marți, 7 decembrie 2021

MEGOGO a lansat o televiziune 8K de filme și documentare

MEGOGO, un furnizor de servicii video la cerere în limba rusă, a lansat o televiziune 8K destinată abonaților din mai multe regiuni geografice, inclusiv din Republica Moldova, Ucraina, Kazahstan, Belarus, Rusia, Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Este prima televiziune 8K ULTRA HD care poate fi accesată prin trei niveluri diferite de abonament (Baza, Optimal și Maxim). Conținutul 8K are dublaj vocal sau subtitrări în limba rusă. Este o televiziune interactivă cu programe 24 de ore din 24, care permite telespectatorilor să întrerupă, să deruleze înapoi și înainte, precum și să selecteze conținut din arhivă.

În prezent sunt difuzate diverse filme în rezoluție 8K, de exemplu The Hitman’s Bodyguard, Angel Has Fallen, Beyond Skyline, Rambo: Last Blood, The Poison Rose, Kill Chain, The Ghost Who Walks, Hellboy, Hunter Killer, Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House, Trimates, Territory, Strategy of Life, Gisaengchung, Spring Breakers, The Hurricane Heist, Mia et le lion blanc, Mechanic: Resurrection, Matilda, He’s Out There, Earth: One Amazing Day, Law Abiding, Citizen, The Wild Canadian Year, Galapagos: The Edge of the World, Bison Return, American Hustle sau 28 Men. Lista este în expansiune, MEGOGO fiind în colaborare strânsă cu proprietarii de conținut pentru a crește numărul de titluri difuzate.

Într-adevăr, multe dintre titlurile menționate nu au fost realizate în 8K, dar au fost upscalate și remasterizate în 8K din materiale RAW 4K (folosind tehnologii de scalare inteligentă), cu permisiunea proprietarului conținutului pentru a crea o versiune 8K in laboratoarele MEGOGO.

Codec-ul utilizat este HEVC HDR comprimat la 30Mbps, rezoluție de 7680×4320 la 60fps. Se utilizează un sistem de codare Dolby, un convertor HDR10+, un instrument SL-HDR de la Technicolor și un convertor MEGOGO HDR. În ceea ce privește procesul de îmbunătățire a culorilor, contrastului, luminozității etc este utilizat Blackmagic Davinci Resolve și o soluție MEGOGO (software propriu). În ceea ce privește procesul de codificare / transcodare, este utilizată propriul software fără interfață (cu linie de comandă).


6 comentarii despre subiectul „MEGOGO a lansat o televiziune 8K de filme și documentare”:
x360

banuiesc ca acest canal este disponibil doar prin cablu sau iptv? 30mbps e greu din alte parti. Are si sunet original sau doar vocea rusa ce traduce peste actori? Cum se poate avea access la acest canal din afara razei de acoperire rusesti?

Anonim

Vezi dacă există aplicație Megogo Tv pentru televizorul tau 4K sau 8K. Instalează respectiva aplicație și vezi dacă ofera acea televiziune 8K în zona ta.

Anonim

8K HEVC la 30 Mbps ? Calitate jalnica. 4K la calitate tv pe satelit are rata de 17-25 Mbps.La 8K e nevoie de 4 ori mai mult.

Cosmin

Nu e deloc jalnică. Și văzut tu cum se vede practic? Nu ai văzut, doar îți imaginezi.

E o viteza normală pentru streaming pe net, Nici Netflix nu transmite Full HD
sau 4K la bitrate de bluray sau de satelit. Pe streaming sunt folosite alte bitrate, mai mici, să meargă și la cei care nu au net gigabyte.

Anonim

Pentru al treilea anonim la 30 Mbps poti transmite 2 sau 3 canale 4K HDR la 50 fps (cadre pe secunda pe satelit) Exemplu este satelitul Intelsat 1 Vest pe frecventa: 12687 MHz, Polarizare: Verticala, SR: 28800, FEC: 3/5 unde sunt transmise canalele NASA UHD si 4K HERITAGE. Un canal 4K se poate transmite si la 12 Mbps de exemplu pe satelitul Turksat 3A 42 Est pe frecventa 10980 MHz, Polarizare: Verticala, SR: 12500, FEC: 3/4, este transmis canalul TRT 4K in format HEVC/UHD HDR si ocazional emtie 50 fps. Cat despre 8K tot la 42 Vest emite un canal numit Turksat 8K pe frecventa: 12605 MHz, Polarizare: Verticala, SR: 34285, FEC: 2/3 HEVC/UHD si din cate am inteles emite la 50 fps. Canalele 4K chiar si cel care emite la 12,5 Mbps are calitate video excelenta, de ce nu ar avea canalul 8K? Eu am vazut secvente pe YouTube si arata foarte bine.

Anonim

Ptr. anonimul cu satelitii :
tu confunzi SR(symbol rate) cu Mbps care nu e acelasi lucru. TRT 4k are SR 12500 dar rata fluxului video este 25 Mbps, intr-adevar calitate excelenta testata pe monitorul meu 4K cu tuner Tv USB. Iar cele de pe Intelsat: NASA tv are cam 16 Mpbs, iar HERITAGE 4k cam 11(debit masurat personal cu softul smartdvb). Imaginea este sub orice critica: partile cu detalii se vad cu macroblocuri(pătrățele) sau in ceata, culori spalacite. Pe langa asta cadrele sunt sacadate si miscarea nu e fluenta, dar asta nu are de a face neaparat cu Mbps.
Si mai conteaza un lucru. Marimea ecranului si distanta de la care te uiti: eu stau in fata monitorului meu 4K de 24 țoli. Daca as sta la 1m nu as observa. Nu am televizor 4k, dar am unul mic FullHD cu diagonala de 80 cm. La distanta de 3-4 m sunt capabil sa observ diferenta intre un canal normal(SD) si unul FullHD.
Desi nu am posibilitatea sa receptionez turksat 8k ptr ca nu am semnal pe transponderul respectiv, acela are dupa parametri mentionati de tine cam 85 Mbps(ai uitat sa adaugi modulatia care e 16 APSK si nu 8PSK) !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile