marți, 26 martie 2013

Când vom recepționa televiziune digitală terestră de la sârbi ?

Vecinii noștri din sud-vest au si ei probleme cu trecerea la televiziunea digitala terestra. Am asteptat cu nerabdare lansarea în Serbia a unor emitatoare puternice încă de anul trecut ( așa cum era programat ), receptionabile și în unele zone învecinate din Romania. Însă acestea nu au fost amplasate sau puse în funcțiune.

Deși în Serbia trecerea la televiziunea digitală terestră trebuia să se încheie în anul 2012, acest proces "este grav întârziat și nu va fi finalizat până la termenul limită din iunie 2015", a declarat Rasim Ljajic, ministrul de telecomunicații din Serbia.

Acesta a adăugat că până în prezent doar maxim 20% din proiectul de digitalizare terestră a fost realizat, în mare parte datorită sprijinului primit de la Uniunea Europeană.

El a mai spus că există fonduri în bugetul țării pentru finalizarea acestui proces, care ar trebui să coste mai puțin decât 75 milioane euro.

Totuși, Ministerul Telecomunicatiilor din Serbia are in plan ca până in iunie 2013 să finalizeze întocmirea completă a planului de tranziție, să modifice o ordonanță privind tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală terestră și să adopte o nouă lege pentru mass-media.


Niciun comentariu despre subiectul „Când vom recepționa televiziune digitală terestră de la sârbi ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile