miercuri, 20 martie 2013

Orange România lansează televiziune... mobilă ?

Orange Romania a obtinut in data de 11 martie 2013 dreptul de a furniza servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare prin intermediul retelelor radio celulare publice ( de tipul Mobile TV DVB-H), au declarat reprezentantii ANCOM.

Deci Orange poate sa emită televiziune prin reteaua sa mobilă?

"Ca urmare a notificarii transmise de catre ANCOM, ORANGE ROMANIA S.A. a obtinut, incepand din data de 11 martie 2013, dreptul de a oferi servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare prin intermediul retelelor radio celulare publice (tip Mobile TV), ANCOM eliberand in acest sens un certificat-tip. Conform procedurii de autorizare generala stabilita prin Decizia presedintelui ANCOM nr.987/2012 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice, orice persoana care intentioneaza sa furnizeze retele publice de comunicatii electronice sau servicii de comunicatii electronice destinate publicului are obligatia sa transmita ANCOM o notificare cu privire la aceasta intentie, cel mai tarziu in ziua inceperii activitatii. Aceasta notificare confera solicitantului dreptul de a furniza retelele sau serviciile pentru care s-a autorizat, nu insa si obligatia de furnizare propriu-zisa a acestora. In ceea ce priveste data lansarii comerciale a retransmisiei serviciilor de programe media audiovizuale liniare catre utilizatorii finali, va recomandam sa va adresati direct societatii ORANGE ROMANIA S.A", au precizat oficialii ANCOM. Retelele radio celulare publice (tip Mobile TV) folosesc tehnologii precum DVB-H, LTE broadcast - multicast."

Deci Orange România va lansa DTH prin satelit sau televiziune mobilă ? Sau vor fi lansate ambele? Și in ce ordine ?

Si apropo, DVB-H ( televiziunea mobila ) poate coexista cu DVB-T ( televiziunea digitala terestra ) in acelasi multiplex, deci ? :)

De asemenea, lansarea televiziunii mobile de la Orange ar confirma inca o dată ca implementarea televiziunii terestre digitale "normale" va fi făcută direct in DVB-T2, din cauza micsorării spectrului de frecvente, segmentat de intervalul ce va fi utilizat de catre televiziunea mobilă.


4 comentarii despre subiectul „Orange România lansează televiziune... mobilă ?”:
Cosmin07

in alte stiri despre acest subiect se vehiculeaza ca ar fi un dth in toata regula cu transmisie pe tv nu prin telefonie mobila...vom vedea

Anonim

Cred ca va fi gen Seenow. Sa uzim numai de bine,vom vedea

Anonim

Am inteles ca vor fi receptoare cu linux si android care vor putea merge si prin internet? Pai daca nu este retea 4g ce garantie am eu ca nu face pauze, mai ales daca sunt mai multi abonati pe o antena?

Geo

Androidul e tot o varianta de Linux. De ce va ganditi doar la telefoane mobile cand vorbim de Android ?!

Pot sa fie ( si exista receivere de satelit, de cablu, poate chiar terestre etc ) care au sistem de operare Android.

Semnalul vine de la satelit si de la cablu sau DVB-H ( care e un fel de DVB-T, nu 4G ).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile