sâmbătă, 13 aprilie 2013

Aplicație Android pentru detectarea poziției emițătoarelor digitale terestre

Există aplicatii pentru telefoanele cu Android care va ajută sa aflati pozitia emitatoarelor de televiziune digitală terestra ( DVB-T, DVB-T2 ), puterea de emisie a emitatoarelor respective, frecventele de emisie si/ sau directia orientarii antenei, in functie de pozitia dvs. geografica si altitudinea unde doriti sa amplasati antena DVB-T. Una dintre aceste aplicatii o vom prezenta in cele ce urmează.


DVBTMAP.eu vă ajută să aflați pozitia emițătoarelor digitale terestre, in functie de locatia dvs. ( folosind GPS-ul, locatia IP-ului sau o adresa introdusa manual ) si va afiseaza, in functie de filtrele alese de catre dvs ( distanta, putere minima etc ) ce emitatoare puteti receptiona si care este directia acestora, folosind si un indicator tip sageata.

Am testat-o setand distanta maxima 200 km si semnal minim 0 db si ne-a aratat ca emitatorul digital terestru cel mai apropiat este cel de la Sibiu, precum si pozitia acestuia pe harta, dar si directia in care trebuie orientata antena. Dand click pe semnul locatiei acelui emitator , ne-au fost afisate si datele de receptie ale mux-urilor digitale.

Bineinteles, cand am setat aplicatia  pe un semnal la limită (35 dBµV ), nu a gasit nici un emitator, locatia noastra fiind la distanta mare de emitatorul de la Sibiu. Dar poate dvs. va aflati in aria de acoperire utila a unui astfel de emitator. Merita sa incercati aplicatia.

Aplicatia este gratuita, in limba engleza si poate fi downloada de aici.

Sper sa va fie utila, dar cu siguranta va fi si mai folositore cand se va trece definitiv in Romania la televiziunea digitala terestra.


Niciun comentariu despre subiectul „Aplicație Android pentru detectarea poziției emițătoarelor digitale terestre”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile