marți, 13 martie 2012

Era receiverelor de cablu şi satelit se apropie de sfârşit ?

Aplicaţiile software vor înlocui în cele din urmă receiverele de cablu şi satelit stand-alone, prognozează Siemens. Acestea vor fi integrate direct în televizoare.

Siemens crede că receiverele vor mai fi la modă o perioadă, dar între timp se vor dezvolta aplicaţii complexe şi utile, cu înaltă securitate a sistemului de codare, EPG şi navigare uşoara", a spus Stefan Jenzowsky la conferinţa DVB WORLD 2012 de la Roma ( întâlnirea anuală a dezvoltatorilor standardelor de televiziune digitală ).

Firma germană se pare că se pregăteşte, la fel ca şi ceilalţi producători de tehnologie, să scoată la pensie conceptul de set-top box.

De asemenea, folosind o tehnologie capabilă să ruleze pe o serie de dispozitive, Jenzowsky a arătat că poate acţiona comenzi ca derulare înainte, pauza, play etc, folosind o tabletă şi un televizor "inteligent". Vizualizarea poate fi transferat la ecranul principal şi vice-versa.

"Prin folosirea unui astfel de dispozitiv", a spus Jenzowsky, "televiziunea ar fi capabilă să contracareze forţa conţinutului provenind de pe Internet, livrând într-un mod mai facil, şi aceasta, conţinut audio-video personalizat".

Reprezentanţii Siemens cred că principalele posturi de televiziune vor fi învinse, în timp ce firme de succes ca Google şi Facebook vor prelua piaţa de publicitate.

El a adăugat că un agenţii de publicitate, cum ar fi cei ai producătorilor de automobile, şi-au schimbat strategiile de marketing, orientându-se spre publicitatea online mai degrabă decât spre show-room-uri.

Aşadar, doar implementarea acestor tehnologii direct în televizoare şi renunţarea în viitor la clasicele receptoare separate, care oferă o parte din aceste facilităţi, dar la un cost suplimentar, ar fi singura şansă a televiziunii clasice, într-un viitor nu prea îndepărtat.


Un comentariu despre subiectul „Era receiverelor de cablu şi satelit se apropie de sfârşit ?”:
Anonim

FOARTE TARE!!! VA ASTEPTAM

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile