luni, 6 martie 2023

Platforma DTH germană HD+, integrată și în televizoare LG (modele din 2023)

Cumpărătorii de modele de televizoare smart lansate de LG in anul 2023 vor putea recepționa platforma germană DTH (televiziune prin satelit) HD+ fără niciun echipament suplimentar, cu excepția antenei de satelit și a LNB-ului.

Antenă de satelit - imagine decorativa realizată de HD Satelit România

Producătorul de televizoare din Coreea de Sud va integra aplicația HD+ TV direct în televizoare prin intermediul tehnologiei HbbTV Operator (HbbTV OpApp). Recepția va fi posibilă fără receptor, fără un modul CI+, fără un smart card, stick tv sau orice alt hardware extern. Desigur, va fi necesară o antenă de satelit cu LNB, orientată spre poziția Astra de la 19,2 grade Est. Televizoarele LG cu HD+ integrat vor fi puse în vânzare în Germania începând cu sfârșitul lunii martie 2023.

Prin dezvoltarea aplicației TV HD+ integrate au fost reduse obstacolele tehnice legate de recepția HD+. Oricine dorește să vizioneze canalele comerciale la calitate HD sau UHD pe noul său televizor LG trebuie doar să activeze aplicația HD+ TV. Astfel telespectatorul va avea acces la televiziuni la cea mai bună calitate a imaginii și va beneficia de avantajele funcțiilor de confort ale HD+. Astfel de funcții includ, de exemplu, repornirea programele care au început deja, căutarea programele preferate în serviciile de catch-up sau informarea automată despre programele sportive, serialele sau emisiunile care sunt difuzate și în rezoluție UHD.

Platforma HD+ oferă telespectatorilor (din teritoriile de furnizare a serviciilor) o perioadă de probă gratuită de șase luni, fără înregistrare sau alte obligații. Telespectatorii care doresc să continue să vizioneze HD+ după perioada gratuită se pot abona prin intermediul unui distribuitor autorizat sau prin intermediul magazinul web al HD+. Platforma oferă, printre altele, acces și la 26 de canale HD germane private și 3 canale UHD (RTL UHD, ProSiebenSat.1 UHD și UHD1). Exista si versiunea HD+ IP, adică tv prin online, fără antena de satelit.

Toți producătorii majori de televizoare oferă acum HD+ ca implicit din fabrică. Operatorul DTH se așteptă ca până la sfârșitul anului, HD+ să fie deja integrat în aproximativ 80% din toate televizoarele UHD nou vândute. După Panasonic, Samsung, Vestel, TP Vision, Hisense și Loewe, LG este al șaptelea producător care integrează HD+ direct în televizoarele sale smart, prin intermediul aplicației HbbTV OpApp. Sony integrează HD+ printr-o aplicație pentru Android, special dezvoltată în acest scop.


4 comentarii despre subiectul „Platforma DTH germană HD+, integrată și în televizoare LG (modele din 2023)”:
Anonim

Buna treaba, ar fi fost fain sa integreze HD+ si in televizoarele LG mai vechi. Dar probabil nu e doar o chestie de software, ci si de hardware.

Kriss

E convenabil HD+ , mai ales că are 3 canale 4K. Chiar o sa cumpăr anul ăsta un televizor LG nou, o sa mă interesez ce modele mai exact merg direct cu HD + și dacă pot fi cumpărate și din afara Germaniei. Oricum, eu lucrez peste 6 luni pe an in Germania, îmi va fi ușor să trimit in țară televizor și să mă abonez. Plus că e gratis 6 luni. Antena de satelit am in țară. Sunt vorbitor de germană, aproape nativ, din bunici, și familia mea la fel.

Anonim

M-ar interesa și pe mine, oare poate fi cumpărat și activat online abonamentul HD Plus chiar din România, fara sa ai pe cineva care sa facă treaba asta în Germania?

Anonim

Important e daca merge din Romania... Semnal la satelit e suficient in Romania, dar nu stiu daca se activeaza si serviciul HBB TV in Romania pentru aceste canale. Trebuie verificat. Pana atunci, mai bine e solutia clasica, doar prin antena de satelit si modul CAM cu card.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile