marți, 12 decembrie 2023

"Iarna misterelor" din ianuarie, la HISTORY Channel

În ianuarie, pe HISTORY Channel se va difuza seria „Iarna Misterelor”, care explorează diverse mistere ale lumii. Seria include „Misterul Aurului Dacic”, unde actorul Paul Ipate și exploratoarea Simina Cernat pornesc în căutarea comorilor dacice pierdute. De asemenea, actorul Marcel Iureș va fi prezent în „Enigmele României”, unde investighează diverse enigme nerezolvate. În „Inexplicabil”, actorul William Shatner explorează aspecte neobișnuite ale lumii, în timp ce în „Blestemul Insulei Oak”, frații Lagina investighează o insulă misterioasă. Programul include și „Vânătorii de mistere”, un grup determinat să dezvăluie adevărul din spatele miturilor și legendelor. Informații suplimentare, remise printr-un comunicat de către History Channel pentru publicare pe HD Satelit România, sunt disponibile mai jos.

"Iarna misterelor" din ianuarie - Imagine remisă în comunicat de către HISTORY Channel pentur publicare pe HD Satelit România

Seria documentară "Misterul Aurului Dacic" (Parte din 'Iarna Misterelor') va fi difuzată începând cu 1 ianuarie, în fiecare luni, de la ora 21:00. Această serie, compusă din trei episoade de câte 60 de minute fiecare, explorează istoria aurului din Dacia, regiune cucerită de romani acum aproximativ 2000 de ani. Această zonă era cunoscută pentru abundența aurului, care putea fi găsit în diverse locuri, de la râuri la defileuri și vârfuri de munte. Seria urmărește călătoria a doi exploratori, Paul și Simina, care călătoresc de la Roma antică la Munții Orăștie și râurile din jurul Sarmizegetusei. Ei se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur, investigând terenurile unde astăzi se găsesc unele dintre cele mai mari rezerve de aur din Europa. În căutarea lor, Paul și Simina explorează grote, râuri, păduri, mine abandonate și folosesc tehnologie cu infraroșu. Documentarul include interviuri cu istorici care au studiat aurul, artefactele, bijuteriile, monedele și comorile dacice. Aceștia caută să răspundă la întrebări precum modul în care 160 de tone de aur au fost transportate pe o distanță de peste 1.000 de kilometri prin ținuturi sălbatice, în urmă cu 2000 de ani. Seria include și discuții cu experți internaționali despre tezaurul nedescoperit și despre istoria triburilor dacice. Reconstituirile istorice încearcă să readucă la viață evenimentele și mitologia Daciei Antice. Documentarul invită publicul să se alăture actorului Paul Ipate și aventurierei Simina Cernat în această călătorie documentară în trei părți, în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete și a legendelor despre blestemele care au lovit pe cei care au săpat prea adânc."

"Vânătorii de mistere", cunoscut original ca "Truthseekers", va fi difuzat din 1 ianuarie la ora 22:00, cu un format de 12 episoade a câte 60 de minute fiecare. Seria explorează civilizații, evenimente și obiecte istorice, analizând cum miturile și legendele au evoluat în timp și au devenit subiecte de interes pentru cei pasionați de descoperirea adevărului.

Începând cu 10 ianuarie, în fiecare miercuri la ora 23:00, va fi prezentat serialul "Enigmele României", parte a seriei "Iarna Misterelor", în care actorul Marcel Iureș investighează diverse enigme nerezolvate. Acesta se concentrează pe aspecte precum istorie, geologie, castele, crime, fenomene cerești, tulburări mentale și ritualuri religioase ascunse. Cele șase episoade de câte 30 de minute fiecare vor explora mistere din istoria României, precum căutarea unor tablouri furate și misterul iahtului Ostara.

"Mistere nedeslușite" (titlu original "Ultimate Mysteries") este un serial de televiziune ce se difuzează marți și miercuri, începând cu ora 22:00. Serialul, constând din 10 episoade de câte 60 de minute fiecare, examinează cazuri misterioase care nu au fost încă elucidate, oferind o analiză detaliată a poveștilor și teoriilor asociate. Se prezintă noi informații și descoperiri care aruncă o lumină nouă asupra acestor cazuri, acoperind subiecte precum disparițiile Ameliei Earhart și a lui D.B. Cooper, activitatea de la ferma Skinwalker, Zona 51 sau Triunghiul Bermudelor. Fiecare episod îmbină interviuri cu experți, imagini de arhivă și reconstituiri, prezentând și teorii contradictorii pentru a permite telespectatorilor să-și formeze propriile opinii.

"Blestemul insulei Oak", sezonul 11 (titlu original "The Curse of Oak Island"), va începe sa fie difuzat marți, 9 ianuarie, de la ora 22:00, și include 26 de episoade de 60 de minute fiecare. Seria urmărește legenda unei comori ascunse pe insula Oak, care datează din jurul anului 1700. De-a lungul a două secole, numeroși aventurieri, inclusiv președintele american Franklin D. Roosevelt și actorul John Wayne, au fost atrași de misterul comorii. În ciuda eforturilor și cheltuielilor mari, comorile insulei rămân ascunse, cu șase persoane pierzându-și viața în căutarea acestora. În noul sezon, Rick și Marty Lagina, împreună cu echipa lor, continuă să exploreze insula Oak, descoperind obiecte istorice importante pentru America de Nord.

Sezonul 4 al seriei "Cum explici asta?"("The Proof Is Out There"), format din 10 episoade a câte 60 de minute fiecare, va începe sa fie difuzat pe data de 17 ianuarie, începând cu ora 21:00. Această serie se concentrează pe investigarea unor fenomene misterioase și legende ale unor creaturi enigmatice, cum ar fi Bigfoot, OZN-uri, sunete apocaliptice, mutanți subacvatici și diverse teorii. Sub îndrumarea gazdei Tony Harris, un jurnalist experimentat, serialul urmărește să găsească răspunsuri prin cercetări aprofundate, fără a accepta informațiile la prima vedere. Echipa emisiunii se dedică identificării surselor, deseori anonime, ale acestor înregistrări, diferențiind între materialele autentice și cele neadevărate, punând accent pe prezentarea dovezilor.


Un comentariu despre subiectul „"Iarna misterelor" din ianuarie, la HISTORY Channel”:
Anonim

History Channel ,THE BEST!Bănuiesc că seria"Misterul aurului dacic" este o redifuzare,a căutărilor( fără multe clarificări, de altfel) ale protagoniștilor seriei.Dar aștept CU NERĂBDARE celelalte seriale anunțate,desigur No.1 va fi "The curse of Oak Island"în care TREBUIE să se afle soarta comorii îngropate acolo de 228 ani .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile