miercuri, 31 august 2011

Mai clar decat HDTV: BBC intentioneaza să utilizeze tehnologia "Super Hi-Vision"

BBC intentioneaza sa utilizeze tehnologia 3D şi "Super Hi-Vision" pentru transmisiile tv de la Jocurile Olimpice de la Londra. Noua tehnologie va oferi o calitate a imaginii de 16 ori mai buna decât transmisia HDTV actuala.

Roger Mosey, reprezentantul executiv BBC, a declarat reporterilor ca totusi va fi un experiment limitat la evenimentul sportiv respectiv.

BBC va testa, de asemenea, "Super Hi-Vision", o nouă tehnologie de radiodifuziune atât de avansata, incat este de aşteptat să fie prezenta în casele noastre abia peste un deceniu.

Trei ecrane de 15 metri vor fi amplasate in Anglia, incat trecatorii sa poata vedea la o claritate incredibila favoritii din competitia sportiva amintita.

"Când se vor uita la ecran vor avea exact senzatia ca sunt in tribune, pe stadion", a spus el. "Super Hi-Vision ar putea avea o mai buna perspectivă de evolutie si implementare pe termen lung decât tehnologia 3D, deoarece ofera senzatia de realitate totala a imaginii." 

BBC va difuza ( folosind aceasta noua tehnologie High Definition) inclusiv ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, dar deocamandata detine doar o singura camera video Super Hi-Vision. Aceasta camera video va oferi un cadru imens, incluzand intreg stadionul, ca si cum festivitatile de deschidere ar fi privite de spectator chiar de acolo, din tribune. Acesta camera video a fost deja testata pe diverse sporturi, cum ar fi baschetul si alte mari evenimente sportive.

Mosey a adăugat că firma Sharp lucreaza deja la un televizor cu diagonala de 215cm ( 85inchi ) , televizor care foloseste tehnologia Super Hi-Vision, dar că este puţin probabil ca acesta sa fie disponibila pe scară largă până în 2022.

Debutul acestei noi tehnologii este un evenimant care pentru BBC reprezinta aproape o traditie. Renumita televiziune este deschizatoare de drumuri in lumea tehnologiei televiziuniii , de obicei tot cu prilejul Jocurilor Olimpice.

Mosey a declarat că, din punct de vedere al istoriei televiziunii, BBC a fost prima televiziune care a difuzat in mod corespunzator Jocurile Olimpice, atunci cand acestea au fost gazduite la Londra, in 1948.

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Los Angeles, din anul 1984, BBC a fost prima televiziune care a folosit camere HDTV. Cu toate acestea, de abia editia de la Beijing din 2008 a constituit momentul cand BBC a devenit televiziunea ce a realizat prima transmisiune în HD a majoritatii evenimentelor sportive de la Jocurilor Olimpice.

Mosey a spus că prima Olimpiadă transmisa complet in 3D de catre BBC va mai avea insa de asteptat..
"Este corect să spun că va exista un compromis între 3D si HD," a spus el. "Noi nu vrem să fie afectat publicul larg care doreste HD , difuzand prea multe transmisii 3D, tehnologie care este inca in proces de maturizare".

Acum aproape un an, BBC a realizat prima transmisiune sportiva 3D, televizand pe BBC HD finala de Tenis Wimbledon .


Niciun comentariu despre subiectul „Mai clar decat HDTV: BBC intentioneaza să utilizeze tehnologia "Super Hi-Vision"”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile