duminică, 23 ianuarie 2011

Cryptoworks Irdeto a fost compromis definitiv ? ORF lupta impotriva pirateriei si site-urilor care o promoveaza

Într-un efort comun pentru a combate recentele hack-uri ale platformei DTH austriece ORF, operatorul platformei tehnice ( ORS ) şi Irdeto au pus in aplicare un nou ECM, necesar pentru a opri receptia cu receivere de satelit pirat. Ca urmare, peste 1,3 milioane de carduri inteligente trebuie să fie înlocuite.


În acelaşi timp, cele două părţi urmăresc site-urile şi forumurile care instruiesc telespectatorii cu privire la modul de a receptiona in mod pirat pachetul DHT respectiv si lupta sa le inchida.

Cu noul ECM ( Electronic Counter Measures ) recepţia ilegala ar trebui sa fie imposibilă. În fiecare săptămână, un nou cod va fi trimis la toate smartcardurile oficiale. Dar sunt necesare măsuri suplimentare pentru a asigura sistemul pentru viitor. Acest lucru se va putea face doar prin schimbul cardurior inteligente cu unele de generatie mai noua, în următoarele câteva luni.

ORS este compania din Austria care opereaza platforma DTH a televiziunii publice ORF. Recent, ORS a lansat platforma AustriaSat care foloseste aceeasi infrastuctura tehnica şi care este, de asemenea, considerata a fi afectata de hack.

Cand au aparut primele rapoarte despre hack, ORS a negat ca sistemul a fost compromis. Acum insa, operatorul a confirmat acest hack. "Este adevărat că sistemul ORF Digital a fost atacat de hackeri," a declarat purtătorul de cuvânt al ORS, Michael Weber, serviciului de ştiri online Futurezone.at. "Ei au contrafacut ilegal cheile de pe cardurile de client."

Trei generatii mai vechi de carduri Cryptoworks Irdeto ( fostă Philips Cryptworks ) sunt afectate de hack. Acestea sunt din generaţia Cryptoworks 4, 5 şi 6.  Aceste smartcarduri au fost oferite spre folosire în perioada 2003 şi 2006.

În scopul de a asigura anularea acestui hack, aceste carduri trebuie să fie înlocuite, mai ales ca acestea nu vor mai funcţiona după actualizarea de securitate care va fi facuta sistemului. Nu este neobişnuit pentru cardurile inteligente sa fie sparte de hackeri după câţiva ani, iar o perioadă de 5-6 ani de rezistenta este de fapt destula de bine.

Generaţiile mai noi de carduri nu vor fi afectate. Aproximativ 1,8 milioane de astfel de carduri noi au fost vândute. Irdeto a achiziţionat licenta Cryptoworks de la Philips, în ianuarie 2006. Tehnologia Cryptoworks este complet diferită de tehnologia de bază Irdeto, care este folosita în cadrul altor companii de televiziune si care nu a fost afectata de atac.

Sursa: http://www.broadbandtvnews.com/


Niciun comentariu despre subiectul „Cryptoworks Irdeto a fost compromis definitiv ? ORF lupta impotriva pirateriei si site-urilor care o promoveaza”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile