sâmbătă, 24 noiembrie 2012

S-a lansat televiziunea La Chaîne de la Fin du Monde

Iata ca pana la presupusul sfarsit al lumii, pasionatii de science-fiction mai au timp sa revada cele mai reusite filme cu tema apocaliptica.

La Chaîne de la Fin du Monde, o televiziune dedicată sfârşitului lumii, care ar urma să se întâmple pe 21 decembrie 2012, potrivit unor interpretări ale calendarului maya, a fost lansată în Franţa de canalul SyFy, deţinut de compania americană NBC Universal, a anuntat mediafax.ro.

Noua televiziune va oferi "o altă perspectivă asupra sfârşitului lumii" şi va emite timp de o lună de zile, până pe 21 decembrie, când "se presupune că va fi sfârşitul lumii".

La Chaîne de la Fin du Monde difuzează filme, seriale şi documentare, între care "Survivors", "Invasion", "The Body Snatchers", "War of the Worlds", "American Warships", dar şi o emisiune specială dedicată "sfârşitului lumii".

Noua televiziune este disponibilă exclusiv pe platforma CanalSat din Franţa.

NBC Universal este una dintre cele mai mari companii de divertisment din lume. În afară de televiziunea SyFy, NBC Universal operează în prezent la nivel internaţional şi alte canale, precum Diva Universal, Universal Channel, Movies 24 şi E! Entertainment.

Teoriile hollywoodiene despre sfârşitul lumii spun că în timpul solstiţiului de iarnă, pe 21 decembrie, va avea loc apocalipsa. Însă abordarea mercantilă şi turistică a evenimentului a fost denunţată de organizaţiile indigene din America Centrală şi Mexic, care au reproşat guvernelor şi antreprenorilor că au denaturat sensul acestei sărbători. Într-un interviu acordat AFP, liderul indigen Alvaro Pop a criticat interpretarea hollywoodiană a acestei date, care ar marca în realitate doar încheierea unui ciclu din calendarul maya.

Superstiţia care asociază data de 21 decembrie cu o profeţie care anunţă sfârşitul lumii s-a aflat într-adevăr la baza unei superproducţii americane, intitulată "2012", în timp ce mulţi oameni din lumea întreagă îşi construiesc adăposturi concepute pentru a rezista în faţa unor cataclisme.

În regiunea vizată - Mexic, Belize, Guatemala, Honduras şi Salvador -, schimbările din programul evenimentelor sunt constante, iar anulările sunt frecvente.

Pe lângă celebrările oficiale, grupurile indigene care descind din populaţia maya vor organiza propriile ceremonii în cinci situri şi în şase zone naturale considerate sacre în cultura lor.

Calendarul maya este alcătuit din 18 luni şi 20 de zile, plus "wayeb", o lună sacră de cinci zile. "B'aktun" este unitatea cea mai lungă din acest sistem şi echivalează cu 400 de ani. Marele ciclu conţine 13 B'aktun, adică 5.200 de ani.

Civilizaţia maya, localizată în nordul Americii Centrale, a cunoscut apogeul în intervalul cuprins între anii 250 e.n. şi 900 e.n., ce a fost urmat de o perioadă de declin, până în anul 1200 e.n. (perioada post-clasică), şi a dispărut definitiv după cucerirea spaniolă. Sursă parțială text: mediafax.ro

Prin satelit, televiziunea are urmatoarele date de receptie
( televiziunea va fi gasita sub numele de CHAINE EVENEMENT):

Astra 1H/1KR/1L/1M/2C @ 19.2° East
11856 V DVB-S/MPEG-2 27500 3/4
CanalSat France Mediaguard2 Nagravision3 Viaccess3.0 Viacess4.0 Viaccess5.0
 La chaine de la fin du monde on Canal + France clair CanalSat  170 120 Fre 8211


Niciun comentariu despre subiectul „S-a lansat televiziunea La Chaîne de la Fin du Monde”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile