miercuri, 12 octombrie 2022

Televiziunea LOVE NATURE 4K, în grila de cablu digital a DIGI TV RCS RDS

Introducerea televiziunii LoveNature 4K în grila de cablu digital a Digi Tv România (RCS RDS) reprezintă un moment așteptat de mulți telespectatori pasionați de programe în rezoluție Ultra HD. Postul tv menționat este inclus în extraoptiunea 4K a operatorului, care costă 5 lei lunar si este disponibilă pentru abonații la serviciile de tv cablu digital ai Digi Tv. Pentru receptie este necesar un televizor compatibil 4K, dotat cu un modul de acces condiționat CI+ si un Digi Smart CAM. Love Nature 4K este subtitrat în limba română și are piste audio în limba engleză și maghiară.

Televiziunea Love Nature 4K în grila Digi TV cablu -  fotografie realizată de HD Satelit România

Momentan, televiziunea LoveNature 4K este disponibilă în grila din anumite județe (de exemplu, am verificat în Mehedinți si Gorj, unde este pe aceeași frecvență cu TVR Info, televiziunea fiind găsită la scanarea efectuată manual prin intermediul televizorului 4K a frecventei DVB-C 554 Mhz, SR 6900, QAM 256), urmând a fi introdusă în scurt timp și în restul țării, mai ales că Digi urmează să implementeze treptat, începând de astăzi, și reorganizarea grilei de programe de tv cablu a Digi Tv.  

Transmisia este criptată, deci este necesar modulul de acces condiționat Digi și extraoptiunea 4K, nu doar televizorul cu tehnologiile 4K și DVB-C.

Conform comentariilor cititorilor HD Satelit, a mai intrat si in Brăila, Vrancea și în alte zone, alături de BBC First - detalii AICI (cu subtitrare in limba română), Prima Sport 2 HD și Prima Sport 3 SD, fiind eliminate din grilă Smart TV, Aleph Business HD, Realitatea Sportivă HD si Realitatea Star HD. Digi Tv nu retransmite suplimentar și versiunea HD a Love Nature, deci telespectatorii cu televizoare doar HD sau cu receptoare nu vor receptia această televiziune, care este disponibilă în grila operatorului, la momentul publicării acestor informații, doar în rezoluție 4K.

Selecție subtitrare pentru televiziunea Love Nature 4K în grila Digi TV cablu -  fotografie realizată de HD Satelit România


Love Nature 4K, a treia televiziune din extraopțiunea 4K a Digi Tv (RCS & RDS)

Până acum, operatorul oferea doar două televiziuni (Digi 4K si Eurosport 4K) în extraoptiunea menționată. Din aceste considerente, introducerea unui televiziuni suplimentare cu conținut 4K va fi cu siguranța apreciată de mulți telespectatori ai cablistului, utilizatori de televizoare Ultra HD.

Difuzând documentare și seriale care celebrează complexitatea vieții pe Pământ, LoveNature 4K aduce publicul mai aproape de frumusețea naturii, prezentând povești uluitoare despre lupta pentru supraviețuire într-o lume în schimbare. Televiziunea Love Nature 4K oferă telespectatorilor conținut exclusiv din întreaga lume, inclusiv despre animalele în habitatul lor natural și despre unele dintre cele mai uluitoare peisaje din lume.

Subtitrare pentru televiziunea Love Nature 4K în grila Digi TV cablu -  fotografie realizată de HD Satelit România

Printre programele difuzate de Love Nature 4K se numără A Bee’s Diary, A Wild Year on Earth, Africa’s Wild Horizons, Africa’s Wild Year, After the Wildfires, Alien Abyss, Amazing Animal Friends, America’s Wild Border: Northern Exposure, America’s Wild Seasons, Baboons: Rules of the Troop, Battle of the Alphas, Becoming Orangutan, Big Cat Country, Dawn to Dusk, Dogs With Extraordinary Jobs, Gangs of Lemur Island, Great Blue Wild, How the Wild Things Sleep, Kalahari: Land of Secret Alliances, Kingdom of the Tide, Malawi Wildlife Rescue, Monkey Island, New Kids in the Wild, Orangutan Jungle School, Osprey Sea Raptor, Pridelands: Wilderness Reborn, Shadowlands, Stormborn, Strange Creatures, Tales From Zambia, The Great Elephant Tale, The Ocean’s Greatest Feast, Valley of Flood and Fire, Weird Wild & Wonderful, Wild Dogs: Running With the Pack, Wild Pacific Rescue, Wild Tales From the Farm și Wildlife Icons.

Informații tehnice de bază pentru televiziunea Love Nature 4K în grila Digi TV cablu: transmisia este UHD 2160p, dar nu este și HDR - Fotografie realizată de HD Satelit România

Expansiunea internațională a televiziunii Love Nature

Televiziunea Love Nature este operată de Blue Ant Media din Toronto, iar Blue Ant TV Limited din Marea Britanie este furnizorul de servicii în Uniunea Europeană pentru „Love Nature”. Distribuția televiziunii Love Nature este supusă legilor Spaniei și reglementărilor Comisión Nacional de Mercados y Competencia.

Televiziunea a fost lansata inițial sub denumirea de Oasis HD, în vara anului 2005, pe baza unei licențe audiovizuale obținute de High Fidelity HDTV de la Canadian Radio-television and Telecommunications Commission (CRTC), având ca tematică prezentarea de peisaje urbane și sălbatice realizata de producători canadieni și internaționali.

Astfel, televiziunea menționată a fost lansată în Canada un an mai târziu, sub denumirea de Oasis HD, dar fiind axată pe programe despre fauna sălbatică și natură, fără peisaje urbane, similar cu formatul său actual.

În decembrie 2011, High Fidelity HDTV a anunțat că a încheiat un acord pentru a fi achiziționată definitiv de Blue Ant Media. În vara anului 2014, televiziunea a renunțat la inițialele HD și a fost redenumită în Oasis, cu o siglă revizuită și un site web nou.

Din ianuarie 2015, Oasis a fost redenumit ca Love Nature. Rebranding-ul a coincis cu un anunț al Blue Ant Media conform căruia intenționează să producă anual 200 de ore de programe despre natură în 4K Ultra HD.

În decembrie 2015, Blue Ant Media și Smithsonian Networks au anunțat că se asociază într-un joint venture denumit Blue Skye Entertainment, noua companie concentrându-se pe dezvoltarea și distribuirea de programe 4K Ultra HD despre animale sălbatice și natură, la nivel global, prin SVOD și televiziune liniară, servicii sub marca Love Nature și prin Smithsonian Earth, serviciul de streaming autonom al Smithsonian Network. Prima lansare de produs a noii companii a venit odată cu debutul serviciului de streaming Love Nature SVOD, care a fost lansat în 32 de țări în februarie 2016.

Primul acord internațional de distribuție liniară a televiziunii a fost semnat cu StarHub TV în Singapore, în noiembrie 2016. Love Nature a fost apoi lansată la Virgin Media, în Regatul Unit, în iulie 2018, precum și prin Ziggo, în Țările de Jos, la 1 februarie 2019. 

A urmat lansarea din Hong Kong, în martie 2019, televiziunea devenind disponibilă în rezoluțiile HD și 4K. Expansiunea internaționala a continuat din anul 2020 cu Malaezia, Filipine, Thailanda, Statele Unite si alte teritorii, în rezoluții HD și 4K, din ianuarie 2020.

În România, versiunea 4K a televiziunii LoveNature este deja prezentă prin INES. Versiuni la rezoluții inferioare sunt oferite în grilele Focus Sat Satelit (SD si HD), Focus Sat Live Tv (HD) și Orange cablu (HD). RCS RDS / Digi Tv este așadar primul operator din România care oferă televiziunea Love Nature în rezoluție 4K prin intermediul serviciilor de cablu tv, versiunea de la INES fiind oferită abonaților prin tehnologie tv prin protocol IP.

UPDATE: Digi RCS RDS și-a anunțat prin email abonații în privința datelor calendaristice exacte ale modificărilor grilelor tv. Mai multe detalii găsiți AICI.


20 de comentarii despre subiectul „Televiziunea LOVE NATURE 4K, în grila de cablu digital a DIGI TV RCS RDS”:
Dsf

În Brăila Galați au întrat cu alți operatori Prima Sport 2HD, Prima Sport SD, BBC Firs (cu subtitrare in limba româna), Love Nature 4K. Au dispărut Smart TV, Aleph Bussines HD, Realitatea Sport HD si Realitatea Star HD.

Sorin

Cea mai buna veste de anul asta e pentru mine introducerea Love Nature 4K la RCS RDS. De mult timp doream acest canal!

Anonim

In ce zone a mai intrat Love Nature 4K? Poate sa ne mai spuna cineva?

Anonim

Și în Vrancea au intrat.

Anonim

Bravo Digi pentru noile canale!

Anonim

Multumim Digi pentru Love Nature 4k,asteptam cat mai multe posturi 4k.

Anonim

Poate sa-mi spuna cineva daca are HLG HDR ?

Costin

Pai scrie in știre sub ultima poză că nu are HDR.

Anonim

Digi mutumiri pentru love nature 4k. !!! Astept cu emotie introducerea Travel xp 4k !!! Multumiri anticipate !

Anonim

Va rog din suflet dacă puteți să puteți în grilă Bollwood Clasic și Bollwood Film mulți clienți dvs. se vor bucura

Anonim

La Cluj pe DIGITAL a disparut, il gasisem ieri dimineata, dar dupa o rescanare seara nu-l mai am. De asemenea ordinea si numarul canalelor nu e cea prezentata pe site si de pe factura.

Cosmin

Ordinea de pe site e doar daca scanezi pe receptor oficial, sau daca scanezi după operator Digi pe televizor. Daca scanezi după alți operatori pe televizor sau in mod complet, nu este găsită grila in ordinea menționată pe site.

De asemenea, dacă unele televiziuni apar și dispar după o perioadă de la scanare sau după scanare, aceasta se întâmplă deoarece încă se lucrează și încă schimba ordinea

Mai există posibilitatea, destul de mica insa, ca sa fie o problemă din baza de date a televizorului, mi s-a întâmplat o data la Digi când tot modificau la grilă și am dat scanare, dar dispăreau după restartul televizorului, doar cu resetare la setările de fabrica ale televizorului am rezolvat.

Anonim

s a introdus si la constanta momentan la o cautare pe altii nu pe Digi

Anonim

Televiziunea LOVE NATURE 4K emite cu HLG sau fără ?

Costin

Scrie sub ultima poză, nu emite HDR, am mai răspuns anterior. Sau poate nu știai că HLG e un substandard HDR? In acest caz, poți citi aici, scrie așa:

HLG is an HDR format that uses the HLG transfer function.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hybrid_log%E2%80%93gamma

Costin

Desigur, HLG nu e exact HDR, nu se vede la fel, e doar un subset de reguli tehnice HDR, creat pentru compatibilitate cu televizoarele non-HDR, adica televizoare SDR. Dar tot standard HDR e, scrie clar pe Wikipedia: "HLG is an HDR format".

Nu se poate sa emita HLG fara sa emita si HDR. Ori emite HDR, ori emite HDR HLG.

HLG fara HDR ar fi ilogic. Ce sa convertesti pentru televizoarele SDR din HDR, daca nu e HDR, ci e deja SDR? Deci daca nu e HDR, nu e nici HLG.

HDR fara HLG e insa posibil. HLG e doar o completare de compatibilitate care teoretic niciun ar trebui folosita, nu vad utilitatea, ba chiar poate incurca pe unele televizoare care nu au standardul HLG complet sau corect implementat/ actualizat.

Cum am spus, sub poza aceea scrie ca nu e HDR. Urmând logica de mai sus, nu e nici HLG.

Oricum, Love Nature 4K, nefiind nici HDR, nici HDR, discutam cam pe lunga subiect.

Anonim

ok.

Anonim

Am incercat sa gasesc noua ordine si noile canale, insa daca scanez dupa operatorul Digi imi afiseaza vechea aranjare si fara noile canale.
In schimb, daca scanez fara selectarea vreunui operator, imi gaseste noile canale, fara insa sa imi afiseze lista dupa noua ordine oficiala. Le afiseaza doar dupa denumire, indiferent daca selectez afisarea dupa numere sau dupa denumire.
Ma puteti ajuta cu o sugestie?

Anonim

Nu e făcută reorganizarea în zona ta ,verifică după 1 noiembrie.

EuroDriverKing

Ar trebui sa introduca si DiscoMix TV. Inca nu am gasit noile programe, o sa incerc sa le caut in alt mod.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile