vineri, 17 februarie 2023

Televiziunea Română va lansa TVR Sport și TVR Folclor

TVR va lansa două noi televiziuni, TVR Sport și TVR Folclor, după ce Consiliul de Administrație al TVR a aprobat decizia la Timișoara. Dan Turturică, directorul general al TVR, a declarat că noile proiecte susțin misiunea de dezvoltare a televiziunii publice.


Fotbal - desene decorative realizate de HD Satelit România

În timpul procesului decizional, s-a ținut cont de promisiunea făcută cu un an în urmă pentru relansarea TVR Info și TVR Cultural, care a fost realizată fără fonduri bugetare suplimentare sau noi posturi de conducere, prin utilizarea mai eficientă a resurselor existente și prin investiții bine calibrate în tehnologie. Aceeași abordare se va aplica și pentru TVR Sport și TVR Folclor, cu valorificarea mai bună a arhivei imense a televiziunii publice și a dreptului de întâietate la achiziția de programe sportive. Turturică a subliniat importanța valorificării miilor de ore de înregistrări pentru a nu le lăsa îngropate în arhivă.

Dan Turturică, președintele director general al TVR, a atras atenția că ar fi o mare greșeală să nu pună la dispoziția telespectatorilor miile de ore de înregistrări cu muzică populară de calitate, emisiuni despre tradiții și folclor. El a subliniat că ar fi de asemenea o greșeală să refuze achiziționarea de competiții sportive naționale și internaționale, unele gratuite, altele la prețuri rezonabile, din cauza lipsei de spațiu de emisie.

Turturică a argumentat că aducerea acestor programe pe sticlă și online nu ar costa foarte mult, iar impactul asupra publicului ar fi semnificativ, fapt demonstrat de audiențele înregistrate de sport si folclor pe canalele TVR. În plus, președintele TVR a evidențiat faptul că ambele canale pot genera venituri extra-bugetare pentru instituție. Pentru a răspunde la întrebările cu privire la bugetul TVR și necesitatea publicității, Turturică a prezentat câteva cifre relevante într-o postare pe Facebook.

Iată câteva informații relevante prezentate de Turturică: Bugetul alocat TVR pentru anul 2023 este de 415 milioane lei, iar cheltuielile sunt distribuite astfel:

- Salarii: 306 milioane de lei
- Societatea Națională de Radiocomunicații: 80 milioane de lei
- Utilități: 40 milioane de lei
- TVR Moldova: 11 milioane de lei
- Organisme de gestionare colectivă: 3.5 milioane de lei
- TVA: 1.2 milioane de lei

Turturica a precizat că bugetul TVR pe 2023 nu acoperă nici măcar cheltuielile de bază ale televiziunii publice. Întrebarea este de unde vor veni banii pentru acoperirea diferenței și pentru a finanța producțiile televiziunii și investițiile. Răspunsul este: din surse proprii, din volumul de publicitate vândut. TVR are nevoie de modificarea legii pentru a crește numărul de minute de publicitate și pentru a genera noi venituri. Proiecte precum TVR Sport și TVR Folclor vor contribui și ele la generarea de venituri.

Turturica a avertizat că statul nu va crește substanțial alocația pentru TVR în viitorul apropiat, având alte priorități. Prin urmare, TVR trebuie să învețe să se descurce singură pentru a supraviețui. Cheltuielile cu salariile reprezintă 75% din alocația bugetară, ceea ce face dificilă reducerea numărului de angajați. TVR a trecut printr-un experiment similar în trecut, care s-a încheiat prost, a mai spus Turturică. În plus, TVR are nevoie de un număr suficient de angajați bine pregătiți pentru a-și putea îndeplini cu adevărat misiunea.

Comparativ cu alte televiziuni publice din Europa, numărul de angajați ai TVR este relativ mic. TVR trebuie să se dezvolte cu forțe proprii, chiar dacă acesta este un drum dificil. Bugetul primit de televiziunea de stat din Polonia este de 12 ori mai mare decât cel alocat TVR, ceea ce subliniază importanța generării de venituri din surse proprii.

Dan Turturică a încheiat afirmând că înființarea a două noi canale reprezintă doar unul dintre proiectele majore de schimbare a atitudinii față de public a televiziunii naționale. Deși mai puțin vizibile, alte proiecte, cum ar fi eficientizarea, modernizarea, digitalizarea, accesarea fondurilor de dezvoltare, valorificarea arhivei și creșterea veniturilor prin proiecte speciale, vor fi, cu siguranță, observate și pe ecranele mici sau foarte mici.


16 comentarii despre subiectul „Televiziunea Română va lansa TVR Sport și TVR Folclor”:
Anonim

Veste foarte bună şi televiziunea italiană are Rai sport şi în Ungaria M4 sport ar fi bun să fie numele TVR 4 sport

Anonim

Și polonezii au TVP SPORT, sârbii au RTS SPORT, etc..... Televiziuni nationale.

Anonim

O veste excelenta ! La folclor au ce arata,dar sa vedem la sport,fotbalul este luat de alte televiziuni !

Anonim

Ar fi bun şi un TVR tineret cum a fost Radio România tineret în banda de est UUS sau FM cine nu ştie a fost foarte bun acel post de radio acum numele actual este Rádio 3 net Florian Pittiş.

Anonim

TVR Tineret este o idee buna, de exemplu ar trebui ca TVR 3 sa fie transformat in TVR Tineret.

Anonim

Şi eu sunt de acord depinde de ei asta e treaba!

Anonim

Și eu sunt de acord ar fi bun avem posturile regionale cele 5 regionale acolo vedem ce mă interesează pe noi din regiunea respectivă.

Anonim

SD ? HD ? 4K?

Anonim

Posturile regionale împiedică deocamdată trecerea TVR3 la HD

Anonim

Este bine să avem TVR1, TVR2, TVR3 (cu retransmisi ale studiourilor regionale), TVR Cultural, TVR Info, TVR sport, TVR Folclor. Toate acestea si-ar găsi audiențe în segmente de populație clar conturate. Acum rămâne de văzut dacă TVR poate să gestioneze eficient aceste canale, încât să poată supraviețui financiar.

Constantin

Dacă nu sunt în HD este o mare lipsă.

Anonim

Constantin, nu s-au lansat inca, deci nu sunt nici in SD, nici in HD. Vedem dupa ce se vor lansa in ce rezolutie vor fi.

Anonim

Probabil vor fi HD prin cablu și SD terestru (dacă vor fi terestru). Cel puțin asta este actuala strategie a celor de la TVR.

Anonim

TVR va transmite terestru si cele doua canale dar la calitate SD. Doar TVR International si TVR Moldova sunt excluse la transmisia terestra DVB-T2 pe teritoriul Romaniei.

Pe cablu si satelit vor fi doar in format HD. Pentru cei care vor sa urmareasca canalele la calitate HD fara abonament, TVR va transmite pe satelitul Eutelsat 16 Est si se vor putea decoda cu cartela TVR, receptorul sa fie cu cititor pentru cartele CONAX. Cand se va anunta data lansarii cei de la TVR vor comunica si datele pentru receptie.

Dorin

Anonim, trebuie precizat că sunt presupunerile dvs, bine întemeiate, dar doar presupuneri.... Rezoluția acestor viitoare canale nu e ceva confirmat oficial explicit pentru TVR Folclor și TVR Sport, ci doar la nivel de practica anterioară, pentru alte canale TVR. Nu e exclus ca TVR Folclor,, difuzând foarte multe programe SD de arhivă, să nu fie necesar să fie HD.

Anonim

deci îi copiază pe vecinii bulgari la care au la liber planeta folk,fan folk și codat tiankov folk și Rodina.felicitari

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile