detectarea și localizarea, de exemplu prin radar și GPS. Introducerea benzilor THz și rezoluția superioară de detectare prin intermediul unor rețele de antene masive dense va permite operatorilor să monitorizeze mai bine calitatea rețelelor lor în diferite locuri, de la turnuri de birouri și zone aglomerate din centrul orașului, până la localități rurale îndepărtate. Rețelele 6G vor fi dotate cu senzori radio radar, video, senzori audio, termici, seismici și de bandă largă, care vor oferi o conștientizare fără precedent a situației din teren și a aplicațiilor și dispozitivelor conectate în rețea.

Viziunea 5G asupra senzorilor nu este suficient de îndrăzneață. 6G ar trebui să înceapă cu premisa că senzorii nu sunt doar pentru a reacționa la condițiile care se manifestă la un moment dat în teren, ci pentru a le anticipa, astfel încât legăturile vitale cu vehicule automate, căști AR / VR și alte aplicații sensibile la latență să poată fi menținute perfect”, explică specialiștii centrului 6G @ UT.

Alți piloni majori ai cercetării din noul centru, precum și elemente esențiale ale tehnologiei 6G, includ necesitatea deschiderii de noi legături prin sateliți de pe orbita joasă a Pământului, pentru a îmbunătăți acoperirea cu semnal în zonele rurale și urbane și pentru a proiecta noi arhitecturi de rețea care vor permite o mai bună partajare a resurselor și a infrastructurii.

WNCG a stabilit UT Austin ca un lider global în tehnologiile fără fir: cercetătorii săi au făcut progrese importante care au ajutat la dezvoltarea tehnologiilor 4G și 5G. Studenții absolvenți de la UT Austin au jucat un rol important în crearea și standardizarea acestor tehnologii în filialele industriale ale WNCG.


2 comentarii despre subiectul „Ce tehnologii vor fi încorporate în 6G?”:
Anonim

Cred ca recunoașterea faciala, hărți GPS pentru toți a localiza toți utizatorii de internet, traking pentru istoricul navigării, istoricul tuturor tranzacțiilor de pe plățile pe internet, camere video în cele mai depărtate locuri etc

Gabriel

Anonim, ce legătură au aplicațiile despre care vorbești, care pot fi realizate chiar și cu tehnologia 3G și 4G, cu tehnologiile de fiabilitate și optimizare a rețelei și semnalului, despre care se discuta aici?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile