joi, 4 aprilie 2013

Mezzmo 3.1 - Server DLNA pentru filme cu subtitrare, muzică și fotografii în rețea

Sunt multe servere DLNA, foarte utile pentru a face streaming în retea catre televizorul smart conectat, catre PS3, telefonul mobil etc. Poate folositi Nero MediaHome, Serviio, Tversity, Wild Media Server, JRiver Media Center, Twonky, XBMC, Plex si altele. Unele sunt gratuite, altele trebuie cumparate.

Dar cu siguranta multi nu ati auzit de Mezzmo de la Conceiva. In acest moment s-a ajuns la versiunea 3.1.

Mezzmo poate fi folosit ca server pentru filme, emisiuni TV, muzica, fotografii si trimite de asemenea si subtitrari la filme, pentru toate dispozitivele UPnP și DLNA din casa ta ( televizoare, playere Blu-ray, PS3, Xbox 360, Home Theater și alte media playere compatibile). Face transcodare "din mers", dar are si caracteristici interesante de organizare. Ofera de asemenea suport pentru compatibilitatea cu foarte multe tipuri de fisiere.

Configurarea se face automat. Doar trebuie sa precizezi folderul sau folderele cu fisierele media, apoi astepti sa le indexeze si... gata, totul e functional.

Ce mi-a placut este că adauga artwork cu afisul filmului sau cu coperta albumului la melodia mp3. In caz ca nu gaseste artwork la film, adauga de obicei un screenshot din respectivul video fisier.

De asemenea, și pe televizor vor fi afisate aceste imagini artwork si screenshots din filme.

Am adaugat pentru teste sample-uri din diverse formate video, in special in container mkv sau cu extensia avi.

Iata cum este afisata o lista cu filme pe un televizor smart LG LM620S.

Redarea se face aproape instant, iar alegerea filmului o realizati cu telecomanda televizorului.

De asemenea, subtitrarile sunt afisate corect, cu diacritice, pastrandu-se capacitatea de a modifica pe televizor proprietatile subtitrarii ( de exemplu pozitie, marime, culoare in cazul televizorului folosit pentru teste). Derularea este de asemenea responsivă și se face tot cu telecomanda televizorului.

Mezzmo poate fi descarcat trial de 15 zile ( cu toate funcțiile active ) de aici.


Niciun comentariu despre subiectul „Mezzmo 3.1 - Server DLNA pentru filme cu subtitrare, muzică și fotografii în rețea”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile