marți, 22 august 2023

Documentarul "Jane Goodall și cimpanzeii salvați din Congo", pe 27 august la Viasat Nature România

Acest documentar, realizat pe parcursul unui an, prezintă povestea impresionantă a adăpostului fondat de Dr. Jane Goodall în Republica Congo destinat cimpanzeilor orfani. În acest loc, se pregătește un grup select de cimpanzei, cei mai potriviți pentru a fi reintroduși în natură. Documentarul va fi transmis în întregime de Viasat Nature România pe 27 august, între orele 14:50 și 19:10, precizează televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.


Cimpanzei Congo - Imagine remisă in comunicat de către Viasat Nature România (copyright ZDF) pentru publicare pe HD Satelit

Cu toate acestea, procesul de reacomodare nu este simplu, deoarece aceste animale nu au experiența necesară vieții într-o pădure reală și nu sunt conștiente de pericolele care le așteaptă. Trebuie să parcurgă un lung proces de învățare înainte ca îngrijitorii să fie convinși că reintroducerea în natură va fi un succes. Documentarul surprinde eforturile cimpanzeilor de a deveni un grup coeziv, pregătit să trăiască în mediul său natural. Această poveste captivantă este completată de cercetări științifice avansate și interviuri cu experți, inclusiv cu Dr. Jane Goodall. Se oferă astfel o perspectivă asupra vieții din sanctuar și lupta constantă a acestei specii pentru supraviețuire, sub atenta supraveghere a personalului dedicat al adăpostului. 

Privind în lumea Dr. Jane Goodall


Născută la 3 aprilie 1934, Dr. Jane Goodall și-a început călătoria în Londra, însă inima ei a fost captivată de sălbăticia Tanzaniei. Cu o pasiune imensă pentru animale, a început o expediție revoluționară pentru a studia cimpanzeii în mediul lor natural. Ajungând în Tanzania în 1960, a demarat o odisee științifică care a redefinit cercetarea faunei sălbatice. Într-un timp scurt, a înființat Centrul de cercetare Gombe Stream, care rămâne o referință în studiul cimpanzeilor.

În dialog cu Dr. Jane Goodall


Reflectând asupra propriei sale călătorii, Dr. Goodall își amintește: „La zece ani, visam să trăiesc cu animale sălbatice în Africa și să scriu despre ele”. Cu sprijinul necondiționat al mamei sale și în pofida scepticismului altora, la 26 de ani, ajungea în Parcul Național Gombe Stream, gata să sfideze convențiile și să exploreze necunoscutul. Abordarea ei inovatoare, care a implicat numirea cimpanzeilor și recunoașterea personalităților și emoțiilor lor, a oferit perspective revoluționare asupra acestor animale, demonstrând calități anterior considerate specifice numai oamenilor.

Detalii despre documentar

Data difuzării: 27 august, de la 14:50 
Numărul de episoade: 6 x 60 minute
Gen: Documentar, natură, știință 
Titlu original: Rescued Chimpanzees of the Congo with Jane Goodall 
Anul producției: 2022

Promoționalul video poate fi vizionat dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Documentarul "Jane Goodall și cimpanzeii salvați din Congo", pe 27 august la Viasat Nature România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile