joi, 21 martie 2013

HBO 3D vs 4K

"Tehnologia 3D cu ochelari este fără viitor, dar fără indoiala telespectatorii doresc 4K", a spus Bob Zitter, reprezentat al HBO. Așadar, HBO va promova tehnologia 4K, nu cea 3D.

Într-un discurs amplu intitulat "Tehnologia: catalizator pentru schimbarea în televiziune", el a menționat că tehnologia 4K este văzută ca fiind următoarea mare schimbare.

Cu toate acestea, pentru telespectatori trecerea la tehnologia 4K va avea o barieră greu de depășit, cea a diagonalei minime a televizorului.

Tehnologia 4K nu poate fi implementată pe ecrane mai mici de 60 inchi, pe cand tehnologia Full HD se poate. Și ținand cont că doar 25% din casele din SUA au televizoare cu tehnologie Full HD, cam câți vor vrea ecrane scumpe cu diagonala mare, cum sunt cele cu tehnologia 4K ?

Zitter a vorbit pe larg si despre HBO Go, proiectul acestui serviciu fiind dezvoltat acum cinci ani.

Tehnologia de distribuție video IP se dezvolta și apar mereu noi dispozitive compatibile.

De exemplu o casă din SUA are în medie 11 dispozitive conectate la internet, iar numărul acestora crește cu 30% pe an.

Teoretic, HBO Go este disponibil tuturor abonaților HBO fără costuri suplimentare și conținutul este format din mii de titluri.

Serviciul este disponibil acum si în afara Statelor Unite si Europei, in țările nordice și America Latină, precum și în Hong Kong.

HBO sa fost un pionier în tehnologie, fiind prima televiziune care a fost difuzată exclusiv în rețelele de cablu TV, prima televziune care a emis prin satelit ( in 1975 a difuzat „Thrilla in Manila”, meciul de box dintre Muhammad Ali și Joe Frazier ) și promotor al serviciilor digitale în 1992, precum si a celor HD în SUA, în parteneriat cu CBS.

HBO are in prezent 115 milioane de abonați în întreaga lume, dintre care 41 de milioane sunt în Statele Unite.


Niciun comentariu despre subiectul „HBO 3D vs 4K”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile