duminică, 17 iulie 2011

Un nou record de audienta in televiziunile romanesti - cel mai urmărit meci de box din istoria televiziunii în România

Bute versus Mendya a devenit cel mai urmărit meci de box din istoria televiziunii în România. Peste patru milioane şi jumătate de români au fost alături de Lucian Bute în meciul de sâmbătă seară, difuzat pe Pro TV, în care pugilistul şi-a apărat pentru a opta oară titlul de campion mondial, informează postul TV.

În minutul de aur al meciului, 23.21, peste patru milioane şi jumătate de telespectatori la nivelul întregii populaţii a României au urmărit meciul difuzat de Pro TV, care a înregistrat atunci pe întreg publicul din mediul urban 24,5 puncte de rating şi 63,3 procente din cota de piaţă.


Meciul de titlu mondial, difuzat de Pro TV, pe care Bute l-a disputat cu francezul Jean Paul Mendy, în intervalul orar 23.19 - 23.34, a înregistrat pe întreg publicul din mediul urban o medie de audienţă de 22,5 rating şi 58,7 procente din cotă de piaţă, de peste 10 ori mai mult decât Antena 1, care a înregistrat doar 2,1 puncte de rating şi 5,5 procente din cota de piaţă, iar pe publicul comercial, Pro TV a înregistrat 22,9 puncte de rating şi 62,2 procente din cota de piaţă.

Întreagă Gală "Campion pentru România", difuzată de Pro TV în intervalul orar 20.43 - 23.53, a fost lider detaşat de audienţă, cu o medie pe întreg publicul din mediul urban de 15,1 puncte de rating şi 42,2 procente din cota de piaţă faţă de următorul clasat, Antena 1, care a înregistrat 2,8 rating şi 7,8 procente din cota de piaţă.

Aproape trei milioane de telespectatori la nivelul întregii populaţii a României au urmărit timp de mai bine de trei ore întregul program dedicat Galei Bute, în care au mai câştigat prin KO românii Bogdan Dinu şi Viorel Simion.

Meciul lui Lucian Bute de la Pro TV a fost pentru români cel mai important eveniment sportiv din ultimii ani, înregistrând o cotă de piaţă mai mare decât aceea a celor mai mari evenimente sportive ale lumii, Finala Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, Olanda-Spania, şi cea din 2006, Italia-Franţa.

Bute versus Mendy a fost cel mai urmărit meci de box din istoria măsurată a televiziunii în România, mai precis din 2001, pe locul al doilea clasându-se duelul Leonard Doroftei versus Raul Balbi, din ianuarie 2002, când Pro TV a înregistrat 11,9 puncte de rating şi 31,1 procente din cota de piaţă pe întreg publicul din mediul urban.

Sursa: http://www.mediafax.ro/ cultura-media/bute-versus-mendy-cel-mai-urmarit- meci-de-box-din-istoria-televiziunii-in-romania-8477043/


Niciun comentariu despre subiectul „Un nou record de audienta in televiziunile romanesti - cel mai urmărit meci de box din istoria televiziunii în România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile