marți, 10 ianuarie 2023

România TV va emite și în HD. Licența a fost cedată de Ridzone Computers către RTV HD SRL

S.C. RIDZONE COMPUTERS SRL Ploiești a solicitat cedarea licenței audiovizuale către S.C. RTV HD SRL Ploiești pentru serviciul de programe România TV din București, cu difuzarea acestuia în SD și HD. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate, prin votul membrilor CNA din ședința de astăzi, 10 ianuarie 2023.


Programe tv - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Televiziunea Romania Tv este printre ultimele posturi tv ce au audiențe de top în România, dar care încă emit în SD 4:3. Însă decizia CNA de astăzi deschide calea pentru tranziția acestui post tv românesc la rezoluția High Definition (și desigur la un raport de aspect 16:9). Nu a fost precizată data exactă când va fi disponibilă în HD televiziunea România Tv. Nu va fi înscris acronimul HD în denumirea postului tv.

Asociatul ambelor societăți comerciale (RIDZONE COMPUTERS SRL Ploiești și S.C. RTV HD SRL Ploiești) este aceeași persoană, respectiv Gheorghe Catrinel Maria. Conform certificatului de atestare fiscală din 22 decembrie 2022, RIDZONE COMPUTERS SRL nu are obligații fiscale curente la bugetul de stat, cu decizie de eșalonare la plată a unor obligații fiscale. Niciuna dintre cele doua societăți nu deține alte licențe audiovizuale.

Roxana Niculescu, reprezentanta televiziunii România Tv la CNA, a precizat: "Aceasta este o primă etapă dintr-o serie de schimbări pe care noi le preconizăm. Avem dosarele gata, avem actele gata. Ne mutăm din Casa Presei într-o altă locație. Trecem la HD (s-a făcut investiția pentru trecerea la HD). Cu aceasta ocazie, am decis să modificăm și denumirea societății deținătoare a licenței, pentru că oricum, în public, noi suntem RTV. Acum vrem să fim RTV HD, casă nouă, firmă nouă, studio nou și... noi, aceeași. Nu am început sa emitem nici HD, nici din altă locație, până nu avem toate acordurile și documentele în regulă".

UPDATE februarie 2023: După mai mult de 11 ani de la lansare, televiziunea România Tv a început să emită în rezoluție HD și, desigur, în format 16:9. Mai multe detalii găsiţi AICI.


6 comentarii despre subiectul „România TV va emite și în HD. Licența a fost cedată de Ridzone Computers către RTV HD SRL”:
Anonim

Dacă trec la HD le fac loc în grila personală.

Anonim

Era si timpul. Erau singurii cu emisie SD 4:3.

Daniel

Singurii importanți ca audiențe, că altfel există în România și altele televiziuni SD 4:3.

Anonim

Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Anonim

Când ?

Florin

Anonim, când va trece la HD, asta știe doar Romania Tv

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile