duminică, 31 iulie 2011

O noua pozitie orbitala - Reteaua Eutelsat de la 3 grade Est

Eutelsat Communications raspunde cererii in continua crestere de pe piata de telecomunicatii video si date de banda larga, adaugand o noua pozitie orbitala comerciala la 3 grade Est. Pentru a extinde reteaua sa de sateliti, Eutelsat a selectat firma Astrium pentru a construi un satelit tri-band, care va spori şi diversifica resursele sale pentru pietele din Africa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi America de Sud. Denumit Eutelsat 3B, satelitul va opera în benzile C, Ku şi Ka şi va fi lansat la începutul anului 2014.


Pana la lansarea lui Eutelsat 3B, satelitul denumit Eutelsat 3A a fost plasat deja pe orbita în această lună, tot in pozitia orbitala de la 3 ° Est. Aceast satelit ofera utilizatorilor o acoperire puternica in Europa si Africa de Nord, fiind folosit, in afara de transmisiile tv, si pentru servicii GSM, reţele de date, conectivitate IP şi aplicaţii maritime.

Eutelsat 3B insa va adăuga capacitati de transmisie in trei benzi de frecvenţă, transmisii la care utilizatorii vor avea posibilitatea sa se conecteze folosind atat antene fixe, cat si mobile, asigurandu-se astfel flexibilitate maximă. Pe aceeasi platforma satelitara vor putea fi folosite atat transpordere Ku si C, cat şi transpondere Ka, utilizatorii avand posibilitatea sa selecteze banda de frecvenţă cea mai eficienta pentru tipul de servicii la care doresc sa aiba acces.

Cele 51 de transpondere ale Eutelsat 3B vor fi configurate după cum urmează:

Până la 30 de transpondere in banda Ku vor fi conectate la un widebeam care va emite peste Europa şi Africa de Est. Un fascicul orientabil va adăuga de asemenea o mai mare flexibilitate, cu acoperire posibilă chiar si in America de Sud sau regiunile africane. Aceaste transpordere vor fi folosite pentru tansmisii video, atata de catre retele corporative, cat si cele care vor avea nevoie de transmisii de date, precum si pentru alte transmisii cerute pe pieţele de telecomunicaţii.

Alte 12 transpondere in banda C vor fi conectate pentru a fi transmise printr-un fascicul pan-african, ca raspuns la cererea in crestere de capacitati de retransmisie pentru serviciile de telecomunicaţii din aceasta zona geografica.

9 transpordere in banda Ka vor fi conectate la antene de emisie orientabile, care vor acoperi in special Africa şi America de Sud, fiind folosite de marile corporatii din zona, dar si pentru a facilita accesul la internet.
Eutelsat 3B va fi un satelit bazat pe platforma Eurostar Astrium 3000. Cu o greutate 6 tone la lansare, satelitul va fi proiectat cu o speranta de viata de 15 ani.

Lista de transpordere active de la 3 grade Est o gasiti aici.


Niciun comentariu despre subiectul „O noua pozitie orbitala - Reteaua Eutelsat de la 3 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile