sâmbătă, 26 februarie 2022

Operatorii de telefonie mobilă oferă convorbiri gratuite cu Ucraina

Orange, Digi, Vodafone și Telekom România au anunțat că oferă convorbiri gratuite cu Ucraina, precum și alte beneficii de comunicatii gratuite. Și operatorii de telefonie mobilă din Canada, Germania, Austria, Slovacia, Macedonia de Nord, Suedia, Letonia, Lituania, Cehia, Polonia, Croația, Bosnia și Herțegovina au oferit telefonie mobila gratuită către Ucraina.

Orange

Orange România a anunțat printr-un comunicat de presă că este solidara cu toti cei afectați de criza din Ucraina si vine în sprijinul acestora cu solutii urgente pentru a-i ajuta sa comunice usor cu cei apropiati si sa aiba acces rapid la informatie.

Acestea includ:

- Pentru comunicarea cu persoane din Ucraina: Apeluri si SMS-uri internationale gratuite catre Ucraina

- Pentru persoanele aflate in roaming in Ucraina: Apeluri, SMS-uri si internet gratuit în roaming

Gratuitatea serviciilor Apeluri internationale si Roaming se aplica retroactiv începând cu data de 24 februarie pâna pe 31 martie. Pentru utilizatorii YOXO, gratuitatea devine disponibila progresiv începând cu data de 25 februarie. Aceste masuri sunt detaliate în ucraineana, româna si engleza pe pagina https://www.orange.ro/ucraina/  

Pentru persoanele afectate, care ajung pe teritoriul României din Ucraina:  Cartele PrePay gratuite distribuite în anumite puncte de frontiera de reprezentantii Orange. Acestia vor fi prezenti zilnic în intervalul orar 10-16 si pot fi recunoscuti dupa sigla Orange prezenta pe haine.

Beneficiile incluse pe cartela primita gratuit la punctul de trecere:

- apeluri internatonale gratuite catre Ucraina 

- nelimitat minute si SMS în reteaua Orange Romania 

- 2000 de minute nationale si internationale catre fix sau SMS nationale, din care 300 minute sau SMS sunt si internationale pe mobil UE 

- 6 GB internet national + 60 GB bonus internet national 

Lista punctelor de frontiera unde se află reprezentanții Orange poate suferi modificări în funcție de situația din teren:

Halmeu - Diakove (SM)

Sighetu Marmatiei – Solotvino (MM) 

Siret - Porubne (SV) 

Isaccea - Poromna Pereprava (TL) 

Stânca- Costesti (BT) 

Sculeni - Sculeni (IS) 

Albita- Leuseni (VS) 

Oancea- Cahul (GL) 

Galati – Giurgiulesti (GL) 

Informatii complete sunt disponibile pe https://www.orange.ro/ucraina/  

Digi


De asemenea, DIGI a anunțat că se alătură eforturilor societății și autorităților și oferă clienților săi servicii de comunicații gratuite pentru a asigura, în permanență, legătura directă între rude, prieteni și cetățenii care se află în zonele de conflict din Ucraina.

Astfel, clienții de servicii fixe și mobile DIGI, primesc gratuitate la apelurile și SMS-urile către Ucraina. Gratuitatea serviciilor internațional se aplică retroactiv începând cu data de 24 februarie, până pe 15 martie 2022.

Vodafone


Vodafone a anunțat încă de ieri seară net si minute gratuite către și dinspre Ucraina: "Suntem alături de clienții noștri afectați de situația din Ucraina. Dacă ești abonat Vodafone, în perioada 25.02-05.03.2022 ai apeluri și SMS-uri internaționale gratuite către Ucraina, ca să ții legătura cu cei dragi. De asemenea, clienții noștri aflați în roaming pe teritoriul Ucrainei beneficiază de internet și apeluri gratuite către orice destinație, până pe 5 martie inclusiv".

Telekom


Si la Telekom Romania, SMS-urile si apelurile către Ucraina sunt gratis. În plus, clienții aflați în roaming în Ucraina beneficiază de apeluri, SMS-uri și internet gratis în perioada 24 februarie - 6 martie inclusiv.. De asemenea, operatorul va oferi 20000 cartele SIM preplătite cu 5 euro credit inclus, care sa fie distribuite gratuit, prin intermediul Crucii Roșii, ucrainenilor care intră în Romania, valabile în perioada 27 februarie - 6 martie inclusiv.


2 comentarii despre subiectul „Operatorii de telefonie mobilă oferă convorbiri gratuite cu Ucraina”:
Cornel

O initiativa laudabila.

Clhd

Mesajul "Stop War!" afișat în timpul unui meci din liga 1 https://i.postimg.cc/g0hJS2xg/Screenshot-2022-02-27-22-29-24-077-ro-rcsrds-digionline.jpg

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile