miercuri, 27 februarie 2013

Internet Explorer 10 s-a lansat oficial pentru Windows 7

Microsoft a lansat cea mai recentă versiune de Internet Explorer pentru a mai mult de 700 de milioane de calculatoare personale, într-o încercare de a restabili browser-ul său printre cele mai bune mod-uri de a naviga pe Web.

Internet Explorer 10 va fi destinat oficial de acum și PC-uri care rulează Windows 7, versiunea cea mai utilizată a sistemului de operare Microsoft Corp pentru PC-uri.

O versiune preview a browserului Internet Explorer 10 a fost disponibilă pentru Windows 7 încă de la mijlocul lunii noiembrie 2012. Versiunea finală de Internet Explorer 10 va fi trimisă automat la toate calculatoarele cu Windows 7 care au setată opțiunea de a primi actualizări.

Internet Explorer 10 este destinat în primul rând pentru tablete și alte dispozitive cu touchscreen, inclusiv pentru un nou tip de PC-uri lansat de Microsoft.

Chiar dacă relativ puține PC-uri cu Windows 7 pot fi controlate prin touchscreen, Microsoft este încrezător că Internet Explorer 10 va avea succes pe scară largă, deoarece afirmă că încarcă site-urile 20 % mai rapid decât predecesorul său, după cum a declarat Ryan Gavin, director general Microsoft pentru respectivul browser de internet.

"Zeci de milioane de oameni au descărcat modul de previzualizare al IE10 pentru Windows 7", a declarat Gavin.

"Aproximativ 90 % dintre PC-urile cu Windows sunt setate să primească actualizări automate", a mai spus Gavin..

Ar putea dura câteva săptămâni înainte ca update-urile conținând Internet Explorer 10 să fie trimise la toate aceste computere. Internet 10 nu funcționează pe XP, Vista sau alte versiuni mai vechi de Windows.

Internet Explorer 10 este deja instalat pe computerele care rulează Windows 8, un makeover dramatic al sistemului de operare, care a fost lansat acum patru luni. Mai mult de 60 milioane PC-uri și alte dispozitive au licență Windows 8. Insă mai mult de 670 de milioane de calculatoare se bazează pe Windows 7.

Microsoft se bazează pe Internet Explorer 10 pentru a inversa tendințele recente de pe piața browserelor web.

Dupa unele estimari, browser-ul Chrome de la Google a înlocuit cu mare succes ]n ultimul timp browserul Internet Explorer.

Alte firme de cercetare susțin în continuare că Internet Explorer ramane cel mai utilizat pe scară largă, deși toate măsurile arăta că a pierdut cota de piață în favoarea Chrome, Mozilla Firefox și Safari de la Apple.

Noul browser web este cel mai recent dintr-o serie de produse pe care Microsoft le-a lansat în ultimele patru luni.

În afară Windows 8, Microsoft a lansat un computer tabletă denumit Surface, o actualizare a suitei de programe Office și o revizuire a serviciului său de e-mail, care acum se numește Outlook.com.

Microsoft afirmă că noile sale produse dovedesc că rămâne o companie care se aliniază celor mai recente tendințe tehnologice, chiar și la 38 de ani de la fondare.

Internet Explore 10 poate fi download și manual dând click aici, atât pentru Windows 7 ( 32 si 64 bits ), cât si pentru Windows Server 2008 R2 SP1 64 Bits, inclusiv in limba română.


Un comentariu despre subiectul „Internet Explorer 10 s-a lansat oficial pentru Windows 7”:
claudyt

super

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile