duminică, 20 martie 2022

El Clasico și F1 la Digi 4K

Real Madrid si FC Barcelona se vor înfrunta astăzi în clasică întâlnire fotbalistică a celor două echipe. Meciul va fi transmis de Digi 4K în rezoluție Ultra HD, începând cu ora 22:00.

El Clásico este denumirea dată meciului de fotbal dintre cluburile rivale FC Barcelona și Real Madrid. Inițial referindu-se doar la competițiile desfășurate în campionatul spaniol, termenul include acum fiecare meci dintre cluburi, cum ar fi cele din UEFA Champions League și Copa del Rey. În afară de finala UEFA Champions League, este considerat unul dintre cele mai importante meciuri de fotbal de club din lume și este printre cele mai vizionate evenimente sportive anuale. Este un meci cunoscut pentru intensitatea sa, cu goluri memorabile de la ambele echipe. Rivalitatea este prezentă deoarece Madrid și Barcelona sunt cele mai mari două orașe din Spania și uneori sunt identificate ca având poziții politice opuse, Real Madrid fiind văzut ca reprezentând naționalismul spaniol, iar Barcelona ca reprezentând naționalismul catalan. Rivalitatea este considerată una dintre cele mai mari din sportul mondial. Cele două cluburi sunt printre cele mai bogate și de succes din lume. În 2014, Forbes a clasat Barcelona și Real Madrid ca fiind cele mai valoroase două echipe sportive din lume. Ambele cluburi au o bază globală de fani și sunt cele mai urmărite două echipe sportive pe rețelele sociale la nivel mondial. Alături de Athletic Bilbao, sunt singurele cluburi din La Liga care nu au fost niciodată retrogradate.

Tot astăzi debutează Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, transmis de asemenea de Digi 4K în rezoluție Ultra HD, începând cu ora 17:00. 

Competiția de la Bahrain se desfășoară pe parcursul a 57 de ture ale Circuitului Internațional Bahrain. Prima cursă a avut loc pe Circuitul Internațional Bahrain pe 4 aprilie 2004. A făcut istorie ca primul Grand Prix de Formula 1 care a avut loc în Orientul Mijlociu și a primit premiul pentru „Cel mai bun Grand Prix organizat” de către FIA. Cursa a fost de obicei a treia cursă din calendarul de Formula 1. În 2010, Bahrain a organizat cursa de deschidere a sezonului 2010, iar mașinile au condus întregul „Circuit de anduranță” de 6,299 km pentru a sărbători „jubileul de diamant” al F1. În 2021, Marele Premiu din Bahrain a fost din nou la deschiderea sezonului, deoarece Marele Premiu al Australiei din 2021 a trebuit să fie amânat din cauza pandemiei de COVID-19. În 2014, pentru a comemora cea de-a zecea aniversare de la prima organizare a Grand Prix-ului Bahrain, cursa a fost organizată ca un eveniment nocturn luminat de reflectoare. Procedând astfel, a devenit a doua cursă nocturnă de Formula 1 după Marele Premiu din Singapore, din 2008. Evenimentul nocturn inaugural din Bahrain a fost câștigat de Lewis Hamilton.

Aceste evenimente sportive sunt transmise astăzi de RCS RDS și în rezoluție High Definition prin intermediul televiziunilor Digisport 1 HD (El Clasico) și de DigiSport 2 HD (Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului). 

Și alte televiziuni concurente (precum Telekom Sport și Look) au transmisiuni de la aceste competiții.


4 comentarii despre subiectul „El Clasico și F1 la Digi 4K”:
Anonim

Bravo Digi!

Anonim

are cineva idee, va rog, de ce comentariul la F1 este diferit pe Digi 4K fata de cel pe Digi Sport?
la fotbal nu se intampla acest lucru
macar nu au fost inspirati sa introduca o a doua pista de sunet
nu mai zic de varianta sa asculti doar motoarele, fara comentariu :)

Viktor

A fost transmis si de canalul Look 4K.

Anonim

De ce comentariul la F1 este diferit pe Digi 4K fata de cel pe Digi Sport? Pentru că sunt transmise din studiouri diferite. Că se putea folosi același comentator, este adevărat, ar fi fost mai simplu, dar la câți comentatori are Digi, nu-i costă nimic sp folosească coloane de sunet separate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile