luni, 13 decembrie 2010

Agro Channel, o nouă televiziune în România

CNA a analizat solicitarea societăţii Valtec Media Broadcasting SRL Corbeanca/Ilfov de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru televiziunea cu profil agricol Agro Channel.


La CNA au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai televiziunii, printre care şi Bogdan Tudor, directorul general al Agro Channel şi cel care deţine 10% din acţiunile societăţii Valtec Media Broadcasting SRL, care va opera noul post TV. Ceilalţi doi acţionari ai Agro Channel sunt Narcis Someşfălean - 80% şi Adrian Nedelcu - 10%.

Agro Channel va fi un post de televiziune tematic, dedicat agriculturii şi satului românesc. În grila de programe se vor regăsi emisiuni de interes pentru dezvoltarea mediului rural şi a fermierilor, în condiţiile în care agricultura este principala activitate a locuitorilor de la sate.

Potrivit lui Bogdan Tudor, directorul general al Agro Channel, televiziunea va urma modelul unor canale cu profil agricol din Argentina.

"Cea mai dezvoltată agricultură este în America de Sud, mai ales în Argentina. Există în Argentina nişte posturi de televiziune cu acest profil. Am luat acel model. Celelalte ajustări sunt pe specificul românesc. Credem că se pretează la economia României. Nu o putem considera o afacere de la început, ci o investiţie", a explicat Bogdan Tudor.

Publicul ţintă al Agro Channel este format din populaţia cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani. Principalele categorii vizate de noua televiziune sunt: agricultorii, muncitorii agricoli, intelectualii de la sate, oficialităţile, oamenii de afaceri din mediul rural şi elevii.

Agro Channel va difuza programe de informare (40%), programe educative, culturale şi religioase (10%), filme (5%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (25%), publicitate şi teleshopping (20%). Agro Channel va emite programe 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână.

Televiziunea va transmite programe producţie proprie - 80% şi producţii audiovizuale ale altor producători - 20%. În acest sens, Agro Channel intenţionează să realizeze un parteneriat cu Trinitas, televiziunea Patriarhiei Române, pentru a retransmite duminica, în direct, liturghia.

Investiţia iniţială în Agro Channel este în jur de 100.000 de euro. "Avem un contract lunar, pe trei ani de zile, cu o televiziune care nu mai funcţionează, de la care folosim studiourile şi spaţiile pentru redacţie, aflate la Corbeanca", a explicat Bogdan Tudor.

Reprezentanţii televiziunii au spus că estimează să aibă venituri din exploatare de peste 3,8 milioane de lei, până în august 2011.

Bogdan Tudor a precizat că televiziunea ar putea emite şi în Republica Moldova.

Televiziunea este retransmisă pe reţelele companiei de telecomunicaţii RCS&RDS, în momentul de faţă existând o înţelegere în acest sens.

Daca doriti sa vizionati si online acest program de televiziune, aveti aici link: LIVE


Niciun comentariu despre subiectul „Agro Channel, o nouă televiziune în România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile