luni, 21 martie 2022

Avalanșă de solicitări de licențe tv HD: Prima Comedy, Prima Show, Prima Sport 5, Prima News, Prima Wild, Prima History, Prima Food & Travel, Prima Tradițional Music și Prima Shop 24

S.C. CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL Cluj-Napoca a solicitat licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice pentru serviciile de programe Prima Comedy/Prima Comedy HD, Prima Show/Prima Show HD, Prima News/Prima News HD, Prima Wild/Prima Wild HD, Prima Shop 24/Prima Shop 24 HD, Prima Tradițional Music/ Prima Tradițional Music HD, Prima History/Prima History HD, Prima Food & Travel/ Prima Food & Travel HD din București.

De asemenea, S.C. CLEVER MEDIA NETWORK SRL Cluj-Napoca de a solicitat modificarea licențelor audiovizuale acordate pentru serviciile de programe Looksport +/Looksport + HD, Looksport/Looksport HD, Looksport 3/Looksport 3 HD, Looksport 2/Looksport 2 HD.

În plus, S.C. CLEVER MEDIA NETWORK SRL Cluj-Napoca a solicitat acordarea unei licențe audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe Prima Sport 5/Prima Sport 5 HD. Așadar, televiziunile actuale Look Sport vor fi redenumite ca Prima Sport 1-4 și va mai fi adăugată încă o televiziune de sport in portofoliul Clever, respectiv Prima Sport 5.

Solicitările vor fi discutate în ședința de marți, 22 martie 2022, a Consiliului Național al Audiovizualului din România.

UPDATE 22 martie 2022:

Prima Comedy / Prima Comedy HD va fi o televiziune cu format tematic comedie, ce va difuza filme și emisiuni. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 50% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 50%. Opere românești vor fi în procent de 60%, iar europene în procent de 70%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Prima Show / Prima Show HD va fi o televiziune cu format tematic divertisment. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 40% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 60%. Opere românești vor fi în procent de 70%, iar europene în procent de 70%. Emisia va fi 24 ore pe zi.

Prima News / Prima News HD va fi o televiziune cu format tematic - știri si informații. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 85% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 15%. Opere românești vor fi în procent de 60%, iar europene în procent de 65%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Prima Wild / Prima Wild HD va fi o televiziune cu format tematic - film documentar. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 20% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 80%. Opere românești vor fi în procent de 25%, iar europene în procent de 50%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Prima Shop / Prima Shop HD va fi o televiziune cu format tematic - teleshopping. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 10% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 90%. Opere românești vor fi în procent de 20%, iar europene în procent de 80%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Prima Tradițional Music / Prima Tradițional Music HD va fi o televiziune cu format tematic - muzică. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 20% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 80%. Opere românești vor fi în procent de 10%, iar europene în procent de 50%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Prima History / Prima History HD va fi o televiziune cu format tematic - documentar istoric. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 40% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 60%. Opere românești vor fi în procent de 10%, iar europene în procent de 50%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Prima Food & Travel / Prima Food & Travel HD va fi o televiziune cu format tematic - cooking & travel. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 30% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 70%. Opere românești vor fi în procent de 20%, iar europene în procent de 50%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Investițiile vor fi realizate din fondurile proprii ale grupului Clever, care va susține aceste noi televiziuni pentru un termen rezonabil de timp, până în momentul in care televiziunile respective se vor putea susține din venituri proprii generate din cedarea drepturilor de retransmisie a acestor televiziuni către operatori si din publicitate.

În privința echipamentelor, pentru producție si redare se vor folosi resursele grupului CLEVER.

Tomsa Gheorghe Adrian, reprezentantul S.C. CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL, a precizat: "Încercăm să diversificăm pachetul de programe pe care dorim să îl oferim telespectatorilor noștri de televiziune liniară, precum și utilizatorilor platformei Prima Play. Tematic, vom încerca sa localizăm cât mai mult conținut, să avem producție autohtonă. O parte din telespectatorii cărora ne vom adresa sunt din diaspora, deoarece și ei doresc astfel de programe. Componența online este definitorie, vom avea și variante clasice, dar și conținut online. Avem platforma Prima Play, avem cinci redacții și le vom integra cu aceste posturi. Vorbim de 100,000-200.000 investiții per canal, în special pe partea de conținut. Încercăm să menținem o relație corectă cu distribuitorii. Practic, canalele sunt comerciale, nu vor fi must-carry, vom avea o relații comerciale cu operatorii. Dacă vor fi televiziuni de calitate, ne vor prelua, daca nu, nu ne vor prelua. Încercăm sa demarăm proiectele în limitele legale, o parte dintre acestea chiar de anul acesta. Pentru Prima News, încercăm să fim un agregator de stiri. Ne vom adresa diasporei un pic mai mult decât se adresează ceilalți radiodifuzori". 

Solicitările de noi licențe ale S.C. CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL au fost aprobate în umanitate.

Tot în aceeași ședință a fost solicitată licența pentru Prima Sport 5 / Prima Sport HD, precum și modificarea denumirilor Look Sport în Prima Sport.

Astfel, Look Sport + / Look Sport + HD devine Prima Sport 1 / Prima Sport 1 HD (satelit si rețele de comunicatii electronice).

Look Sport / Look Sport HD devine Prima Sport 2 / Prima Sport 2 HD (satelit si rețele de comunicatii electronice).

Look Sport 3 / Look Sport 3 HD devine Prima Sport 3 / Prima Sport 3 HD (satelit si rețele de comunicatii electronice).

Look Sport 2 / Look Sport 2 HD devine Prima Sport 4 / Prima Sport 4 HD (satelit si rețele de comunicatii electronice).

Prima Sport 4 / Prima Sport 4 HD va fi o televiziune cu format tematic - sport. Aria de difuzare va fi națională. Alte modalități de recepție vor fi pe pagina proprie de internet, pe Youtube și pagini de socializare, conform documentației depuse la CNA și prezentată în ședința din 22 martie 2022. Structura serviciului de programe va fi după sursa de proveniența: 0% producție proprie, producții audiovizuale de la alți producători: 100%. Emisia va fi 24 ore pe zi. 

Radiodifuzorul mai deține două licențe pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe Profit News / Profit News HD din București si Look 4K din Cluj-Napoca și un serviciu media audiovizual la cerere, adică Prima Play.

Tomșa Gheorghe Adrian a explicat: "Și această solicitare vine în cadrul strategiei de a consolida brandul Prima, mai ales ca Prima va transmite meciurile de calificare a naționalei. Am decis că tot ce este sport să fie sub brandul Prima Sport. Am cerut licența pentru Prima Sport 5, deoarece dorim să transmitem mai multe meciuri simultan din Premier League".

Licența Prima Sport 5/ Prima Sport HD a fost aprobată în unanimitate. Solicitările de modificare a licențelor  S.C. CLEVER MEDIA NETWORK SRL a fost de asemenea aprobate în unanimitate.

UPDATE 28 august 2023: Clever renunță la 4 licențe de televiziuni tematice Prima. A solicitat prelungirea termenelor de intrare în emise pentru Prima History și Prima Food & Travel. Mai multe detalii găsiți AICI.


14 comentarii despre subiectul „Avalanșă de solicitări de licențe tv HD: Prima Comedy, Prima Show, Prima Sport 5, Prima News, Prima Wild, Prima History, Prima Food & Travel, Prima Tradițional Music și Prima Shop 24”:
Anonim

Deci Clever vor ajunge sa aiba 15 canale proprii. Pot sa isi faca propriul pachet tv.

Anonim

Sa vedem si pe care se lanseaza pana la urma, sunt cam multe proiecte noi, greu de facut atat de mult continut in mod rapid.

Anonim

DAR NU TREBUIE CA VOR AVEA CONTENT DE LA ALTI PRODUCATORI

CH+

Pentru primul anonim de aici. Clever Group deţine 3 societăţi: Clever Business Transilvania (care deţine canalul Prima TV, dar şi viitoarele Prima Show, Prima News, Prima Comedy, Prima Wild, Prima History, Prima Shop 24, Prima Traditional Music, Prima Food & Travel), Clever Media Network (cu canalele Agro TV, Profit News, Look 4K, Prima Sport 1, Prima Sport 2, Prima Sport 3, Prima Sport 4 şi viitorul canal Prima Sport 5) şi Diplomatic Digital (cu canalele Cinemaraton, Cinema Est, Medika TV şi viitorul canal Cinema Asia). Deci după lansările celor 10 canale (dar nu deodată, ci în funcţie de luna respectivă, adică câte un canal sau două pe lună), numărul canalelor trustului Clever Group va fi 21 canale proprii.

Anonim

Sa vedem cât va costa, că la atâtea canale e greu de crezut ca ar putea fi la liber, nu ar fi sustenabil.

Alexandra

Când ar urma sa se modifica numele canalelor look și lansarea unor canale din cele noi menționate?
Aveți idee ?

x360

modificarile de nume nu cred ca ar fi o problema majora in schimb aparitia celui de-al 5-lea canale de sport deocamdata nu prea isi are sens, majoritatea campionatelor pentru care trustul are drepturi de retransmisie sunt pe terminate. Cel mai probabil vom vedea pachetul de sport undeva in luna August cind incept majoritatea campionatelor de fotbal.
Interesant va fi daca trustul va accepta sa cedeze retramisia pentru canalul 4k din portofoliu si crearea unui pachet sportiv pe care pasionatii sa-l poata adauga alaturi de ce au deja in grila. Restul canalelor ce le propun nu vad sensul pentru care cineva ar plati ceva suplimentar.

Anonim

Ba eu vad rostul la unele dintre celelalte canale noi, in niciun caz la cele din sport, deoarece nu mă interesează sportul la tv.

x360

Stimate anonim ce sens are sa creezi un canal care trasmite material la care ai putea avea acces cind doresti, mai mult il intrerupi cind doresti sai il reiei cind ai timp. O biblioteca mi se parea mult mai ok. Televiziunea clasica mai e doar pentru cine nu stie ce sa urmareasca si inghite tot ce i se pune in farfurie. Totusi traim in sec 21 si mai mult s-au mai putin ne-am cistigat dreptul de a alege ce si cum sa urmarim in timpul nostru liber, mai mult avem acum si tehnologia care sa ne ajute in acest sens. In afara de evenimente live absolut totl e inregistrat si poate fi urmarit dintr-o biblioteca. Daca nu sti sa alegi cu siguranta sunt filtre speciale pentru fiecare care sa-ti sugereze ce ai putea urmarii. Personal nu mai urmaresc televiziune clasica de cel putin 15 ani si nu ii simt lipsa deloc.

eevil69

Sa mai umbre un pic si la calitatea imaginii.

Anonim

SD este trecutul. HD este prezentul. 4K este viitorul apropiat. Un viitor mai îndepărtat, dar deja previzibil este 8K.

Anonim

Televiziunile Look Sport devin Prima Sport din 18 aprilie 2022.

Flutur

no o să facă precum trustul Pink Serbia și au in portofoliul său 44 canale așa că le doresc succes

Anonim

E greu de ținut minte atâtea televiziuni noi, probabil publicul va fi selectiv cu ce va urmări și ce nu, mai ales că există deja canale tematice deja consacrate. Din nou canalele Look, trec printr-o rebranduire care le va aduce o resetare parțială a audienței după care se speră ca aceasta să crească. Va fi greu, dar nu imposibil, orice noutate întărind concurența ceea ce este în avantajul unei audiențe tot mai pretențioase. Vremurile în care ne încântau un număr cât mai mare de programe au apus, acum fiecare alege să își configureze propria grilă. Cei care nu fac asta oricum se limitează la reținerea unor cifre de canale pe care le urmăresc, pentru ei celelalte fiind ca și inexistente.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile