marți, 1 februarie 2011

DigiPlay - RCS RDS a lansat in teste televiziunea prin protocol IP

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom locali, a lansat în luna ianuarie în aproximativ 10 oraşe, printre care şi Bucureşti, servicii de tv prin protocol IP, intrând astfel în competiţie cu Romtelecom, singura companie care mai oferea la nivel naţional acest tip de servicii.

Prin platforma tv prin protocol IP, denumită DigiPlay, operatorul livrează serviciile TV prin intermediul conexiunii la internet, la care se conectează un echipament special.

Potrivit datelor comunicate de operatorii din call-center-ul RCS&RDS serviciul DigiPlay al companiei a fost lansat, în teste, în oraşele Oradea, Timişoara, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti.

Testele cu serviciul tv prin protocol IP nu sunt disponibile în toate zonele din oraşele menţionate mai sus, potrivit datelor furnizate de operatorii RCS&RDS, disponibilitatea fiind dictată în primul rând de stadiul de dezvoltare al infrastructurii companiei. În Bucureşti, spre exemplu, potrivit datelor publicate de unii utilizatori ai companiei pe forumul Softpedia, prioritate ar avea abonaţii care locuiesc în zone cu case, unde RCS&RDS şi-a extins recent reţeaua de fibră optică.

Operatorii din call-center au răspuns însă favorabil şi întrebărilor puse de abonaţi ai companiei care locuiesc la bloc în zone acoperite de RCS&RDS, aşa cum este Şoseaua Mihai Bravu. Clienţii companiei sunt instruiţi să depună cereri pentru instalarea serviciului la casieriile companiei. "În cel mult trei zile serviciul tv prin protocol IP poate fi instalat", potrivit datelor furnizate de operatorii din call-center. Pe de altă parte, potrivit mesajelor postate de abonaţi ai RCS&RDS din mai multe localităţi unde serviciul DigiPlay se află în teste, compania instalează DigiPlay doar la clienţii care deţin televizoare HD.

Echipamentele nu sunt livrate prin casierii ci sunt instalate exclusiv de echipele RCS&RDS. Potrivit datelor publicate pe internet de utilizatori care testează deja DigiPlay, grila include 113 posturi TV. Clienţii pot achiziţiona şi pachete suplimentare de programe, la fel ca în cazul celorlalte platforme de televiziune, prin cablu sau satelit.

În perioada de teste, clienţii RCS&RDS trebuie să achite doar 10 lei pe lună, chiria pentru decodorul tv prin protocol IP.

Potrivit speculaţiilor care circulă pe mai multe forumuri de pe internet, printre care şi Softpedia, preţul pachetului de bază pentru serviciul DigiPlay va fi de 25 de lei (TVA inclusă), cât costă şi pachetul de bază pentru serviciile de cablu TV analogice sau digitale.

În ceea ce priveşte data lansării unei oferte comerciale pentru platforma tv prin protocol IP DigiPlay nu există date clare, iar zvonurile care circulă pe piaţă dau ca termene "sigure" de lansare şi luna februarie, şi toamna anului 2011 şi anul 2012. Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze datele care circulă pe piaţă.

Următoarele oraşe în care ar putea fi lansat, în teste, serviciul tv prin protocol IP sunt Constanţa, Braşov, Sibiu, Cluj, Târgu Mureş.
RCS&RDS poate oferi astfel un număr mai mare de programe TV, inclusiv în format HD, iar platforma ar putea permite şi introducerea unor servicii cu plată precum închirierea de filme.

RCS&RDS a început testele în urmă cu mai bine de un an, însă în această lună operatorul a extins rapid serviciul în mai multe oraşe, semn că oferta comercială ar putea fi lansată curând.

Compania românească RCS&RDS, controlată de omul de afaceri orădean Zoltan Teszari, a instalat în doar trei zile echipamentele necesare lansării în teste a platformei tv prin protocol IP DigiPlay, potrivit relatărilor publicate pe internet de membri ai echipei tehnice care participă la implementarea la nivel naţional a proiectului.

"Nici nu ai idee ce desfăşurare de forţe a pus la bătaie RCS. Când s-a zis: daţi drumul la Bucureşti era miercuri. Astăzi este vineri şi se uită lumea la televizor", relatează, pe forumul Softpedia, unul dintre oamenii implicaţi în poroiectul tv prin protocol IP al RCS&RDS. Potrivit datelor de pe site, coroborate cu informaţiile furnizate de call-centerul RCS&RDS, cele relatate pe site au avut loc săptămâna trecută. Duminică, 30 ianuarie, operatorii de la call-center-ul din Bucureşti al RCS&RDS spuneau că sistemul tv prin protocol IP a fost lansat "în urmă cu două zile" şi ofereau deja instrucţiuni privind modalitatea de a obţine serviciul.

"Serviciul este în teste şi poate fi instalat cu achitarea unei chirii de 10 lei pe lună pentru receptorul tv prin protocol IP. Nu avem o ofertă comercială oficială, dar un anunţ va fi făcut în perioada următoare", potrivit datelor furnizate de operatori din call-center-ul RCS.

RCS&RDS, companie controlată de românul Zoltan Teszari, este numărul unu pe piaţa locală de internet şi servicii TV. RCS colaborează cu compania locală Crosspoint pentru instalarea platformei tv prin protocol IP.

Sursa: http://www.zf.ro/


5 comentarii despre subiectul „DigiPlay - RCS RDS a lansat in teste televiziunea prin protocol IP”:
Anonim

Am primit si eu oferta IPTV, l-am instalat de curiozitate. Calitatea imaginii e ok, nu exista cine stie ce downtime. Insa STB-ul si softul de pe el este o mare porcarie. Mai slab decat celalate decodoare HD sau soft-ul unui TV de duzina.

Anonim

salut , sunt interesat si eu de IPTV dar vreau sa aflu mai multe informatii de la cineva care il are deja instalat ; asadar rog daca cineva e dispus sa ofere niste raspunsuri la intrebari va las un ID de mess : iuli4u2003

Anonim

are cineva abonamentul fiberlink 2 si a luat si iptv? viteza la internet este afectata de stream-ul tv?

Anonim

da, pe full download scade undeva la 8 MEGA cand te uiti la un program HD

Anonim

stie cineva daca pretul pachetului de baza pentru iptv cel de 25 de ron potrivit speculatiilor cel putin ; este in plus fata de pachetul de baza actual de 25 ron sau daca ai deja pachetul de baza pe cablu analogic/digital nu il mai platesti inca odata si la iptv?

adica dupa perioada de teste vom plati 25 baza analogic +25 baza iptv +10 ron sau doar 25+10 ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile