joi, 22 septembrie 2022

Antena 3 devine Antena 3 CNN

În ședința de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului a fost aprobată în unanimitate schimbarea denumirii și a siglei televiziunii "Antena 3 - News & Current Affairs", noul nume fiind "Antena 3 CNN". Formatul de principiu rămâne același, respectiv tematic, de știri și informații.

Telecomenzi și ecrane - Fotografie decorativă realizată de HD Satelit România

Siglele prezentate au fost în mai multe variante grafice și culori (de exemplu, toate de culoare roșie sau doar albă; sau utilizând alb, argintiu si albastru; sau doar alb si roșu; ori negru, alb si roșu etc). Noua siglă este formată din logo-ul actual al televiziunii Antena 3 și cel al CNN, afișat în dreapta siglei Antenei 3 sau sub aceasta.

"Este un parteneriat consolidat în timp, început acum 11 ani printr-o simplă colaborare. Ulterior s-a ajuns la această formulă unică pe piața media din România. De fapt, chiar și pe piața globală, sunt puține exemple de astfel de parteneriate. Ne dorim să oferim publicului din România mai multă informație, la un nivel mai înalt, conform standardelor si procedurilor CNN International, desigur, respectând și legislația din România și ceea ce reprezintă specificul țării noastre. Acesta este și unul dintre motivele pentru care, în cadrul acestui parteneriat, veți vedea în continuare identitatea noastră, a Antenei 3, cu tot ceea ce aduce postul nostru de televiziune cu o vechime de 17 ani. Procentele structurii de programe nu se modifică. Sigur, venim cu emisiuni noi, cu tot ceea ce înseamnă un pachet complet, de la studiouri modificate la tot ceea ce reprezintă zona tehnologică, toate adaptate acestor vremuri. Probabil ați observat deja mici modificări în ultima perioadă. Vor fi și altele în perioada următoare. Principalele emisiuni ale postului le veți regăsi în grilă. Dar veți vedea și adaptări ale programelor, o pondere mai mare a știrilor externe, abordări diferite, conform cu ceea ce vedeți și la CNN International. În această perioadă am avut un schimb de experiență, inclusiv training-uri, cu partenerii noștri de la CNN International, în aceea ce privește procedurile și modul în care putem împacheta cât mai bine un subiect, astfel încât să respecte toate standardele jurnalistice, dar să aibă și o abordare demnă de anul 2022 și de ceea ce va urma. Fără a dezvălui foarte multe, vă ofer un exemplu: ați observat modul în care am acoperit războiul din Ucraina, precum și parteneriatul pe care l-am avut cu colegii de la CNN. Ei au apărut în programele noastre, la fel cum oameni de la noi au apărut în programelor lor. Este un schimb permanent de informații, o susținere reciprocă, o confirmare a informațiilor în teme atât de importante, acum și cu ajutorul celor de la CNN, parcurgând toate etapele, standardele, procedurile și tot ceea ce înseamnă jurnalismul, așa cum trebuie făcut. Veți observa o colaborare si mai strânsă", a explicat reprezentantul Antenei 3.

Lansarea va avea loc saptamana viitoare, conform unei remarci a unui membru CNA. Într-un promoțional video oficial este anunțată data de 27 septembrie 2022.

Antena 3 era partener al televiziunii CNN din anul 2011, iar printr-un nou acord din anul 2020, Antena a primit acces la conținutul oferit prin CNN Newsroom.

Acționariatul societalii comerciale SC Antena 3 SA din București rămâne nemodificat: Voiculescu Camelia Rodica -40,622881%, Voiculescu Corina Mirela - 36,341102%, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (membru și președinte Dan Voiculescu) - 13,036017% si Gîdea Emanuel Mihai - 10%.

Promoționalul video despre aceste schimbări se poate viziona dând click AICI.


5 comentarii despre subiectul „Antena 3 devine Antena 3 CNN”:
Anonim

Putea sa fie numele CNN România cum este CNN türk ìn Turcia

angelyuly

Este la fel ca în Republica Cehă
CCN Prima newsletter același format ca în alte părți ale lumii

angelyuly

E același format și in Republica Cehă CNN Prima news!

Anonim

Noul canal va fi inaugurat în cadrul unui eveniment de lansare la Palatul Regal din București pe 26 septembrie, cu o ceremonie de semnare între Rani Raad, președinte al CNN Worldwide Commercial, și Mihai Gadea, CEO Antena 3.

Anonim

Are 2 animații
1. Globul învărtănd
2. Apare Logo-ul CNN

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile