sâmbătă, 13 august 2022

Euronews România a obținut licență de emisie și prin satelit

Universitatea Politehnica din București a solicitat si obținut în cadrul ședinței CNA din data de 11 august 2022, cu voturi în unanimitate, o licență audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe Euronews România din București, cu aceeași structură de programe cu televiziunea Euronews România ce deja emite pe baza unei licențe audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice (de exemplu, cablu tv).

Televiziunea de știri si informații Euronews România a obținut astfel licența prin satelit în format SD si HD (fără înscrierea HD în denumire), zona de difuzare prin satelit fiind națională și internațională - Republica Moldova.

Procentul propriilor producții rămâne același, de 60 %. Producțiile de la alți producători sunt în procent de 40%. Orarul de difuzare este același, de 24 ore/zi (cu reluări de aproximativ 7 ore zilnic, mai ales noaptea).

Nu au fost evidențiate cheltuieli suplimentare comparativ cu planul financiar depus la obținerea licenței de difuzare prin cablu tv (investiția inițială a fost de 3.610.000 euro, dintre care 600.000 euro pentru amenajarea studioului și 3.010.000 pentru echipamente și software). Sursele de finanțare ale Euronews România sunt din publicitate tv și digitală, venituri din educație-formare în domeniul media, din evenimente, vânzări de conținut și împrumuturi.

Andra Diaconescu, redactorul șef al Euronews România, e explicat că solicitarea licenței de satelit, în vederea difuzării programelor către public, "este atât în avantajul televiziunii, cât și al publicului", care consideră televiziunea (prin feedback-ul actual) ca fiind un "post serios".

Reprezentanții televiziunii au precizat că Euronews România este deja preluată de o companie de televiziune prin cablu din Republica Moldova, iar emisia prin satelit va ajuta de asemenea operatorii de cablu tv să preia semnalul în anumite localitati, inclusiv din România. Măsurătorile audiențelor vor fi efectuate începând din septembrie 2022.


6 comentarii despre subiectul „Euronews România a obținut licență de emisie și prin satelit”:
Anonim

Foarte bine!

Anonim

O sa dispară versiunea internațională de pe toate rețelele de cablu, numai cu parabola personala o sa se nai vadă versiunile internaționale

Anonim

Euronews in limba engleza se poate receptiona pe satelitul HotBird 13 Est. Sunt curios Euronews Romania pe ce satelit va emite si daca va fi codat sau la liber.

Anonim

Pentru ultimul anonim Euronews va fi la liber fta este vorba să în ceapă emisia chiar pe Thor 5 la 1W unde este și DTH-ul Digi tv

Anonim

Foarte bine ca este FTA si foarte buna alegere, pentru satelitul Thor 1 West folosesc o antena de 60 cm, si LNB AMIKO. Nici cand ploua nu am probleme cu semnalul, spre deosebire de Eutelsat 16 Est unde trebuie sa folosesti antena de 90 cm ca sa nu ai probleme.

Anonim

Da eutelsat 16 est este cu mari probleme pe unele transpondere chiar și cu antenă de 90cm ca deosebire de Thor5 6 și 7

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile