sâmbătă, 9 martie 2013

Microsoft DTV-DVD Video Decoder, cel mai stabil codec pentru DVB-Cards

Deseori am avut probleme de stabilitate cu diverse codecuri utilizate in software dedicat receptiei prin satelit ( in ProgDVB, DVB Viewer, DVBDream etc ).

Iata ca Microsoft a realizat un update ( KB2670838 ) pentru Windows 7 SP1, care aduce un nou codec imbunatatit, denumit Microsoft DTV-DVD Video Decoder.

Codecul decodează Baseline, Main, si High profiles până la level 5.1, dar si rezolutii pana la 2048 × 1200 pixeli, precum si DXVA version 2.

Mai exact, updateul face imbunatatiri pentru:

Direct2D
DirectWrite
Direct3D
Windows Imaging Component (WIC)
Windows Advanced Rasterization Platform (WARP)
Windows Animation Manager (WAM)
XPS Document API
H.264 Video Decoder
JPEG XR codec

 
Codecul in sine nu face postprocesari importante ale imaginii, ci o reda in modul nativ. Imaginea se va vedea exact cum e trimisa de la studio, fara imbunatatiri. Asadar, e posibil ca unele programe de televiziune SD cu bitrate foarte mic sa se vada mai prost decat cu alte codecuri. Dar nu e problema codecului ca respectivele programe sunt transmise cu bitrate mai mic decat pe Youtube.

Insa evitarea acestor postprocesari face codecul foarte rapid si stabil. Programele tv sunt schimbate mai repede, softwarele DVB nu se mai blocheaza sau framenaza in anumite situatii, consuma mai putine resurse, imaginea e mai fluenta etc. Efectiv ai senzatia ca utilizezi un receiver dedicat ( set-top-box ) si nu o placa de receptie DVB-S.

Asadar, va propunem sa testati stabilitatea software-ului dvs. preferat de receptie DVB-S / DVB-S2, folosind si acest codec updatat.

Daca ati ratat update-ul KB2670838 pentru Windows 7 SP1 ( compatibil si cu Windows Server 2008 R2 SP1), il puteti downloada de aici.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft DTV-DVD Video Decoder, cel mai stabil codec pentru DVB-Cards”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile