vineri, 5 aprilie 2013

Televiziune online pe telefoane Android

Există diverse aplicatii care permit vizionarea programelor de televiziune online pe telefoane cu sistem de operare Android. Dar exista si o mare problema. In general nu functioneaza pe telefoanele mobile Android mai ieftine, procesorul acestora nereusit sa ruleze cursiv televiziunile. De obicei imaginea se vede in slow motion, si numai sunetul se aude cursiv. Multe dintre aceste programe de televiziune ruleaza prin Sopcast, care este un mare consumator de resure. Cele care folosesc MXPlayer pentru rulare si codecurile asociate, dar mai ales ceke care utilizeaza alte codecuri personale ale aplicatiei ( dedicate), ruleaza mult mai bine pe telefoanele Android low and middle-end.

De aceea ne-am sa realizam acest articol, in care cititorii sa adauge la comentarii astfel de aplicatii Android care permit rularea cursiv a programelor de televiziune si pe telefoanele cu android cu performante mai slabe. Pentru inceput vom prezenta cateva aplicatii testate de noi.

1. SPB TV - O aplicatie care ruleaza perfect sincronizate toate cele cateva sute de posturi de televiziune difuzate. Are codec si player incorporate, iar streamurile sunt convertite in serverul alicatiei, incat sa solicite cat mai putin posibil procesorul telefonului. Are si EPG ( ghid de programe ) pe fiecare program in parte.


Varianta gratuita a SPB TV transmite programe de televiziune din intreaga lume, printre care Euronews, France 24, BBC, Showcse Comedy, RaiNews 24, Cine 5, Budapest Tv, Duna World, RTS Sat, DW Europe, iFilm Arabic, BGTV, MyTV. Din pacate de cand a devenit free nu mai sunt posturi romanesti de televiziune.


Dupa ce instalati aplicatia, apasati butonul + din dreapta sus si alegeti "All channels". Apoi se downloadeaza o lista de canale, din care alegeti ( dand add la fiecare canal dorit ) programele care sa va apara in lista de canale.


Download SPB TV free de aici.


2. Online Tv - Prin aceasta aplicatie se pot receptiona aproape 100 de canale de SUA, Rusia, India, Ucraina, Azerbaidjan, Turcia.


Nu trebuie să instalați nici o aplicație ajutatoare, Online Tv avand propriile sale codecuri si player video integrat. Televiziunile pot fi vizionate prin 3G, WiFi, conexiuni WiMAX. Multe dintre aceste televiziuni functioneaza foarte bine ( sunet si imagine sincronizate), altele ruleaza nesincronizat pe dispozitivele Android cu performante scăzute. Are si functie de setare a calitatii, dar nu prea are efect decat in privinta scaderii traficului consumat.

Download Online Tv de aici.

3. German Tv este o aplicatie care ruleaza destul de bine ( mica desincronizare pe telefoanele cu performante scazute ). Aplicatia are codecuri si player propriu. Prin intermediul aplicatiei pot fi receptionate majoritatea programelor importante din Germania: ARD, BBC, Arte, 3sat, CNN, Deutsche Welle, Dmax, Euronews, Eurosport, Fashion Tv, Kabel 1, Kika, NDR, Nickelodeon, NTV, ORF, Phoenix, Pro 7, RTL, RTL 2, SAT 1, ServusTV, Sport 1, Super RTL, Viva, VOX, WDR, ZDF etc.Download aplicatia German TV de aici.

4. Sport Tv este o aplicatie realizata de acelasi programator si nu am mai testat-o, din imagini rezultand ca are aceasi platformaă. Aplicatia are codecuri si player propriu. Din screenshot se observa ca prin intermediul aplicatiei pot fi receptionate foarte multe canale de sport: Eurosport, TrueSport, Nova Sport, Fox Sport etc. De altfel pe aceasi platforma sunt realizate mai multe aplicatii de televiziune online pentru diverse tari ( Romania cu programe ca Romania Tv, National TV, Digi 24, Oltenia Tv, Banat Tv si altele, dar si pentru Grecia, Portugalia, Italia, Bulgaria, Rusia, USA, Europa, Albania, Ucraina, China, , internationale televiziuni scandinave sau arabe, fiecare cu aplicatia dedicata ). Alicatiile le gasiti pe pagina producatorului de pe Google Play.Download aplicatia Sport Tv de aici.

Bineinteles, pe Google play mai sunt multe astfel de aplicatii care functioneaza perfect pe telefoane Android cu procesor mai slab ( de exemplu Crystal Tv, care in varianta gratuita ruleaza perfect 4 programe rusești ). Daca mai cunoasteti astfel de aplicatii prin care se pot viziona online programe de televiziune, fara sa fie necesara instalarea de codecuri si aplicatii ajutatoare, le puteti posta link-ul catre Google Play la comentarii.

Nota: Nu cunoastem ce drepturi de difuzare au respectivele aplicatii pentru televiziunile respective, cert este insa ca sunt prezente si aprobate pe Google Play si au de la mii la milioane de descarcari. Probabil in situatia unor neconformiti, o parte dintre acestea vor fi retrase de pe magazinul de aplicatii Android si linkurile corespondente de mai sus nu vor mai functiona.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziune online pe telefoane Android”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (75) Digi (527) Focus Sat (246) FREESAT (24) iNES (25) Nextgen (80) Orange (211) Telekom (302) UPC (273) Vodafone (73)