vineri, 3 martie 2023

Televiziune de sport Ultra HD 4K dedicată curselor de Formula 1, lansată de Sky Marea Britanie

Operatorul de televiziune Sky din Marea Britanie a lansat o televiziune în format Ultra HD 4K HDR dedicată în totalitate curselor de Formula 1. Sky Sport F1 a mai fost disponibil în sezoanele anterioare, dar în format HD, cu unele transmisiuni live 4K selectabile prin meniul pop-up sau prin apăsarea butonului roșu. De aceasta dată însă, abonații la pachetul Ultra HD al operatorului britanic se vor putea bucura pe canalul 406 de pe Sky Q, Sky Glass și Sky Stream de o televiziune UHD, cu programe 24/7 din competițiile de Formula 1.

Curse de Formula 1 - Ilustrație decorativă realizată de HD Satelit România

Toate cursele, calificările și sesiunile de antrenamente din sezonul 2023 vor fi disponibile în 4K HDR HLG, începând cu Marele Premiu din Bahrain, care va avea loc în acest weekend. Serviciul de streaming Now va transmite de asemenea  în direct toate cursele de F1 din weekenduri, pentru cei cu un abonament Sky Sports, dar deocamdată doar în HD (Full HD pentru cei cu abonament Boost).

Pachetul Ultra HD de la Sky este disponibil în prezent cu două luni gratuite. Este nevoie de un televizor Sky Glass, Sky Stream sau un mediabox Sky Q cu o ieșire care acceptă 4K HDR. Abonații vor avea nevoie desigur și de un televizor 4K HDR HLG.

De asemenea, clienții se pot abona doar la Sky Sports F1, dacă nu sunt interesați de restul televiziunilor și evenimentelor sportive. În prezent, acesta costă 15 lire lunar în plus, față de abonamentul obișnuit.

Sky își difuzează conținutul în HDR HLG, la fel ca BBC iPlayer. Există o mulțime de alte programe sportive disponibile pe platformă, care sunt, de asemenea, furnizate la o foarte bună calitate a imaginii. Aceasta include meciurile de fotbal din Premier League care oferă și sunet surround Dolby Atmos.

Sky are drepturi exclusive de difuzare pentru toate cursele de F1, cu excepția Marelui Premiu al Marii Britanii, care va putea fi vizionat în întregime la televiziunea terestră pe Channel 4. Nu va fi însă în Ultra HD. Channel 4 va transmite de asemenea momentele importante ale fiecărei curse din acest sezon, datorită parteneriatului său de lungă durată cu Sky.

Desigur, la toate aceste pachete se vor putea abona doar cei care locuiesc în Marea Britanie, serviciul nefiind furnizat de operator în afara granițelor acestei țări.


3 comentarii despre subiectul „Televiziune de sport Ultra HD 4K dedicată curselor de Formula 1, lansată de Sky Marea Britanie”:
Anonim

Avem Digi 4K, așa că nu-i problemă.

Pavel

Aștept și în România prima televiziune de sport 4K, evenimente par a exista.

Anonim

În rețelele de cablu au apărut extraopțiuni care includ Eurosport 4K, dacă vă place.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile