marți, 12 martie 2013

"Superstițiile" pasionatului de electronice

Haideti sa va prezint "superstițiile electronice" pe care le-am descoperit in câtiva zeci de ani de hobby pentru diverse dispozitive ( receivere de satelit, televizoare, antene de satelit, dvix playere, console de jocuri etc ). Daca mai aveti si dvs. alte astfel de superstiții, vă invit cu cea mai mare plăcere să le adăugați la comentariile articolului.

"Nu pune paharul cu suc sau ceașca de cafea lânga laptop sau alt dispozitiv apropiat"

"Nu lăsa cățelul să se joace cu cablul de alimentare când faci update si nu il scoate nici tu din priză"

"Nu e bine sa faci update de firmware ziua, ci mai bine noaptea, când sansa de a cădea rețeaua electrica e mai mică ( desi teoretic ar fi invers, totuși de obicei rețeaua naționala electrică pică mai des ziua)"

"Nu e bine să faci update de soft la aparatul unui vecin, care te-a chemat că stii tu mai bine, dacă nu stii. Și chiar dacă știi, mai bine explică-i cum se face, dacă nu vrei să ai șansa îi cumperi unul nou".

"Daca faci update de pe stick, e bine sa il formatezi din nou înainte de a copia pe el firmware-le nou".

"Nu e bine să folosești aparate electronice cât timp sunt furtuni cu descarcari electrice puternice sau apropiate, si nici chiar dupa aparenta incetare a furtunii, inainte de a trece 15 minute după ultimul fulger."

"Daca locuiesti la casă și vecinul foloseste un aparat de sudură, e bine să eviti folosirea electronicelor, mai ales daca apar fluctuații de tensiune când vecinul sudează cu voioșie."

"Nu e bine să lasi calculatorul, consola de jocuri sau laptopul ( si in general orice are ventilatoare ) necurațate de praf mai mult de o jumatate de an ( hai cu indulgență un an )."

"Nu roti antena parabolică până o lovești de gard sau zid, mai bine pune-i niste limite electronice, dacă stii cum, altfel s-ar putea sa iasă fum".

"E bine să deconectezi cablul care intră de la LNB in receiver, dacă e furtuna cu descarcari electrice puternice, iar tu ai antena parabolica pe acoperisul blocului."

"Nu prea e bine să conectezi cabluri si mufe cât timp aparatele electronice sunt sub alimentare 220V."

"Nu lega sârma de uscat haine de antena clasică terestră, conectată la televizorul cu tub catodic."

"Nu e bine să lași televizorul pornit noaptea când dormi sau cand esti plecat o lungă perioadă de acasă."

"Nu e bine să muți un televizor singur sau cu cablul atârnând după el, si in nici un caz să il plimbi pe scări."

"Nu lăsa rețeaua wireless de la router fără parola, dacă nu vrei să te miri de ce îți merge greu câteodată internetul wireless sau sa te trezesti cu autoritatile la poarta pentru nu stiu ce infracțiuni facute de pe IP-ul tău, mai ales dacă locuiesti in zone cu multe magazine/baruri vecine."

"Nu asculta nimic din ce am spus, sunt doar niste superstiții. Sau poate nu ?" :)


Niciun comentariu despre subiectul „"Superstițiile" pasionatului de electronice”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile