marți, 1 februarie 2011

Dolce TV si UPC se lupta pentru meciurile din Liga 1

Dolce TV si UPC se lupta pentru meciurile din Liga 1. Pentru licitaţia pe care LPF o va organiza în curând se anunţă o luptă dură. Pe piaţa media se fac asocieri.

Fotbalul românesc a trăit în ultimii trei ani, dintre care doi de profundă criză financiară, din drepturile de televizare. Licitaţia organizată în 2008, câştigată de tandemul-surpriză RCS&RDS-Antena 1, a fost "mană cerească" pentru echipele din Liga I, care şi-au construit bugetele cu banii proveniţi de la televiziuni.

LPF a încasat pentru trei ani de contract o sumă astronomică, nejustificat de mare pentru calitatea slabă a meciurilor: 32 de milioane de euro pe sezon! Şi în acest an, licitaţia pentru drepturile TV ale Ligii I, care va avea loc luna viitoare, va avea parte de un participant-surpriză. Este vorba despre duetul format din UPC şi Dolce.

pierdut în ultimii trei ani, fiindcă nu a avut în grilă decât un singur post care a transmis meciuri din Liga I, canalul generalist Antena 1.

Mitică Dragomir vrea 36 de milioane de euro pe sezon

Unde a existat posibilitatea, abonaţii fie au fugit la RCS&RDS, rivalii UPC-ului, fie şi-au montat antene parabolice Digi TV. În acest moment, RCS&RDS are aproximativ 2,7 milioane de clienţi, iar UPC - 2 milioane de abonaţi.

Platforma de televiziune Dolce, care aparţine grecilor de la Romtelecom, şi-a deschis astă- toamnă canalul său de sport, Dolce Sport. Invizibil pentru cei mai mulţi dintre români, postul a cumpărat drepturile de transmisie pentru mai multe competiţii, cum ar fi Liga Campionilor la fotbal sau NBA. Pentru a arăta că este o forţă de luat în seamă pe piaţa televiziunilor de profil, Dolce Sport a transmis în 2011 Campionatul Mondial masculin de handbal.

Dolce vrea să dea acum două lovituri dintr-un foc: să intre în grila unui mare operator de cablu, UPC, şi să transmită meciurile din Liga I, "pâinea" microbistului român. "Voi scoate peste 120 de milioane de euro din drepturile TV, chiar dacă e criză", a anunţat, zilele trecute, Mitică Dragomir.

"Tartorul" de la ligă vrea ca preţul de pornire al licitaţiei să fie de 36 de milioane de euro, cu TVA inclus, pentru un singur sezon! LPF lucrează acum la caietul de sarcini, care va costa 40.000 de euro.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/upc-si-dolce-vor-meciuri-din-liga-i-919868.html


2 comentarii despre subiectul „Dolce TV si UPC se lupta pentru meciurile din Liga 1”:
Anonim

Parteneriat surpriză: Dolce şi postul naţional de televiziune cred în faptul că fotbalul le poate impune în cursa ratingurilor şi plănuiesc o alianţă pentru achiziţionarea drepturilor TV ale Ligii I

DigiSport şi GSP TV au realizat împreună o audienţă medie pe zi cât cea a Sport.ro în 2010. Pentru licitaţia în care vor fi scoase la vânzare drepturile pentru difuzarea partidelor din Liga I, nou-înfiinţatul canal DolceSport pregăteşte un parteneriat-surpriză cu TVR.

Cluburile de fotbal şi posturile TV de sport din România aşteaptă cu sufletul la gură licitaţia pentru dreptul de a transmite meciurile din Liga I începând cu sezonul viitor. Sumele vehiculate în lumea mass-media îi entuziasmează pe conducătorii echipelor de la noi, întrucât în acest an vor fi toate şansele ca pragul de 85 de milioane plus TVA stabilit în urmă cu trei ani să fie depăşit. O garanţie în acest sens este şi declaraţia preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care a spus răspicat că va scoate mai mulţi bani de la televiziuni, mizând pe 50 de milioane de euro pe sezon.

Noua apariţie în piaţa media de sport în 2010 a reprezentat-o postul DolceSport. Cu un conţinut mai degrabă firav în acest moment, reprezentanţii Dolce vor încerca să dea marea lovitură prin achiziţionarea drepturilor pentru Liga I. ProSport a aflat că această tentativă va fi susţinută de un posibil parteneriat cu TVR. Avantajul alianţei este dat de faptul că statul român are influenţă în ambele instituţii. Dolce este deţinută de Romtelecom, unde 45,99% din acţiuni sunt ale Ministerului Comunicaţiilor, în timp ce televiziunea naţională aparţine de drept statului. Principalul rival al coaliţiei Dolce - TVR rămâne DigiSport, postul RCS&RDS, chiar dacă nu este exclusă o apariţie surpriză, existând şi alţi jucători importanţi atât pe piaţa de cablu TV, cât şi pe cea de televiziune. În ceea ce priveşte actuala deţinătoare, este de urmărit evoluţia ei după ce recent agenţia de ratinguri şi analize de risc Moody's a schimbat perspectiva ratingului pentru compania de telecomunicaţii (RCS&RDS) de la stabil la negativ, din cauza evoluţiei slabe a veniturilor, planurilor agresive de investiţii şi incertitudinilor economice din România şi Ungaria.

Digi are şi planul B

În eventualitatea în care vor pierde licitaţia pentru Liga I, cei de la Digi au un plan de rezervă. Datorită investiţiilor făcute anii trecuţi, ei şi-au asigurat un portofoliu foarte bogat care cuprinde drepturile pentru Premier League, Primera Division, Serie A, Liga Campionilor la handbal şi Formula 1. În plus, postul celor de la RCS&RDS intenţionează în cazul unui eşec la licitaţia din martie să se reorienteze spre o altă competiţie de anvergură, Liga Campionilor.

Anonim

cred ca cea mai buna solutie ar fi ca postul care va transmite sa fie vizibil pentru cat mai multi romani! adica si domnul dragomir sa tina cont de telespectatori caci fara ei nu ar fi posibil incasarea atator milioane de euro!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile